Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grandhotel je místo mezi nebem a zemí. Místo, kudy plují mraky a lidské touhy. Metaforický příběh je zasazený do slavného hotelu tyčícího se nad Libercem. V něm, jako strážný a vězeň zároveň, pracuje Fleischman, údržbář a amatérský meteorolog, který chtěl mít k nebi tak blízko, jak jen mu to život dovolí. A výš to už nejde. Výš můžou jen ptáci a blázni a Fleischmanovi chybí ještě jeden rok, aby se jím stal. Liberec je pro Fleischmana klec, místo, které ho svazuje dávným slibem a nechce ho pustit za své hranice. Každý den Fleischman myslí na jediné, vznést se k nebi a uletět z hotelu, z Liberce, ze života, který se mu vůbec nedaří. Blázen by sestrojil křídla, Fleischman si šije balon, ve kterém uletí. On není blázen. Mohlo to být už brzy, kdyby mu do života nevstoupila Ilja. Tichá pokojská, která jeho myšlenky táhne znovu k zemi, protože tam patří člověk srdcem. Jenže Ilja není sama, už dlouho se trápí ve vztahu s Patkou, arogantním číšníkem, který je přesně tím důvodem, proč se schovat do mraků. Patka nechce Ilju pustit, všechno, co v životě dělá, dělá přeci pro ně. Pro ni. Pro štěstí na zemi. Jenže Ilju to táhne vzhůru za Fleischmanem. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
zeďa

zeďa (hodnocení, recenze)

zlejbobr: Tak každý máme (naštěstí) jiný vkus. Mě ale přišly skoro všechny dialogy prkenné a bez nápadu. Hlavní postavy tak trochu nereálné a většinu jsem po pár minutách nesnášel. Pěkné obrázky z okolí Liberce to moc nevyvážily. Proto, když počítám jen "vážně" myšlené filmy, je to asi nejhorší český film, který jsem (zatím) viděl. Pokud si neviděl nic lepšího, tak si tam buď našel něco, co já ne, nebo se nedíváš na české filmy :)

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Není to až tak špatný film jak jsem čekal,koukat se nato dá.

zeďa

zeďa (hodnocení, recenze)

Asi jeden z nejhorších českých filmů, co jsem kdy viděl.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Lojz@, petr.c17: Nemyslím. Do značné míry je to dáno předlohou, i když neobratnost a prvoplánovost režijního přístupu s tím souvisí. Když se z knihy vypreparuje všechno ostatní, tak zbude vulgarita. Ondříček bohužel udělal přesně tohle, ale koneckonců, vizte můj koment, rozepsal jsem se o tom dosytosti...

Dzelgier

Dzelgier (hodnocení, recenze)

Kdybych nebyl liberečák tak se na to nekouknu. A tři hvězdy za lokalitu!

WIZZ

WIZZ (hodnocení, recenze)

Tak toto je čistý odpad. Mal som pocit, že mi mozog spadol do drviča odpadu.  Škoda času a peňazí ... Dajte to radšej na charitu, keď to nespravili tvorcovia... Večná škoda filmového materiálu....

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Já si jen tak přidám: ty trochu trapné dialogy si vysvětluji snahou zpřítomnit starou (dobrou?) českou novou vlnu - viz Forman, Papoušek, Chytilová...takže jo, dá se - co je český to je hezký a tak podobně

aseedi

aseedi (hodnocení, recenze)

krasna scenerie, lidske pribehy, kde kazdy ma nejaky problem, obsesi nebo neco podobneho........prijemne mile, verohodne...

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Škoda, že je film plný vulgarismu a sexu. To vážně dnes musím ve filmech slyšet takové primitivní řeči? Na druhou stranu trapnosti Účastníků zájezdu nedosahuje. Tímto u mě film dost klesl. Nicméně dívat se na něj dá, hodně mu přispěl krásný kraj okolí Liberce.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Mam pocit ze Liberecti a Jablonecti patrioti daj 4, zbytek lidu je nerozhodny. "Tak bylo tam neco za temi hezkymi obrazky, nebo ne". Nebylo. Dve za kameru a hudbu.

EMMY

EMMY (hodnocení, recenze)

JE TO FAKT SUPER TENHLE FIM SE TOČIL U NÁS V DOMĚ V LIBERCI PROTO JSEM DAL 5

Honziq

Honziq (hodnocení, recenze)

Na české poměry vcelku příjemné překvapení... v mém případě jistě subjektivně ovlivněné slabostí pro Liberecko a Jablonecko, neboť tam jsem skoro jako doma:-)

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

Hledam spamery na novy web o filmu, predevsim v anglictine, ale i v cestine a jinych jazycich, na veku a zkusenostech nezalezi, spamujte na www.movies.erkya.com .... Diky predem...

fallrock

fallrock (hodnocení, recenze)

Bohuzel, dlasi trihvezdickovy film, dalsi film, ze ktereho nemuzu byt nadseny. Bohuzel, na ceske pomery je to celkem dobre.

BuddyO

BuddyO (hodnocení, recenze)

codeas: Tak to se ti tedy omlouvám :) Ale často je tomu tak, jak sem spal. cože je hloupý. Ale co už.

codeas

codeas (hodnocení, recenze)

BuddyO: hodnotím jelikož jsem to již viděl !! Existují něco jako zkušební projekce,od kterých se samotný film změní nanejvýš o 20%. Takže lze považovat bodové ohodnocení takřka za konečné..

BuddyO

BuddyO (hodnocení, recenze)

Lidi, proč proboha hodnotíte filmy ještě před uvedením... Opravdu vás nechápu. Díky vám tady to hodnocení bejvá často velice "objektivní". Jako třeba hodnocení typu: "Neviděl sem, ale usuzuji tak z názvu - odpad". (Ikdyž tady je to zas naopak) No nic...

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (více)

Reklama

Reklama