Reklama

Reklama

Soupeři

  • Jižní Korea Hyeongsa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akční příběh od režiséra filmu Na útěku plný bojového umění, intrik a nástrah. Korea, 15. století, země je v hluboké politické krizi, nastává boj dvou mocenských skupin o absolutní nadvládu. Dvojice detektivů v utajení vyšetřuje případ padělaných peněz, který se stává mnohem záhadnějším, když všichni hlavní podezřelí jsou zavražděni. Během vyšetřování detektivové potkávají tajemného bojovníka, oddaného stoupence jedné z mocenských skupin, který se snaží zahladit veškeré stopy. Namsoon, mladá detektivka svého protivníka neúnavně pronásleduje, utkává se s ním v mnoha soubojích a nakonec se do něj nevyhnutelně zamiluje. Zvítězí láska nad zákony? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

predators 

všechny recenze uživatele

Nádherné lokace a scenérie soubojů, plus kostýmy. Ano, vizuální stránka, to je asi to jediné, co se dá nomto Jihokorejském filmu pochválit. Jistou zálibu v něm najdou i fandové soubojů s meči, protože ničeho jiného se zde nesetkáváme. Nečekejte tedy kung-fu a jemu podobné bitky. Nic, prostě nic:-) 35% ()

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem vlastně taky soupeřil při týhle(s prominutím) sračce. Vedl jsem boj se svým mozkem, jestli to mám vypnout a nebo dokoukat. No nakonec jsem to nedokoukal. A opravdu mi to tady je jedno. Tohle byla taková blbost! Nenormální, hloupé a zbytečně přeplácáne různými efekty a sračkoidními souboji. To si nezaslouží ani jednu hvězdu. 0% ()

Reklama

Seifer odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží být tak in, že je neskutečně out. Příběh: tam opravdu něco takového je? Asi ano, ale jen jako doplněk pro vizualitu. Vizualita: Nevadí mi zpomalovačky, ale tohle je opravdu moc, mám pocit, že kdyby je nepoužily, měl by film okolo třiceti minut. Bohužel snaha o dokonalou vizualitu na úkor normální filmařiny se v Korejské tvorbě začíná poslední dobou vyskytovat až nezdravě často. Ale tam, kde v Sympathy for lady vengeance to vlastně sedí a máte pocit, že to tam patří, se vám chce při Duelist brečet. Už dlouho jsem si u filmu tak nepřál, aby skončil. Naštěstí se stalo, a moje hodnocení je jasné. NIKDY VÍC!!! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská odpověď na "Hrdinu" a "Klan létajících dýk" se vydala cestou komiksové stylizace realizované hlavně přes postavy. Hlavní duo jak vystřižené z asijského komiksu - drsňácká, přehnaně energická hrdinka a neodolatelný androgynní hezoun - doplňuje postava detektiva coby zbrklá humorná figurka. Děj je jen chabou záminkou pro jejich umístění do přehnaně stylizovaných scén, které ovšem neokouzlí a nevtáhnou, nýbrž prostě jen zaujmou. Každý záběr je vycizelován, aby poutal pozornost sám na sebe, čímž celek podkopávaný chabým scénářem působí strojeně a nuceně. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Duelist, aspoň podľa trailerov a obrázkov, sľuboval akčnú historickú melodrámu. Tak za prvé, historický film to pripomína akurát tak z rýchlika, keďže režisér si prostredie, kostýmy a chovanie postáv prispôsobuje modernej dobe, zatiaľ čo dianie na plátne je často podfarbené takmer metalovou muzikou. Za druhé, melodrámou sa film stáva možno až na konci, kdežto celá stopáž predtým je sprasená nevtipným komediálnym dianím, zakladajúcim sa na tom, kto sa vie pri páde na zadok srandovnejšie zaksichtiť (áno, sme v dobách grotesky). No a akcia? Až na záverečnú megabitku sú súboje ohromne lamerské. Hlavná hrdinka Ha Ji-won je síce sexi kočka, v kóreji jedna z najväčších filmových hviezd, ale tu je enormne otravná a pohybovať sa, nieto už bojovať, nevie ani trochu. Na zakrytie neschopnosti sú preto duelanti konštantne nasnímaní cez kadejaké prekážky - lampióny, zábradlia, trhové stánky - alebo proste bojujú v tieni, aby z nich bolo čo najmenej vidieť. Film trpí obrovským počtom nedúh, vrátane neschopnosti režiséra rozpovedať divákovi akýkoľvek príbeh (je vôbec v Duelistovi nejaký príbeh?) Dostávam sa k jedinej možnej záchrane filmu - vizuálnej stránke. Každý, a to myslim skutočne KAŽDÝ záber je svojou farebnosťou, štylistikou a kompozíciou ohromne krásny, a neváhal by som si akékoľvek políčko filmu zarámovať do obrazu a vystaviť v obývačke. Zároveň je každý uhol kamery, použitý strih, či prelínačka premyslená do najmenšieho detailu, až sa zdá, že scény splývajú do jedného konštantne plynúceho ladného celku. Čo s takýmto filmom? Veľká škoda, že forma predbieha obsah míľovými krokmi. Hodnotím podpriemerne. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama