Reklama

Reklama

Keane

Trailer

Obsahy(1)

William Keane je třicátník, zjevný schizofrenik, stále promlouvající sám se sebou a také s kýmsi imaginárním. Osočuje ho, utíká před ním, útočí. Bloumá po autobusovém terminálu a městských ulicích, ptá se lidí, zda neviděli jeho dceru. Svůj stín zahání vodkou, drogami a krátkými sexuálními setkáními. Jeden večer potká v levném hotelu ženu s dívčinou a naváže kontakt, kterým se možná může něco změnit. (Dimo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Těžkej, těžkej film. Stačilo pár minut abych se naprosto vcítil do Williama, kterého hraje Damien Lewis a hraje ho naprosto perfektně. Je to především jeho zásluha, že hodnotím film tak vysoko. V první polovině nám režisér ukáže Williama, co dělá jak se chová apod. Ve druhé polovině pak sledujeme Williama jak se seznámí se spolubydlící a její dcerou. Díky tomu jak režisér od začátku vyobrazil Williama, pak nevíte co od něho čekat, co udělá. Chvílemi jsem se opravdu bál, to když režisér podstrkuje záběry kterých si lze myslet cokoli, v tu chvíli je to dost nepříjemný snímek. Pak ale přijdou scény kdy William vyzvedává Kiru(dcera spolubydlící) ze školy, pomáhá ji z domácím úkolem, jdou spolu bruslit, a to mi vrátilo trochu klidu a úsměvu do tváře. Přesto jsem měl pořád strach aby neudělal žádnou blbost. Perfektní film, Perfektní režie L.H. Kerrigana, perfektní herectví Damiana Lewise, Velice zajímavý konec. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Minimalistická pochoutka s jasně stanovenými pravidly jisté nemoci, která většina zde komentujících zdárně nepochopila. To by ani tak nevadilo, spíše je zábavné, že většina zde komentujících ignoruje vyřčená fakta ohledně hledaného dítěte z úvodu filmu. Krásný a jednoduchý snímek pro přemýšlivé s excelentními hereckými výkony nejen ústřední dvojice, ale také Amy Ryan a báječnou atmosférou. Nejbáječnější a nejvěrohodnější snímek o schizofrenii, který jsem doposud viděl. Režisér Kerrigan ví, o čem vypráví. 90% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní,atypický Fylm !! Celou dobu sledujeme Damiana Lewise, který ztratil dceru na nádraží, hledá ji, trpi samo mluvou .. ve filmu vlastně první půl hodinu vystupuje jen ON.. Později se seznámí se sousedkou a její dcerou... začíná se o ně starat, dává jim peníze .. No z mého úhlu velice nesympatický Fylm .. Celou dobu režisér vodí diváka za nos... Hodněkrát to vypadalo, že se něco zajímavého stane a Ono nic pořád nic.. Žádný zvrat.. a ten Konec? Za svých 1200 filmů, co jsem viděl jsem horší konec ještě neviděl.. Člověk čeká aspon na konci něco zajímavého, nějaké vysvětlení a ono to zkončí tak rychle,že jsem PUKL SMÍCHY! Kdyby aspon v Popisku nebyl napsán Thriller! Tak si ten Fylm v životě nepustím ! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Poznal jsem, že lásku nelze vlastnit a jistě nejsem první ani poslední, kdo si namele. Jenže ztratit neznamená nevěřit ve změnu. Někdo se uchýlí k frázi sex, drogy, rock n roll, někdo se uzavře tak, že mu kouká jen čupřina a okolní svět nevnímá. William zvolil obě varianty a zbláznil se. Vložil jsem do něj veškerou důvěru a o ní se říká, že dává rozmluvě víc, než inteligence. Pak, doufajíc v zázrak, došlo k osvobození slova a já se vyřval do sebe, protože navenek to asi nejde. Keane nejde popsat, protože určitý věci musíte zažít. Skočit do toho bez nadechnutí. Nevím jestli to vůbec jde, ale těším se na chvíli, kdy tahle kulka vyletí z mýho těla a zastaví se u jinýho tvora, kterej dokáže tenhle způsob nevědění a nepopsatelnosti definovat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis exceluje v tomto malém filmečku coby paranoidní schizofrenik a skvěle mu sekunduje malinká Abigail Breslin. Myslím, že ztvárnit role psychicky narušených a duševně nemocných osob je pro herce vždy obtížný úkol, protože taková role s sebou nese i riziko, že ať se člověk může snažit sebevíc, na diváka to může často působit až afektovaně a uměle. Byla jsem překvapena, že když jsem sledovala Damiana, přišlo mi, jakoby tou chorobou opravdu trpěl, tak byl přirozený. Představila jsem si štáb lidí okolo něj, kamery a obdivovala jsem ho ještě víc. Velké výkony v malých filmech. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama