Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Zábava začíná až po půlce, kdy se film mění v reality show, do tý doby je to nuda k uzoufání, navíc příšerně sestřihaná, a i proto je to asi nejslabší Funésova komedie. ___ Stejně je to paradox, že jeden z nejlepších komiků ever porodí takový tele bez špetky talentu, jako je jeho synátor Olivier. A na Geraldine bych teda nešáhnul ani kopačkou, leda že by měla pytel přes hlavu, vždyť její gezicht je směskou obličeje táty Charlieho a rozzuřenýho dobrmana... bojim bojim! ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Taky se vám stává, že si z dětství pamatujete nějakou scénu a pak dloooouho poté si nemůžete vzpomenout, ze kterého filmu to bylo? Mně se to stalo s filmem Na stromě... Pamatoval jsem si bizarní scénu s autem na stromě na skále a pak výbuch lodi. Až teď jsem zjistil, z čeho to vlastně bylo... Ruku na srdce, tento film není nic extra. Je chaotický a jednotlivé scény na sebe navazují hodně krkolomně, o reálnosti některých situací ani nemluvě (ale to je u komedie celkem vedlejší). Film má jistě svou zvláštní atmosféru, horkou, skoro až trýznivě pouštní...:-) Nicméně první dvě třetiny filmu byly až na pár povedených vtípků docela nudné a skutečnou zábavu skýtá až poslední třetina a akce Pinie... Skvělá karikatura! Jako celek je Na stromě spíš podprůměrný, přesto nakonec dávám tři hvězdičky. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mohu potvrdit okolní komentáře a uznat, že se skutečně jedná o jednu z horších komediíí s Louis de Funèsem. Kromě závěrečné asi 25 minutové záchrané akce je to totálně nudná blbost. Naštěstí je závěrečná záchrana dokonale bláznivá a docela silně kompenzuje debilní zbytek. V tom debilním snímku je snad jediná scénka s lodí, která stojí za zmínku. V závěru je úžasný především reportér, který s obrovským zaujetím popisuje záchranou akci. Jinak je celkem k popukání celkový postup při záchraně. Louis de Funès hraje svůj standart, ale jeho společník a společnice jsou nepopsatelně otravní. Celkově hodnocení nevidím nijak slavně. První hodinka je bohužel prakticky nekoukatelná. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Styl žertování, jaký se vyskytuje v této komedii, je mi sice blízký, ale musím souhlasit, že film je složen ze dvou částí. Ta první, kde sledujeme počínání hrdinů na stromě, je až na pár dobrých scén (televizní reportáž o Roubierovi, Roubier na slézající dolů po šatech) celkem nudná, postavy Geralidiny Chaplinové a Oliviera de Funése ne až tak zajímavé a proto vlastně jenom Louisovi vděčíme za to, že vydržíme až do poslední půlhodinky, kdy vypukne Operace Pinie. Samozřejmě nesmí chybět televizní štáb, v jehož čele stojí - Paul Préboist, kdo jiný. Na těhle Louisových filmech v režii Serge Korbera (tedy Na stromě a Piti piti pa) je nejzajímavější kromě kreací Louise de Funése a Paula Préboista hudba (opravdu skvělá) a doznívající atmosféra šedesátých let. 70% ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě bída! Když to vemu po pořádku,tak bylo sice hezký,že chtěl slavný komik synovi rozjet hereckou kariéru,ale prostě ne. Jestli synáček po otci něco podědil,tak určitě ne herecký um. Scénář je taky tupej,jak český zákony a zábavy jsem si zde taky nějak zvlášť neužil. U této komedie by mělo být napsáno i slovíčko fantasy,protože každej normálně a racionálně uvažující člověk najde hned několik aspektů,které by šanci na přistání na stromě absolutně vyvrátili..tolik nesmyslů jsem v jednom filmu dlouho neviděl...pro mě je tohle velké zklamání,ale i mistr tesař se někdy utne --->40% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Komedie patří k méně zdařilým filmům slavného Louise de Funèse. Vznik filmu byl podmíněn poměrně značným úspěchem předešlé spolupráce s režisérem Serge Korberem (film Piti piti pa z roku 1970). Korber byl také autorem scénáře, podíl na dialozích měl osvědčený Jean Halain. Námět nebyl sice nijak objevný, ale mohl být slibným odrazovým můstkem. Film byl nicméně velkým zklamáním pro všechny zúčastněné včetně samotného Funese. Odborníci i fanoušci došli k závěru, že bylo chybou spoutat Funesovo živelné herectví do stísněného prostoru automobilu, film nezachránila ani účast mezinárodní hvězdy Geraldine Chaplin. (argenson)
  • Když auto sjede ze silnice, padá kolmo ke skále, poté, co děj pokračuje, je vidět, že vůz je, bez viditelného pohybu, bokem souběžně se skálou. (Nocturno culto)
  • Třetí hlavní roli ztvárnil Louisův syn Olivier de Funès (po několika předešlých filmech natočených s otcem šlo o jeho poslední vystoupení před kamerou). Právě na jeho postavě avantgardního a svobodomyslného mladíka, který je v rozporu s životním postojem bohatého podnikatele, se někteří snaží najít ve filmu satirickou moralitu na stav francouzské společnosti přelomu 60. a 70. let, těžko ale soudit, zda to byla skutečně ambice Serge Korbera coby tvůrce spíše průměrných filmů. (argenson)

Reklama

Reklama