Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grandhotel je místo mezi nebem a zemí. Místo, kudy plují mraky a lidské touhy. Metaforický příběh je zasazený do slavného hotelu tyčícího se nad Libercem. V něm, jako strážný a vězeň zároveň, pracuje Fleischman, údržbář a amatérský meteorolog, který chtěl mít k nebi tak blízko, jak jen mu to život dovolí. A výš to už nejde. Výš můžou jen ptáci a blázni a Fleischmanovi chybí ještě jeden rok, aby se jím stal. Liberec je pro Fleischmana klec, místo, které ho svazuje dávným slibem a nechce ho pustit za své hranice. Každý den Fleischman myslí na jediné, vznést se k nebi a uletět z hotelu, z Liberce, ze života, který se mu vůbec nedaří. Blázen by sestrojil křídla, Fleischman si šije balon, ve kterém uletí. On není blázen. Mohlo to být už brzy, kdyby mu do života nevstoupila Ilja. Tichá pokojská, která jeho myšlenky táhne znovu k zemi, protože tam patří člověk srdcem. Jenže Ilja není sama, už dlouho se trápí ve vztahu s Patkou, arogantním číšníkem, který je přesně tím důvodem, proč se schovat do mraků. Patka nechce Ilju pustit, všechno, co v životě dělá, dělá přeci pro ně. Pro ni. Pro štěstí na zemi. Jenže Ilju to táhne vzhůru za Fleischmanem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (390)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Ondříček, patřím ¨mezi mé oblíbence a jeho filmy mi jdou pod kůži. Nejinak tomu bylo i u Grandhotelu, zajímavě nakreslené postavy, nenucené dialogy, příjemná atmosféra, fascinující kamera a příjemná hudba. Z kvalitativního poklesu tvorby české kinematografie tento snímek silně vybočuje. Dávám 4* i kvůli první větší roli mého nejlepšího kamaráda, výborného brankáře, ale jak vidno i talentovaného herce v roli ochranky Tesca - Péti Pelce. ;-) A také za další herecký objev na našich plátnech, Jardu Plesla... ()

Frakira 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetla knížku asi bych byla vážně mimo a moje hodnocení by bylo ještě o třídu níž. Naprosto nepochopitelně a nevysvětlitelně působí některé pasáže a činy představitelů...No, ty tři * jsou za kameru, hudbu a ty krásné pohledy na Ještěd.... ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Film o hledání překonat sebe samého v podání Marka Taclíka se myslím povedl. Jenže jen od každého trochu. Chybělo mě trochu víc akce i humoru. Ten vhodně dělal Jaromír Dulava v roli recepčního. Vše pěkně doplňovala vynikající hudba. Právem za ni Český Lev. Ale to je tak vše, zbytek se nějak tak ztrácel v dáli... ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

Tak o tomhle filmu se tolik mluvilo?? Hrůza děs!! Nejen, že je strašně nudnej, ale na každým kroku vykrádá o několik úrovní lepší filmy, a pokusy o cool hlášky vyznívaj jak od marťanů. Prostě si Syner vybral špatně, co zasponzorovat:) A to jako že sem z Liberce, by se mi to mělo líbit... tohle fakt ne, pane Ondříček! ()

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

geniální Plesl..to, co se se mnou dělo pří scéně, kdy nahání Issovou po kuchyni, to se snad ani nedá popsat:) - ale to je tak asi vše. Celkově vzato je to takový ten český popcorn se spoustou laciných fórků a svérázných postaviček, na který tady asi nejlíp sedí ono profláklé; nenadchne, ale ani neurazí. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Pěknej film s výbornými hereckými výkony.Hlavně Taclík suprově zahral pošahanýho meteorologa který ma strach opustit Liberec.Výbornej byl i Dulava jako nadsamec recepční který si myslí že dostane každou kost ale opak je pravdou. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií, kde se ani jednou nezasmějete. Má to docela atmosféru (už tím úžasným místem, kde se film odehrává), ale dialogy jsou jakoby poskládané z toho, co se zachytí v regionální sámošce. Na kino to prostě nějak není. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Příjemnej film, sedlo mi to. Tak trochu mě film připomínal americký nezávislý filmy s ňákým ujetým hlavním hrdinou, což Fleischman rozhodně je. Atmosférou a výraznou kamerou se tenhle biják vyčleňuje od běžné české kinoprodukce. Nejlepší Ondříčkův film. ()

Bafo 

všechny recenze uživatele

Davam pet hvezd skoro az na truc... Protoze mi pripada ze tendle film se u tech dvaceti dosavadnich hodnoticich setkava s neporozumenim... Ondricek chtel natocit pomaly snovy film plny imprese a melancholie... Ne vtipnou klasickou ceskou komedii ala hrebejk... A tak se na film take musime divat... Ano je misty velmi vtipny ale to neni jeho hlavnim smyslem ani planem... Ondricek vychazi z jineho konceptu ktery jak vidno nema prilis uspech a vazne prilis nechapu proc... Pripada mi ze je to snad i jakasi averze vuci jeho osobe a nebo cele ceske kinematografii... Kdyby neco takoveho natocil kim ki duk tak jsou vsichni odvareni... Proto jsem z kritik pomerne rozpacity... Ano je pravda ze scenar obcas skripe a na to nasledne skripou herecky vykony avsak techto slabych mist je ve filmu daleko mene nez tech dobrych a obcas velmi vtipnych... Samotny vyber hercu svedci o tom ze ondricek vazne chce ozivit ci trosku "proluftovat" cesky film... A herci jsou dobri... Nikdo (az na Patku v podani Ladislava Mrkvicky ktery je vazne o kousek nad ostatnimi) prilis neexceluje ale nikdo nepropadava... Je to jak rikam dobry vykon... Rozhodne si u ondricka cenim prave toho ze nesazi na stare ohrane kone (viz ostatni cesti reziseri... ne vsichni samozrejme) ale zkousi jak budou na platne vypadat nove tvare... Co me ale na filmu uchvatilo nejvice byla kamera spojena s hudbou... Ondrickovi se podarilo natocit zabery ktere vazne nemaji v cechach obdobu... Muchow jim nasledne dodal hudbou zbyvajici kus atmosfery kterou nenajdeme ani v leckterych oslavovanych dilech... Vazne kombinace zaberu monumentalniho jestedu ci prilehle krajiny a minimalisticke avsak uzasne hudby dava dohromady celek ktery dojima svou krasou a harmonii... Ondricek s rudisem muchowem taclikem a dalsimi nas vedou do liberce zalite mlhou ci dlouho trvajicim destem... Ano mozna si musite vzit plastenku aby se povrchni nedostatky od vas odrazili a abyste mohli shlednout dilo v cechach vazne nevidane... Dekuji za cteni... Dekuji za divani... ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

I navzdory nízkému hodnocení se mi film moc líbil. Dialogy byly sice místy úletové, ale výstižně vyjadřovaly vnitřní svět každého z aktérů. Všichni tak trochu trpěli nějakou úchylkou a maskovali ji různým způsobem - rafinovaným nebo zcela průhledným. Výběr hotelu zajímavý, jeho vnitřek hodně socialistický:-) Herecky výrazný byl J. Plesl, J. Dulava a L. Mrkvička. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že režisér chtěl mít velmi obsáhlý film. No a podařilo se. Film je plný všeho (lásky a samoty, nudy, naděje, rozebírá složitou povahu hlavních postav). Některé scény mi přišli jen na nafouknutí samotného děje. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje plno vtipných momentů a celkově působí zajímavým dojmem. Zároveň je ovšem až příliš vykonstruovaný a postavy jsou v některých chvílích příliš odcizené od reality. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (více)

Reklama

Reklama