Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Recenze (141)

Tosim 

všechny recenze uživatele

V téhle Lousově komedii se absurdno vysktytuje asi tak o dvě stě procent než v jiných jeho snímcích. Kdo tohle nepřijme a nedívá se na ni s pochopením pro tohle všechno, neměl by snad ani hodnotiti. Já se omlouvám a dávám čistých 80%! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu trestuhodně nevyužitá šance, kdy v uzavřeném prostředí (i když bylo zcela zcela otevřený ) jsou tři herci z nich jeden je Fufu. Byla jedinečná možnost, aby si Louis vzal celej námět pro sebe a opět dokázal celýmu světu, že v kategorii obličejová mimika a herecká živelnost je top špička. Bohužel Louis nám v tomhle filmu dokazuje jak moc je milující tatínek, když až příliš často nahrává svýmu synovi, kterej má komediálního talentu asi tolik, co sandály tkaniček. Geraldine je tam pak vyloženě na ozdobu, což by ani tak nevadilo, protože ve svý době byla široko daleko najkrásnější herečkou na planetě, ale přece jen herečka jejího formátu by si zasloužila víc než povalování s Olivierem a jedno sliknutí. Pár vtipných situací si určitě ve filmu najde každej, ale všechno moh to bejt daleko vydařenější chechtací mejdan, kdyby tady nefungovala protekce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém je hlavně v tom, že je tenhle film jiný, než co bych od toho chtěl. 64 procent je ale docela slušná kritika, když si uvědomim, že i dabing je stále od pana Filipovského a hrají v tom čtyři velká jména té doby. Možná se ale od filmu čekalo trošičku něco jiného, než pak nakonec divák dostal. Psychadelické sny a na francouze neobvyklý humor je asi i na obyčejného diváka trošičku moc. Ale tak ačkoliv jsem film jako malý neviděl, a že jsem si myslel, jak mám zkouklé všecky Funésovi filmy, přiznám se, že mě to ani netrápí. Jako malý bych ho stejně asi ocenit nedokázal. Ten film totiž není takový ten typický francouzský. Ta typická francouzská komedie, humor, je prostě jiný, i když s herci, které jsem viděl v tolika filmech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,000,000║ žiadna veľká sláva, posledná polhodinka je utrpením ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Bohatý obchodník nedobrovolně naloží dva stopaře, sjede ze silnice a přistane v koruně pínie, rostoucí ze skalní stěny. Prosté a geniální. Zdá se, že z Na stromě nejsou dvakrát Na větvi ani Louisovi nejvěrější příznivci, ale nechápu proč. Je to nedoceněná komedie o tom, jak se vám život může ve vteřině obrátit naruby, a to je vždycky vděčné. K tomu přičtěte, že je to taky napínavé, na francouzský film nezvykle plné černého humoru a Olivier de Funés (v poslední roli) snad poprvé v životě HRAJE! Bonbónkem je Paul Préboist v roli zuřivého reportéra. 80 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

V nepravidelných intervalech si vždy ráda dám filmového prcka s Luisem de Funésem s nezapomenutelným dabérem Františkem Filipovským. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedna z málo komedií s Louisem de Funèsem, kterou nemusím vidět moc často. Navíc oproti jiným není ani tak moc vtipná..... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bohužel jedna z těch slabších Funésovek, která kdy byla natočena, ale přesto pohodový tříhvězdičkový film. Děj je prostý, neakční a klasických Louisových fórků je pomálu, ale snímek stojí zato vidět už kvůli tradičně vynikajícím hercům ve vedlejších rolích. Serge Korber natočil osvěžující komedii PITI PITI PA, ale na stromě tak dobrý dojem nezanechal. Přesto slušná zábava. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najhoršia "Funesovka" na akú som mal možnosť natrafiť a to som toho videl s Funesom celkom dosť. Keď dáme bokom fyzikálne zákony, pri ktorých takéto pristátie na strome jednoducho nie je možné, (moja 7 ročná dcéra sa pýta, "čo je to za blbosť, veď tam by sa auto neudržalo") , tak potom ako divák očakávam, že dostanem niečo, nad čím už divák hlavou krútiť nebude. Ale ono bude... Scenár je jednoducho katastrofa, príbeh fakt úplne debilný ako pre malé deti, teda mladšie než moja 7 ročná dcéra...Za celý film som nepočul jediný vydarený vtip a nezasmial som sa ani raz. To je na KOMÉDIU s Funesom šialene málo. Záver s príchodom novinára a tv štábu to celé ešte viac zbabral. Nuda, nuda a zbytočný film. Škoda času. 40%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Vrtulník se nečekaně pohnul. Dva lidé visí nad propastí. Houpají se a krouží nad ní jako v nějaké pekelné manéži. A krouží. A krouží. A krouží. A krouží. A kro ... a už jsou zase skoro nad vozem. A vracejí se. A zachráněni. Ach pane bože díky. Nedobrovolní vzduchoplavci přistáli v autu. Jsou v bezpečí." Geniální reportér v podání Paula Préboista s dabingem Luďka Kopřivy. Celý film stojí za starou bačkoru, ale jakmile se na posledních 20 minut vynořuje tato postavička, tak přichází neskutečný spád. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Taky se vám stává, že si z dětství pamatujete nějakou scénu a pak dloooouho poté si nemůžete vzpomenout, ze kterého filmu to bylo? Mně se to stalo s filmem Na stromě... Pamatoval jsem si bizarní scénu s autem na stromě na skále a pak výbuch lodi. Až teď jsem zjistil, z čeho to vlastně bylo... Ruku na srdce, tento film není nic extra. Je chaotický a jednotlivé scény na sebe navazují hodně krkolomně, o reálnosti některých situací ani nemluvě (ale to je u komedie celkem vedlejší). Film má jistě svou zvláštní atmosféru, horkou, skoro až trýznivě pouštní...:-) Nicméně první dvě třetiny filmu byly až na pár povedených vtípků docela nudné a skutečnou zábavu skýtá až poslední třetina a akce Pinie... Skvělá karikatura! Jako celek je Na stromě spíš podprůměrný, přesto nakonec dávám tři hvězdičky. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Stačí jeden strom, jedno auto a i tak se dá natočit film. Taková průměrná komedie s Funésem, kde zachraňování nemuselo být tak dlouhé a přitažené za vlasy... no ono to celé bylo tak trochu bláznivé. :D ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Asi 15 minut chaotických záběrů a scének srazilo moje hodnocení do průměru. Jinak docela svižná komedie ale jenom díky kulometnému hnízdu posazenému na puse Funése. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Louis De Funes stráví 90 absurdních minut na stromě. Hodně zvláštní komedie se vyznačuje podivně rozvleklou zápletkou, u které se nedá pořádně pobavit, ale přesto pronikavou originalitu strom pinie, na kterém bohatý průmyslník uvízne po smyku se svým autem, ze sebe po celou nestřese. V koruně stromu se budou dít věci. Dovedu si klidně představit, že film se nemusel nutně tlačit do komedie, ale mohl být směřován třeba do jiného a seriozního žánru, jako je třeba drama nebo satira, na to je však zcela nepropracovaný, ale ani jako horor by nebyl k zahození. Jenže s De Funesem asi většina tvůrců dopředu počítala jako s komikem, a posunout jeho zajímavé herectví, si ne každý troufnul. Serge Korber natočil s váženou francouzskou hvězdou mnohem úspěšnější film s českým názvem Piti piti pa, než je tenhle hodně opomíjený opus, který dost tápe v dostatečné náplni své stopáže, ale nedá se mu upřít snaha zaujmout na první pohled něčím neotřelým. V tomto případě autem v koruně stromu, vlastně na stromě. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obyčajne mi problémy spojené s logikou príliš neprekážajú. Lenže v Na strome sú tieto nedostatky natoľko do očí bijúce, že som musel na ne neustále myslieť. Prečo sa dvaja muži budili každé ráno čerstvo oholení? Kde vykonávali potrebu? Nevadili im telesné pachy, keď sa mladí mali tak k sebe? No a čo s tou vodou? To vydržali bez nej tak dlho? Nehovoriac o jedle. Ale možno to Korber myslel práve takto absurdne, lenže nepochopil som zmysel takéhoto zámeru. Potešil ma celkom nečakaný záver, ktorý naopak napriek svojej absurdnosti je aj na rozdiel od väčšiny filmu logický a trefný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mohu potvrdit okolní komentáře a uznat, že se skutečně jedná o jednu z horších komediíí s Louis de Funèsem. Kromě závěrečné asi 25 minutové záchrané akce je to totálně nudná blbost. Naštěstí je závěrečná záchrana dokonale bláznivá a docela silně kompenzuje debilní zbytek. V tom debilním snímku je snad jediná scénka s lodí, která stojí za zmínku. V závěru je úžasný především reportér, který s obrovským zaujetím popisuje záchranou akci. Jinak je celkem k popukání celkový postup při záchraně. Louis de Funès hraje svůj standart, ale jeho společník a společnice jsou nepopsatelně otravní. Celkově hodnocení nevidím nijak slavně. První hodinka je bohužel prakticky nekoukatelná. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Zábava začíná až po půlce, kdy se film mění v reality show, do tý doby je to nuda k uzoufání, navíc příšerně sestřihaná, a i proto je to asi nejslabší Funésova komedie. ___ Stejně je to paradox, že jeden z nejlepších komiků ever porodí takový tele bez špetky talentu, jako je jeho synátor Olivier. A na Geraldine bych teda nešáhnul ani kopačkou, leda že by měla pytel přes hlavu, vždyť její gezicht je směskou obličeje táty Charlieho a rozzuřenýho dobrmana... bojim bojim! ()

Reklama

Reklama