Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grandhotel je místo mezi nebem a zemí. Místo, kudy plují mraky a lidské touhy. Metaforický příběh je zasazený do slavného hotelu tyčícího se nad Libercem. V něm, jako strážný a vězeň zároveň, pracuje Fleischman, údržbář a amatérský meteorolog, který chtěl mít k nebi tak blízko, jak jen mu to život dovolí. A výš to už nejde. Výš můžou jen ptáci a blázni a Fleischmanovi chybí ještě jeden rok, aby se jím stal. Liberec je pro Fleischmana klec, místo, které ho svazuje dávným slibem a nechce ho pustit za své hranice. Každý den Fleischman myslí na jediné, vznést se k nebi a uletět z hotelu, z Liberce, ze života, který se mu vůbec nedaří. Blázen by sestrojil křídla, Fleischman si šije balon, ve kterém uletí. On není blázen. Mohlo to být už brzy, kdyby mu do života nevstoupila Ilja. Tichá pokojská, která jeho myšlenky táhne znovu k zemi, protože tam patří člověk srdcem. Jenže Ilja není sama, už dlouho se trápí ve vztahu s Patkou, arogantním číšníkem, který je přesně tím důvodem, proč se schovat do mraků. Patka nechce Ilju pustit, všechno, co v životě dělá, dělá přeci pro ně. Pro ni. Pro štěstí na zemi. Jenže Ilju to táhne vzhůru za Fleischmanem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (389)

Havala 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný film až na pár úchyláren, třeba ten recepční, to přehnali. Klárka Issová vždy potěší:-)78% ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, sice mi chybí nějaký dějový zvrat na konci, ale jinak je to opravdu dobrý film k zamyšlení (o tom, že každý něco chceme). ()

tenista 

všechny recenze uživatele

Jako prostě bylo to dobrý, docela jsem jako prostě bavil , navíc jako prostě studuju v Liberci, takže záběry Ještědu mi jako prostě přišly takový příjemně nostalgický a jako prostě Dulava v roli recepčního byl jako prostě krutej :o) ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatním, ale mě se tento film zdál naprosto o ničem. Jestli je i knižní předloha také taková tak to nestačí ani za tu námahu si ji shánět. Jediné co zde bylo ke koukání byla celkem zajímavá kamera, Ještěd a okolí občas i Klára Issová, která by, ale mohlá trošku hrát a další herci taky. Zkrátka se mi zdálo, že zde hráli nic moc herci a ten Taclík mě iritoval od první minuty co jsem ho viděl a hlavně co jsem ho slyšel promluvit (prostě jako). Jediný Dulava a ten co hrál Patku mě ve filmu trochu bavili, sice nevím proč se tak oba chovali, ale mě pobavili. Zbytek ne a proto hodnotím jak hodnotím. Prostě 100 minut téměř o ničem. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Jednu za Issovou a její odhalená ňadra a druhou za Dulavu, ktereého znám doposud z rolí slušňáku a gentlemanu, ale je vidět, že zahrát si úchyla pro něj není vůbec žádný problém. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Další z Ondříčkových "komedií" o zvláštních lidech. Škoda že postavy tak nějak visí ve vzduchoprázdnu, a nejsou v příběhu více usazeny. Vizuálně (to je Ondříčkova silná stránka a asi u nás nemá konkurenci) a hudebně velmi dobré, škoda že si nedali o trochu víc práce se scénářem, pak by to mohlo výt za 4*. Takhle se Ondříčkovi pořád Samotáře překonat nepodařilo. ()

Kreins 

všechny recenze uživatele

Šablonka? :D minimálne tento režisér. Zober nejakých podivných typov spoj ich láskou vymysli nejaký fajn happening + musí byť ujetá postava staršieho pána alebo nejakého perverzáka a film je na svete:D ale zase sa to príjemne pozerá a usmieva nad tým :D ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Mám ráda dialogy z Rudišových knížek (potažmo scénářů), miluju město, ve kterém prší horizontálně a jmenuje se Liberec a zbožňuju hudbu od Muchowa. To už máme tři hvězdičky! Další dvě jsou za to, že jsem od Grandhotelu vůbec nic extra nečekala a že mě jednoduše zasáhl. Líbí se mi, že každá vedlejší postava tam má svůj smysl, i když to tak zpočátku nevypadá (až na východní němce na výletě, ale ti nám zase ukázali, jak vypadá autor scénáře...), líbí se mi, že každý Ondříčkův film je blíž a blíž tomu, jak si představuji český film. Grandhotel se mi líbí. A moc! ()

Ferenzo 

všechny recenze uživatele

Moc se i do Grandhotelu nechtělo ale nakonec jsem do toho šel. Nakonec musím říct že očekávání jsem neměl žádné a proto to dobře dopadlo. Zachraňuje to Taclík a Dulava hraje taky solidního debila . Pokud od toho nic nečekáte, dá se to dokoukat. Nejlepší scéna je recepce s němcema. 65%. ()

zed. 

všechny recenze uživatele

Úplne iný ako ostatné ondříčkové filmy a zrejme vôbec nie taký dobrý. Ale asi som si ho proste pozrel v ten správny čas. Mierne si mi vylepšil náladu, grandhotel. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Film který je typickou ukázkou lidských tužeb, ctností a neřestí. Už dopředu víte, kdo k sobě patří a kdo k sobě nepatří. Marek Taclík se herecky docela velmi začíná podobat Pavlu Liškovi - mohl by si hned zahrát Návrat idiota 2. Dávám 3 hvězdy, film o kterém se dá chvíli přemýšlet. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Film prakticky o ničem. Je to jedna z posledních věcí, kde se objevuje i Láďa Mrkvička, jehož roli zde vůbec nechápu. Tady jednoznačně vítězí forma nad obsahem. Kdo má rád horský hotel Ještěd, lanovku, ale i město Liberec, nostalgickou vzpomínku na již zbouraný obchodní dům Ještěd architekta Karla Hubáčka, tak tomu se to musí líbit aspoň trochu. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat, ale nebyla tam žádná mi sympatická postava. Také jsem zaslechl několik zdlouhavějších dialogů. Jinak je to celé v takové víceméně poklidné atmosféře, kde je snad jen jedna nebo dvě scény, které trochu rozčeří hladinu. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Grandhotel není (stejně jako jeho starší sestřička Ruka co netleská) film, který by se líbil každému. Já patřím k těm šťastnějším, přičemž nemalou zásluhu na tom v tomto případě mají hlavně meteorolog Fleischman a jeho úchylnej šéf Dulava se svýma honimírskýma řečma :-)). 82%. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Kdysi mě tenhle film inspiroval k výletu do Liberce a na Ještěd. Dnes kdy jsem si dal opáčko tak jsem ho ani nedokoukal, nudil jsem se a věšina postav mi hrozně lezla na nervy, nejvíc ta Taclíkova.. Takže tack... ()

jamoje 

všechny recenze uživatele

no... tento film vo mne zanechal viac pocitov.... bol som celkom poteseny z tejto "oddychovky" ale trosku mi prekazal az velmi predvidatelny dej, velmi divne dialogy, aj ked Taclikovo proste jako bolo dost vtipne. no tri hviezdicky najma kvoli predvidatelnosti deja... v podstate sa od zaciatku dalo tusit kto s kym skonci a ako to skonci.... skoda na ukor nadhernych zaberov... 70% ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Lék pro zakomplexovaný český film?

Lék pro zakomplexovaný český film?

20.02.2007

Nemůžeme bohužel posoudit, jaké bylo Berlinale, ale s klidným srdcem můžeme prohlásit, že to byl velký krok pro český film. Je to specificky česká vyprávěcí forma, kterou mám rád, ocenil snímek… (více)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (více)

Reklama

Reklama