Reklama

Reklama

Izolace

  • Velká Británie Severance (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovat od 9 do 5 je skutečně horor, ale teambuilding může být ještě daleko horší. Firemní výlet do hor východní Evropy se stává adrenalinovým, když je skupina objevena bláznivými zabijáky, kteří touží po smrti celého teamu. (oficiální text distributora)

Recenze (224)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Maďarský masaker mäsiarskym nožom... a brokovnicou, sapíkom, plameňometom, sekerou, loveckou dýkou, pechotnou mínou a vôbec všetkým, čo je práve poruke. Ďalší výživný príspevok do novej britskej hororovej vlny. Celý čas som sa veľmi dobre bavil, pretože je to nadhľadové a často veľmi vtipné (scéna dokazujúca tvrdenie Tobyho Stephensa o gilotíne), ale napriek tomu stále drsné a napínavé a nikdy to neskĺzne do čistej komédie či paródie (s výnimkou jedinej scény - to s tou raketou už bolo trochu mimo). Zápletka je otrepaná, ale tvorcovia veľmi invenčne pracujú s rôznymi klišé (napr. scéna s pavúkom). Príjemný žánrový kúsok za ideálnych 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chudáci Slováci mají Hostel, který ukázal, kterak to na Slovensku vypadá...s cikány, s životem a s nájemnými zabijáky. Smůla, že se to všecko točilo u nás :) Izolace je ale pro změnu horor, který se odehrává na pomezí Maďarska a Rumunska. Partička zaměstnanců z jedné firmy na výrobu zbraní zde přijede na chatu a jak to tak bývá, nebude to zrovna dvakrát příjemný víkend. Nejlepší na tom všem je, že se film točil v Německu. Ony ty lesy holt vypadají všude stejně. Jak byl ale Hostel zábavou nechtěnou, Izolace v sobě ukrývá plno vtipných scén, záměrně. Proto ten film taky beru daleko líp než ostatní horory, který prostě přijdou, všecko podřežou a pak zase nezajímavě odejdou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet ?milionovTržby USA $137,221Tržby Celosvetovo $5,515,163║ V tomto kvázy horrore sa nám dostáva mix napätia, akcie, brutality v odľahčenom zmysle, presne to čo chýbalo v Hosteli dostávame práve v tejto snímke, odohrávajúcej sa tiež vo východnom bloku ale pre zmenu v Maďarsku a vyznelo to priam až tak že tam v živote ani nechcem ísť aby ma tam ešte na cucky neroztrhala partia šialencov protestujúcich proti korporáciám vyrábajúcim zbrane. /70%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Při sledování slepence většinou chatrně (a mnohdy vůbec ne-) vypointovaných scén a vesměs nepříliš vtipných dialogů mě nejspíš ani nenapadlo, že po jeho skončení budu říkat něco o "slušné atmosféře" nebo "originálním fílingu" - ale je to tak, nakonec mám z filmu vážně docela příjemný pocit. Neznamená to však, že by mě bůhvíjak těšilo to kvantum zabitých vtipů a šancí na to, aby se z Izolace stal aspoň malinký kult - protože třeba "hlava" je vážně geniální... Každopádně za vidění to určitě stojí. (mimochodem, výbornej plakát) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zázrak to nie je, dokonca sa mi zdá, že typicky britský "humor“ ponurému lesnému hororu skôr ubližuje, než pomáha. Ale najhoršie to tiež nie je. Občas to vyjde (hlava, zápalky, pancierová pasť), ale kombinácia tvrdého hororu so svojráznou komédiou nikdy nebola "moja" kombinácia a už príliš krvavo akčný koniec (bazuka???) ma nebavil. Režisérov predchádzajúci masaker, METRO, sa mi pozdávalo viac. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle neni ani tak strasidelny, jako zabavny, ale rozhodne prijemny prekvapeni. Film sice pusobi hodne lacine, les, chata a nijak neblbnouci kamera, az na tri uchylacky flashbacky o historii chaty, ale tak nak to vubec nevadi. Pribehove to je sice klasika, kdy skupinka dojde na nejaky zamrdany misto a tam na ne vylitnou burani nebo jina takova verbez, v tomhle pripade patrne bejvaly vojaci. Nicmene film se od podobnejch v par vecech lisi. Jednak to neni ciste horor, takze dojde i na humorny sceny, vetsinou podbarveny uchylackou hudbou, jejichz vrchol je asi ultimatni akce s raketometem, ale film je nastesti docela dobre vyvazenej, takze to nijak nerusi. No a samotny hororovy sceny jsou vetsinou celkem napinavy a i docela pekne brutalni, bohuzel tvurci obcas uhybaj s kamerou. Pak se film taky lisi v hercich, coz neni sestava urvanejch pubertaku, ale parta sympataku, navic vsichni hrajou dobre a sem tam hlaskujou a nejlepsi je asi Danny Dyer, coz je desnej frajer. No a posledni, cim se film lisi - neni jasny, kdo prezije a ani film nelze predvidat od zacatku do konce a parkrat se pekne vyhne zanrovejm klise. Celkove lepsi 3*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejvetsim problemem Severance je silna nevyvazenost komedialni a horrorove slozky. Vtipku je malo, jsou prumerne a naprosto nepasuji do atmosfery, kterou se tu a tam dari tvurcum budovat. Jedina opravdu povedena scena s useknutou nohou byla ukazana uz v traileru a s nicim lepsim se autori uz nevytasili. Krute promarnena sance. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film mne neuvěřitelně bavil. Podle mne se podařilo právě velmi dobře smíchat napínavý lesní horror s mírnou špetkou humoru. Napětí, vyobrazení postav, atmosféra, prostředí, všechno naprosto na jedničku plus úžasné herecké výkony. Několikrát se zdá, že už je konec a film nastartuje znova. Ten suchý, černočerný a zvrácený humor jako by ještě podtrhoval absurditu lidského jednání, chování v extrémních situacích a měl i hlubší význam. V tomto filmu právě humor naprosto geniálně ne že odlehčuje napětí, bezvýchodnost a absurditu děje, ale naopak ji ještě více podtrhuje a představuje divákovi. Takhle jsem to aspoň viděl já a vyloženě mi to sedlo. U filmu jsem seděl jako přimraženej, lesní prostředí mi dá vždy hodně "zabrat", jednotlivé postavy byly špičkově ztvárněné a to, co se odehrávalo bylo prostě originální, vypovídající a zábavné. Osobně vnímám tento film jako geniální, ale myslím, že ho málokdo pochopil tak, jak byl myšlen, přinejmenším tak, jak jsem jej pochopil já... Vedle "rychlovyvražďopvačky" typu "Rovdyr (2008)" a atmosférickému, ale totálně prázdnému "Willmark (2003)" musím dát prostě plný počet. Film sice neobstojí oproti například starému těžkotonážnímu "survival horroru" "Rituals (1977)", ani oproti šílenosti "Evil Dead 1 (1981)", ale i tak je to prostě bomba a vyloženě za málo peněz hodně muziky. Prostě někde mezi 4 a 5*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si Severance musel zopakovat, jelikož mi hodně splýval s britským Wilderness. Tématicky jsou si tyhle dva filmy hodně příbuzné, jen s tím rozdílem, že Smith citelně brnká na komediální strunu. A je to vlastně dobře, protože postavy jsem si díky skvěle načasovanému humoru oblíbil o to víc. Každá z nich tu má pevné místo a svou zapamatování hodnou hlášku. Zhruba v půlce však přichází očekávaná vybíjená: lesy jsou plné smrtících nástrah a navíc se v nich ukrývá banda maskovaných psychopatů, kteří hrdinům doslova zatopí pod prdelí. Má to spád, hravou kameru, známé tváře, super prostředí. Nemám důvod dát tomuhle povedenému survivalu průměrnou známku. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek není nic moc, ale ty komediální vložky to skvěle oživují (fakt jsem se zasmála) a moc se mi líbilo, jak je závěr spojený s tím podivným, zdánlivě nesouvisejícím začátkem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je možné, aby ve filmu nebylo nic originálního, zvlášť nápaditého, překvapivého, ale přesto působil sympaticky? Horory obecně přijímám úplně jinak než jiné žánry a Smithova zvládnutá žánrovost mi plně vyhovuje. 3 a 1/2 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Drsná, ale nakonec v podstatě příjemná horrorová komedie. I když tedy mnohem víc horrorová než komedie. Ideální pro sledování s partou přátel za bezstarostné letní noci. Co se týče hodnocení, byl jsem na vážkách, ale úplně poslední věta filmu rozhodla. "Nedáme čtyřku?" Ale tak jo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Cottage další slušnej černohumornej britskej horor, kterej je ale opravdu zábavnej jen místy, nicméně to pak ale ale stojí fakt za to, krom toho Izolaci na muj vkus chybí víc gore a větší brutalita při zabíjení a problémem je i pro mě nezajímavej zabiják, osobně mam radši nějakýho drsnýho vrahouna než bandu rusáků. Ovšem docela slušně to vynahrazuje vyvražďovaná partička, která je někdy skvěle srandovní, zejména šéfík je takovej starej prasák a samozřejmě taky dvě kozatý rusky na začátku a na konci ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pracovníci firmy Palisade prichádzajú do Maďarska, aby si tu v prenajatej luxusnej chate užili spoločný teambuilding. Po príchode na miesto zisťujú, že ich namiesto päťhviezdičkového komplexu čaká polorozpadnutá chata. To nie je jediným prekvapením, nakolko ich očividne niekto sleduje a chystá sa ich jedného po druhom zlikvidovať. - Na to, ako velmi nemám rád Velkú Britániu a ich ''humor'', sa mi tento počin celkom páči. Hlášky sú podarené, gore je tiež dosť a niektoré situácie, do ktorých sa postavy dostanú, sú tak bizarné, že sa na nich proste musím smiať. Režisérov prístup sa mi ale v druhej polovici už velmi nepáčil. V prvej polovici to bola špička a dokázal rozohrať hru, v ktorej divák nevie, či pôjde o niečo supernaturálne alebo o zlo z reálneho sveta, ale v druhej polovici z toho všetka inteligencia vyprchá a ide len o systematické vyvražďovanie každého, kto ešte dýcha. Mám z toho trochu rozporuplné pocity, ale tie slabšie štyri hviezdičky tu nechám. + herec z The ABCs of Death 2 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak Toby to konečně dotáhl na hlavní figuru na plakátu! Jenom o tom nikdo neví. Ale copak nejsou všechna vítězství na světě polovičatá? No nejsou. Ale co to kecám. Dobrá prdel, koukat na to, dokonce se od té doby bojím chodit do lesa, aby mi tam nějaká železa neucvakla nohu v koleni, protože bych potom nemohla nosit plandavé sukně až k zemi, aby se mi nepotrhaly o protézu. Vždycky jsem chtěla napsat povídku/hru/scénář o lidech, kteří jedou autobusem za nějakým směšným cílem a tohle mi jenom ukázalo, že to má cenu zkusit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že dám někdy nějakému hororu víc hvězdiček než obitus a to bych si IZOLACI nikdy nepustil, kdybych věděl, že ji natočil režisér mizerného CREEP s Frankou Potente (pro jednou jsem předvýzkum pěkně odflák a díkybohu zato). Nevím, co se se Smithem za ty dva roky dělící oba filmy stalo, ale velmi příjemně překvapil. Jde mu jak horor tak komedie a i když zamrzí, jak si tu oboje vzájemně podkopává nohy, film aspoň nepřetržitě záměrně baví. No schválně, o kolika vyvražďovačkách z posledních let můžete tohle říct. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víkendový firemní teamdestroying aneb Maďarská pohostinnost.. Christopher Smith hodil do mixéru Kancl, Vysvobození a Pátek před sobotou čtrnáctého a vznikl z toho nápaditý koktejl pohrávající si s bránicí diváka i žánrovými klišé. Čert vem hloupoučkou motivaci vrahů z kraje čabajek a medvědů, co nedbají státních hranic - já se bavil a nejen po štěstí si šlapající "Darling" McInnerny mi toho byl zárukou. Rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdami mně ulehčil nekonvenční závěr s nabídkou kvalitního pramicového gruppen-sexu.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá hororová komédia. Má dosť dobrý príbeh o skupinke zamestnancov jednej zbrojárskej firmy, ktorí idú na spoločný firemný výlet na chatu v Maďarských horách, ale netušia, že v okolí vyčíňa skupina zabijakov. A tak musia zamestnanci bojovať o svoje prežitie. Spracovanie je celkom dobré, skríženie oboch žánrov je tu podané veľmi dobre, prvá polovica sa nesie hlavne v komediálom duchu, kde sa divák veľmi dobre zoznamuje s hlavnými hrdinami, pričom cítiť, že v okolí je niečo zlé a druhá už zase funguje ako horor, kde už zabijaci začnú s akciou. Samotné hororové scény ale samozrejme fungujú hlavne v rámci svojej kategórie, atmosféra tu nie je žiadna, ale zase ma prekvapilo, že napätie celkom funguje a o postavy sa dá obávať, čo sa v tomto type stane len málokedy. A tak druhá polovica je už prakticky jedna veľká naháňačka a skrývačka so zabijakmi s občasným slušným, ale nijak výnimočným úmrtím. Po stránke humoru som spokojný, nie je to výrazne smiešny horor, skutočne zasmiať sa tu dá len minimálne, ale je taký príjemný a správne dávkovaný, takže hlavne prvá polovica si drží takú správnu humornú atmosféru. Ale niektoré konkrétne scény rozhodne stoja za zmienku, či už odseknutie hlavy, ktoré skvelo doplní jeden z predchádzajúcich dialógov, alebo perfektná scéna s raketometom. Herecké obsadenie sa mi páči, zamestnanci sú tvorení skvelým výberom postáv, obzvlášť muž pod vplyvom halucinogénov je výborný, zaujme aj šéf, ale aj ich zvyšok sa výborne dopĺňa a nikto iný už nemá viac priestoru, dokonca aj záporáci pôsobia prakticky len v anonymite. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, skrížiť horor s komédiou sa často nepodarí, ale tu to funguje. Síce nedávam až tak dobré hodnotenie, Izolácia nemá žiadny skutočný zápor, všetko je nad priemerom, ale zároveň nič nad ním nie je tak výrazne, aby to nadchlo, ale aj tak si z tohto filmu odnášam dobrý pocit. 67% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Suverénny a veľmi sympatický prírastok do rodiny slasherov, tento krát z Britskej produkcie. Podobne ako Feast nešetrí čiernym humorom, ani krvou a postavy niesú (na rodiel od vačšiny amerických produktov) prostoduché krmivo pre killerov. Skvelá nenáročná zábava skoro celých 90 minút. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

3,5* Anglický humor je naozaj výborný, postavy výborne vyprofilované na typických predstaviteľov kancelárskych krýs v najrôznejších podobách. S humornou stránkou kontrastuje však rovnako extrémna brutalita hororovej zložky, na ktorú som už miestami mala slabý žalúdok. No aj tak to stálo za ten humor, šarmantného Dannyho Dyera, nežnú Lauru Harrisovú a tak dôveryhodne debilného šéfa Tima McInnernyho :-) ()

Reklama

Reklama