Reklama

Reklama

Matka Tereza: Ve jménu ubohých

  • Velká Británie Mother Teresa: In the Name of God's Poor (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Narodila se v roce 1910 ve Sopje (dnešní Makedonii) ve šťastné a bohaté katolické rodině schopného obchodníka a doktora farmacie. Při křtu dostala jméno Agnes, ale doma jí říkali Poupátko. Po druhé světové válce odešla do Indie a založila tam řád misionářek lásky na pomoc nejchudším z chudých. Z počátku se na své misi setkává s nepřátelstvím a nedůvěřivostí. V roce 1948 ale obléká své typicky bílé, modře lemované sárí a poprvé vchází do slamů, aby ošetřovala lidi umírající hlady a na tuberkulózu. Její řád se rozrostl do všech zemí světa a sdružuje nejen římské katolíky, ale i věřící jiných katolických církví a náboženství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film je hodně silný. Je v něm ukázáno, jak se rodil řád Matky Terezy a jak probíhal její život. A taky jak dospěla ke svým názorům. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Nezáleží na náboženství, církvi, denominaci... Záleží jak dalece srdce hledá Pána. Takoví se poznají podle ovoce Ducha: Ovocem Ducha je pak láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost (Galatským 5:22) Její postoje a chování však chápal jen málokdo, protože: Pro ty, kdo spějí k záhubě, je poselství kříže bláznovstvím, ale pro nás, kdo docházíme spásy, je to Boží moc. (1 Korintským 1:18) A závěrem bych dodal poučení, které by pro nás mělo z filmu vyplynout: Kdy už pochopíš, že víra bez skutků je jalová? (Jakubův 2:20) TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla kdysi dávno, chtěla jsem se na něj podívat znovu, když vidím, kolik neskutečných pomluv se teď světem šíří a  žel nemůžu ho už nikde najít.  Geraldine v něm byla výborná. ()

anthea 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o velké lásce Matky Terezy k Bohu a k lidem, bez ohledu na to jakého jsou vyznání. Geraldine Chaplin byla vynikající, ty její milosrdné oči! ()

Reklama

Reklama