Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Bohatý obchodník nedobrovolně naloží dva stopaře, sjede ze silnice a přistane v koruně pínie, rostoucí ze skalní stěny. Prosté a geniální. Zdá se, že z Na stromě nejsou dvakrát Na větvi ani Louisovi nejvěrější příznivci, ale nechápu proč. Je to nedoceněná komedie o tom, jak se vám život může ve vteřině obrátit naruby, a to je vždycky vděčné. K tomu přičtěte, že je to taky napínavé, na francouzský film nezvykle plné černého humoru a Olivier de Funés (v poslední roli) snad poprvé v životě HRAJE! Bonbónkem je Paul Préboist v roli zuřivého reportéra. 80 % ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Styl žertování, jaký se vyskytuje v této komedii, je mi sice blízký, ale musím souhlasit, že film je složen ze dvou částí. Ta první, kde sledujeme počínání hrdinů na stromě, je až na pár dobrých scén (televizní reportáž o Roubierovi, Roubier na slézající dolů po šatech) celkem nudná, postavy Geralidiny Chaplinové a Oliviera de Funése ne až tak zajímavé a proto vlastně jenom Louisovi vděčíme za to, že vydržíme až do poslední půlhodinky, kdy vypukne Operace Pinie. Samozřejmě nesmí chybět televizní štáb, v jehož čele stojí - Paul Préboist, kdo jiný. Na těhle Louisových filmech v režii Serge Korbera (tedy Na stromě a Piti piti pa) je nejzajímavější kromě kreací Louise de Funése a Paula Préboista hudba (opravdu skvělá) a doznívající atmosféra šedesátých let. 70% ()

Reklama

hemul 

všechny recenze uživatele

Jeden z najoriginalneších a najnedocenenejších filmov s Funesom. Že je Louis de Funes jeden z najväčších hercov histórie, je známa vec. Že Geraldine Chaplin je krásna a výborná herečka, je známa vec. Ale že Olivier de Funes je obrovský talent, také známe nie je. Tento film, nie tak úspešný ako Piti piti pá, Fantomas sa hnevá, Senzačné prázdniny, Septimus alebo Hibernatus, v ktorých takisto hral po boku svojho otca, je toho dôkazom. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Co říct? Celý děj se odehrává na stromě! Spoustě lidí se více zamlouvá druhá polovina filmu; já si myslím opak. První polovina byla originální, decentně humorná a scéna s lodí se mi nezapomenutelně vryla do paměti! Upřímně jsem se smál a nechápal jsem, co se to vlastně stalo! Po příjezdu redaktora podle mého vkusu film ztratil spád a stal se pro mě spíše utrpením, které jsem přetrval s nadějí, že se to ještě zlepší. Žel Bohu, nezlepšilo. Pan redaktor mi přišel místy trapný až nudný a zapletení "přítele" hrdinky v autě mi přišlo tak nějak divné. Proto dám filmu dvě hvězdy, ale velmi poctivé! 49%. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se za břicho popadat rozhodně nebudete, ale na dobu svého vzniku je to snímek úctyhodný. Uvědomíme-li si, že se děj odehrává většinou na velmi omezeném místě, v kadilaku na stromě, měl scénárista těžkou roli. I přes to je film plný chytrého humoru a i český dabing F. Filipovského je výborný. Mnozí tímto filmem opovrhují, prý není vtipný a je jedním z nejhorších Funésových filmů. Není. Kdo má jeho humor rád, určitě si tam své hlášky, gagy nebo vychytávky najde, jako já - když zahlédnou všichni tři hrdinové loď, tak 2x za sebou všichni vypláznou jazyky. Zkrátka, chce to film sledovat, že. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Když auto sjede ze silnice, padá kolmo ke skále, poté, co děj pokračuje, je vidět, že vůz je, bez viditelného pohybu, bokem souběžně se skálou. (Nocturno culto)
  • Komedie patří k méně zdařilým filmům slavného Louise de Funèse. Vznik filmu byl podmíněn poměrně značným úspěchem předešlé spolupráce s režisérem Serge Korberem (film Piti piti pa z roku 1970). Korber byl také autorem scénáře, podíl na dialozích měl osvědčený Jean Halain. Námět nebyl sice nijak objevný, ale mohl být slibným odrazovým můstkem. Film byl nicméně velkým zklamáním pro všechny zúčastněné včetně samotného Funese. Odborníci i fanoušci došli k závěru, že bylo chybou spoutat Funesovo živelné herectví do stísněného prostoru automobilu, film nezachránila ani účast mezinárodní hvězdy Geraldine Chaplin. (argenson)
  • Natáčení probíhalo především v exteriérech u města Cassis na Azurovém pobřeží, ale také v pařížských studiích. (argenson)

Reklama

Reklama