Reklama

Reklama

Berlín 1943. Židovská otázka se blíží ke svému konečnému řešení a nacisté se rozhodnou odvézt zbývající židovské obyvatelstvo z Berlína. Zbývá jich sedmdesát tisíc. V průběhu celého jara jsou večer co večer odvlečeny celé rodiny, starci, děti, kdokoliv. Do posledního vlaku složeného z dobytčáků je nasázeno 688 lidí. Mezi nimi i slavný boxer Neumann, kabaretiér Noschik, šestáctiletá Ruth a další. Ti všichni si záhy uvědomí, že jejich cesta skončí v Osvětimi, kam všechny transporty směřují. Boj o život však začíná již v přecpaných vagónech. Je vedro a není voda, hysterie se stupňuje a během několika dnů začnou přibývat mrtví. Jedinou možností záchrany je útěk. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Rizek75

Rizek75 (hodnocení, recenze)

Včera (24.6.) jsem na ČT2 natěšen koukal na film Poslední vlak, musím ale konstatovat, že to byla nevydařená fraška na téma židovské otázky. Realita byla určitě taková, jak ji film líčí, ale herecké výkony hlavního představitele a ani českých herců mě nepřesvědčili o tom, jaká muka ve skutečnosti prožívali lidé namačkaní ve vagónech. Vše bylo víceméně popisné, se snahou po autentičnosti, avšak tato snaha nevynikla ani v dialozích postav, ba naopak. Jako učebnicový příklad masové likvidace lidí, respektive Židů (v tomto případě německých), posílaných do Auschwitzu možná dostačující.

k.rakonos

k.rakonos (hodnocení, recenze)

Hodně emočně silné válečné psychologické drama, nechápu ještě docela nízké hodnocení, protože to je na jasných 5 hvězdiček. Nejhorší je, že to takhle bylo, to bychom si měli uvědomit! Myslím, že některé slabé povahy šáhly po shlédnutí filmu po antidepresivu:-)

veeronika

veeronika (hodnocení, recenze)

Silné téma..pravda některým hereckým výkonům je co vyčíst,ale nad to se dá povznést a prožívat osudy těch lidí s nimi.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

za větu "Myslím, že jsem ještě nikdy neměl v kině takovou radost z toho, že se konečně objevila brána koncentračního tábora" z fuxoftovy recenze dííííík!!!

Související novinky

Největší námořní tragedie ve filmu

Největší námořní tragedie ve filmu

25.01.2007

Německá televizní společnost ZDF oznámila, že natočí velkofilm o největší námořní tragédii. V lednu 1945 se přeplněný Wilhelm Gustloff po nárazu torpéda, jenž bylo vypáleno sovětskou ponorkou, během… (více)

Reklama

Reklama