Reklama

Reklama

Amatérský pilot John je jedinou nadějí na záchranu poškozeného letadla, ve kterém jsou pasažéři i posádka vážně zraněni, upadají do bezvědomí, či dokonce umírají. Netuší ale, že mnoha lidem návrat letounu není příliš vhod. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ukázky na Stav Nouze (nápaditý název, není vyliž pravda?), říkal jsem si sakra, kde já už jsem to... A nebylo to jen tím, že originalita je v tomto případě mrtvá jako smlouva o ústavě pro skoro celou naši velkou úžasnou Evropu. Mayday je totiž filmovým zpracováním stejnojmenného románu Arthura Blocka, který jsem četl když mi bylo asi dvanáct a tenkrát to byla pořádná jízda:) Tak jsem si dal tu práci (a překvapivě i po těch letech také potěšení) a pročetl si knihu znovu. A film z tohoto srovnání nevychází vůbec dobře...ale kdo by to nečekal, že?:) Block se sice v knize snaží šokovat možná až příliš a místy děj na palubě poněkud vzdušného Stratonu připomíná spíš zombie horrůrek, nicméně oproti šedivému a nudnému televiznímu příbuznému, z něhož byla spousta těch na dnešní mediální experty asi příliš kontroverzních věcí jen a jen ke škodě diváka vypuštěna, působí jako veledílo. Další čárka do kolonky špatná zpracování knižní předlohy a ode mě 20%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takřka k dokonalosti dovedená vykrádačka všech možných i nemožných filmů na téma "letadlo v ohrožení". Místy to byla větší parodie, než "Připoutejte se prosím". ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zoufalý pokus o parodii, na něco co už tady několikrát předtím bylo a to vždy v různě vydařených podobách..Něco málo to mělo z JAGU, trochu z Turbulence, ale také dosti z jiných katastrofálních leteckých filmů. Pokaždé ale na viditelně prokazatelné a katastrofální úrovni. Když to tak vezmu tak zde tvůrci, tohoto filmu nemuseli chodit jak se říká daleko od vody, název "katastrofální" je zde více než příznačný a to v obouch směrech, kdežto u jiných alespoň o trochu více zdařilejších, se jedná v uvozovkách jen o pouhopouhý, název "žánru" filmu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může někdo tenhle film nazvat premiérou týdne. Stupidní film na stupidní téma, který už každej viděl stokrát předtím, navíc podaný nezajímavým způsobem bez jakýhokoliv zvratu. I na televizní film je tenle pokus dost slabej... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na odpad to není to jsou v tomhle ranku i horší kousky spíš tradičně rutinní tv nuda kdy uděláte líp když si pustíte nějakou žánrovou parodii a aspoň vám dojde proč k jejich vzniku hodně přispívají právě filmy jako je tenhle.15% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Béčková vykrádačka knihy Mayday od Thomase Blocka. Zatímco u knihy čtenář napětím ani nedýchá a připadá mu krátká, u filmu stupiditu sotva rozdýchává a děj se strašně vleče... Celé to bylo srandovní, televizní, levné, papundeklové s levnými počítačovými triky... Herecké výkony plně odpovídaly béčkovému žánru. Ideální večerní trhák NOVA CINEMA !!!. Zkrátka od odpadu to dělí jen kousek a ta kupa srandy. A ještě jinak. Všude kde hraje Superman Dean Cain si buďte jistí, že se jedná o blbost, kterou lze dokoukat jen v případě velké nudy. V opačném případě doporučuji u TV tlačítko OFF a u DVD popelnici. * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +občas až mrazivá atmosféra, někteří známější herci, pozadí děje, na béčko relativně věrnější zpracování –no rozhodně to pořád zůstane béčko, podobný námět tu byl už mnohokrát/// Možná to zapříčinila atmosféra nebo nálada se kterou jsem se na film díval, ale za hodnocením si stojím. Možná i proto, že to byl po dlouhé době film u kterého jsem si obrazně okusoval nehty a hltal nervy drásající atmosféru. V žádném případě bych tedy film neházel do škatulky odpad, protože tento nad ostatními, stejně zaměřenými snímky vyniká. Navíc je zde i slušný český dabing, tak proč ne!/// Celkem 62%/// ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má spoustu záporů, v tom musím souhlasit, ale nemyslím si, že by měl být v černých číslech. Znám mnoho horších filmů na podobné téma. Scéna s narušením trupu a následné paniky – smrt (vycucnutí) některých pasažérů se mi líbila – ani dítě není ušetřeno. Jinak se tu ovšem najde i dost ujetých (přestřelených – nereálných situací), u kterých budete jen nevěřícně kroutit hlavou nad stupiditou scénáristů. Věřím ale, že knižní předloha mohla být opravdu dobrá. Herecké výkony taky nebyli úplně tragické, leč podprůměrné hodnocení je zde zcela na místě. Hajzlíky v letadle vám můžou zachránit život – pokud vás nejebne už jen z toho smradu… ()

Colonist odpad!

všechny recenze uživatele

Rok 2005?? Ten film vypadá jak z roku 1991 (a i tehdy měly filmy lepší efekty a kameru). Ale co čekat od TV filmu. S podobnou zápletkou jsme se setkali už v tolika filmech. Stupidita tak akorát na nedělní podvečer, protože do hlavního vysílacího času se to opravdu nehodí. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Hoci je román Mayday možno starší ako hnedé uhlie, autor Thomas H. Block dokázal vtesnať na jednu stranu knihy viac napätia ako televízno seriálový king T. J. Scott do celého filmu. Stav núdze je príhodný názov, pretože si ho pozriete iba v stave núdze o dobré filmy. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Když jsem knihu Mayday četl poprvé, tak jsem si přál aby to jednou zfilmovali, ale že to dopadne takhle...? ()

sator

všechny recenze uživatele

HM film zkoušet nebudu, nicméně kniha od T.Blocka mě moc baví... Mayday je 1979 thriller román od amerického autora Thomas Block. Román byl aktualizován v roce 1998 autory Thomas Block a Nelson DeMille a re-povolený jako paperback. ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Mayday, Mayday .. takhle volá tento film o pomoc, která se ale bohužel nedostaví, snímek, který má ode všeho trošku, trošku toho, trošku onoho a snaží se to spojit scénářem. A spojí to takovým způsobem, že je to nezáživné, nereálné a opravdu bych chtěl vidět toho sportovního pilota, co v supermoderním letadle pozná, na co všechny ty čudlíky jsou a nahodí letadlo, když motory předtím vypne a padá do oceánu bláznivou rychlostí. Pak ještě přistane, to bych třeba přistál i já, takové filmy už také byly. Až někam poletím, třeba budu mít to štěstí a dívat se na takové filmy, to je jak desítky hodin v simulátoru. ()

Sokkk_y odpad!

všechny recenze uživatele

WTF???... tohle prostě nejde nazvat nijak jinak, než sra*kou. Žádné napětí, žádné herecké výkony, žádný scénář, žádné efekty.... Tenhle "film" omlouvá pouze fakt, že se jedná o televizní filmek. Ale jinak je to prostě jeden z mnoha katastrofických propadáků. čus u Koček. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Koukám, že většina místních rádoby kritiků, tento film prostě nechápe. Na tom, že je letadlo v ohrožení a zachrání ho civil, se už zkrátka nic nedá vylepšit ani zkazit. Herecké výkony, jsou opravdu nic moc a efekty též za nic nestojí, ale beru v potaz, že se jedná o snímek určený pro televizi. Nic víc a nic míň. Slabý průměr, který se akorát hodí jako výplň sobotního odpoledne. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu pochopit to, že každý film o katastrofě letadla je scénářem naprosto na chlup stejný a každý je stejně blbý. Letadlo je poškozeno, pilotování se ujme pilot amatér a letuška, protože piloti jsou mrtví. Zákadlana je chce nechat zabít, ale najide se i někdo, kdo se letadlo snaží zachránit. Nakonec přistanou, zachrání se a pilot a letuška se do sebe většinou zamilují. Ne o moc jiný byl i tento film. Už to prosím netočte, vyhazujete prachy do vzduchu. ()

Reklama

Reklama