Reklama

Reklama

Keane

Trailer

Obsahy(1)

William Keane je třicátník, zjevný schizofrenik, stále promlouvající sám se sebou a také s kýmsi imaginárním. Osočuje ho, utíká před ním, útočí. Bloumá po autobusovém terminálu a městských ulicích, ptá se lidí, zda neviděli jeho dceru. Svůj stín zahání vodkou, drogami a krátkými sexuálními setkáními. Jeden večer potká v levném hotelu ženu s dívčinou a naváže kontakt, kterým se možná může něco změnit. (Dimo)

(více)

Recenze (32)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celý film se vlastně neděje skoro nic. V první půlce je to hlavně slet bláznivejch scén bláznivýho Williama Keana a v druhý půlce jsem se naopak vcelku solidně bál toho, co si pro nás scénáristi připraví dál. Člověk totiž u takovejhlech filmů nikdy neví. Nakonec to ale docela solidně zamíchali a konec se ve výsledku ukáže jako začátek. Magořina? Docela jo. Alespoň, že Damian Lewis toho schizofrenika zahrál fakt tak dobře, až jsem od něj měl poslintanou obrazovku. Jinak bych asi okamžitě přepnul. Dost těžkej film, dost blbě se na to divá, když jedinej člověk na plátně je právě schizofrenik, o kterým člověk neví, co si má myslet, a co od něj může čekat v dalších minutách. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní,atypický Fylm !! Celou dobu sledujeme Damiana Lewise, který ztratil dceru na nádraží, hledá ji, trpi samo mluvou .. ve filmu vlastně první půl hodinu vystupuje jen ON.. Později se seznámí se sousedkou a její dcerou... začíná se o ně starat, dává jim peníze .. No z mého úhlu velice nesympatický Fylm .. Celou dobu režisér vodí diváka za nos... Hodněkrát to vypadalo, že se něco zajímavého stane a Ono nic pořád nic.. Žádný zvrat.. a ten Konec? Za svých 1200 filmů, co jsem viděl jsem horší konec ještě neviděl.. Člověk čeká aspon na konci něco zajímavého, nějaké vysvětlení a ono to zkončí tak rychle,že jsem PUKL SMÍCHY! Kdyby aspon v Popisku nebyl napsán Thriller! Tak si ten Fylm v životě nepustím ! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jestliže se Lodge H. Kerrigan snažil, abychom se alespoň na 100 minut ztotožnili se smutnou a nemocnou myslí Williama, tak se mu to dokonale podařilo. Určitě se o to postaraly i záběry kamery, které byly většinou zaměřeny hlavně na obličej, vyjadřující všechny nuance Williamova myšlení. Je to jeden z nejskvělejších výkonů Damiana Lewise, protože se mně mimo jiné i díky jemu podařilo proniknout a vcítit se do emocemi nabitého děje od začátku až do konce. Celá ta smutná a ponurá atmosféra byla navíc podtržena absencí hudby, kde jedinými světlými okamžiky byla malá Kira a tam nebylo opravdu těžké vyvolat na tváři Williama pár jemných úsměvů, připomínajících mu jeho minulost. Skvělý a dalo by se říct spíš psychologický film, který si právem zaslouží moje plné hodnocení. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis exceluje v tomto malém filmečku coby paranoidní schizofrenik a skvěle mu sekunduje malinká Abigail Breslin. Myslím, že ztvárnit role psychicky narušených a duševně nemocných osob je pro herce vždy obtížný úkol, protože taková role s sebou nese i riziko, že ať se člověk může snažit sebevíc, na diváka to může často působit až afektovaně a uměle. Byla jsem překvapena, že když jsem sledovala Damiana, přišlo mi, jakoby tou chorobou opravdu trpěl, tak byl přirozený. Představila jsem si štáb lidí okolo něj, kamery a obdivovala jsem ho ještě víc. Velké výkony v malých filmech. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Poznal jsem, že lásku nelze vlastnit a jistě nejsem první ani poslední, kdo si namele. Jenže ztratit neznamená nevěřit ve změnu. Někdo se uchýlí k frázi sex, drogy, rock n roll, někdo se uzavře tak, že mu kouká jen čupřina a okolní svět nevnímá. William zvolil obě varianty a zbláznil se. Vložil jsem do něj veškerou důvěru a o ní se říká, že dává rozmluvě víc, než inteligence. Pak, doufajíc v zázrak, došlo k osvobození slova a já se vyřval do sebe, protože navenek to asi nejde. Keane nejde popsat, protože určitý věci musíte zažít. Skočit do toho bez nadechnutí. Nevím jestli to vůbec jde, ale těším se na chvíli, kdy tahle kulka vyletí z mýho těla a zastaví se u jinýho tvora, kterej dokáže tenhle způsob nevědění a nepopsatelnosti definovat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický snímok o schizofrénii. Prvá polovica je prakticky neprerušovaná jazda do pekla, nepríjemná sonda do hlavy takto chorého človeka. Svoje tam samozrejme zohrali aj tie drogy a alkohol. Osobne ma potom ešte viac zaujala druhá polovica, kde už tých drog bolo menej a kde sa chudákovi Kaenovi začala zhmotňovať minulosť. Akoby už toho na neho nebolo dosť. Inak Abigail Breslin bola ako malá veľmi zlatá, vôbec sa nečudujem, že ju do filmu vybrali. Silný nadpriemer. 85/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Damian zahral Williama fantasticky a kamera bola naozaj skľučujúca ... a tieto dva atribúty stačili, aby ste sa aspoň trošičku vedeli stotožniť s takto chorým človekom. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Minimalistická pochoutka s jasně stanovenými pravidly jisté nemoci, která většina zde komentujících zdárně nepochopila. To by ani tak nevadilo, spíše je zábavné, že většina zde komentujících ignoruje vyřčená fakta ohledně hledaného dítěte z úvodu filmu. Krásný a jednoduchý snímek pro přemýšlivé s excelentními hereckými výkony nejen ústřední dvojice, ale také Amy Ryan a báječnou atmosférou. Nejbáječnější a nejvěrohodnější snímek o schizofrenii, který jsem doposud viděl. Režisér Kerrigan ví, o čem vypráví. 90% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Brilantne minimalistický kúsok s neuchopiteľnou a nijak príjemnou atmosférou. Strhujúci (a nedocenený) výkon Damiana Lewisa. Začiatok je koniec, koniec je začiatok. Lodge H. Kerrigan je macher a nepochybne i psychouš, takto žmýkať svojich hrdinov nikto normálny nemože (spomínam i na Claire Dolan). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Úplně civilní film, kterej je postaven na třech hercích. Samozřejmě výborný Damian Lewis, kterého mi bylo líto. Celou dobu jsem si říkal, jak člověk, kterej trpí samomluvou, těžkou paranoiou, a schizofrenií, je schopnej sám se sebou vůbec žít. To dění je navíc dost nepředvídatelné - vzhledem k tomu, že divák netuší, zda on neudělá nějakou stupidní volovinu. O to víc člověk s nim pak soucítí, když zjistí, že v nitru je to vlastně sympaťák. Ten "nejasný" konec neslibuje moc přízně do budoucnosti. Po skončení filmu, jsem dost přemýšlel nad tou samotnou postavou, jak vlastně jeho zmatený život může vůbec pokračovat?! Není zde ani žádnej soundtrack, jen ruch projíždějících aut a aglomerace. Skutečně mám rád, pokud můj oblíbenej seriálovej herec, má nějaké béčko, či upřímnou bokovku k tomu, aby mohl předvádět herecký koncert. Keane je těžší film i v takovém žánru, protože zde není žádná ikonická melodie, žádný fešný audiovizuál a kamera po většinu stopáže snímá Damianův zmatený kukuč. Není zde prostě vůbec nic, co by se běžnému, konzumnímu divákovi mohlo líbit. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drámo, zpracované tak pitomě, že by jeden plakal. ~~~ Třicátník Will, poněkud zubožený, žijící v levném motelu, pobíhá zmateně po New Yorkském autobusovém nádraží, hledajíc svoji malou dcerku, která se mu už před dlouhou dobu právě tady ztratila poté, co ji jen na chvilku spustil z očí. Vyčítá si to, mluví sám k sobě, honí neznámého imaginárního únosce a pobírá invalidní důchod na svoji psychickou poruchu, Otázkou totiž je, zda kdy měl dcerku a zda ta se někdy ztratila. ~~~ Z jeho světa jej vytrhne až příjezd matky s malou dcerkou do téhož levného motelu a krátká doba, po kterou bude Will děvčátko hlídat. ~~~ Naprosto minimalistické a nízkorozpočtové s brilantním Damianem a panenkovskou Abigail. Bohužel je to ale i přes Damiana poněkud dost nudné, roztahané a po konci filmu víte stejné prd, jako jste věděli během prvních minut filmu. Takže pokud mi něco zásadního neuniklo, je to jen něco ála "zajímavý studentský počin". Tečka. ~~~ PS: Ve filmu, kromě jedné scény s juboxem v baru, nezazní ani tón hudby. Film nemá žádný soundtrack a naprosté ticho je i u závěrečných titulků ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nic, nic, nic a najednou konec. Je nuda, o ničem to není, jediné, co mě tak na tom filmu zaujalo byl sám Damian Lewis, jinak je to ničem. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Damiana Lewise je to povinnost, ostatně jeden z nich mě k tomu přivedl. Lewis opravdu hraje perfektně, ale mě to nestačí, nic mi to neříká, nějak to nechápu a tak bohužel, ale nějak mě to nenadchlo. O všem vypovídá i to, že jsem to nedokázal zkouknout na poprvé. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Těžkej, těžkej film. Stačilo pár minut abych se naprosto vcítil do Williama, kterého hraje Damien Lewis a hraje ho naprosto perfektně. Je to především jeho zásluha, že hodnotím film tak vysoko. V první polovině nám režisér ukáže Williama, co dělá jak se chová apod. Ve druhé polovině pak sledujeme Williama jak se seznámí se spolubydlící a její dcerou. Díky tomu jak režisér od začátku vyobrazil Williama, pak nevíte co od něho čekat, co udělá. Chvílemi jsem se opravdu bál, to když režisér podstrkuje záběry kterých si lze myslet cokoli, v tu chvíli je to dost nepříjemný snímek. Pak ale přijdou scény kdy William vyzvedává Kiru(dcera spolubydlící) ze školy, pomáhá ji z domácím úkolem, jdou spolu bruslit, a to mi vrátilo trochu klidu a úsměvu do tváře. Přesto jsem měl pořád strach aby neudělal žádnou blbost. Perfektní film, Perfektní režie L.H. Kerrigana, perfektní herectví Damiana Lewise, Velice zajímavý konec. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Presne ako píše užívateľ Mahalik, tento film sa slovami nedá popísať. Rovnako ako už aj názov filmu veľa neprezrádza, taký istý tajomný a tichý je aj tento film. Obdivuhodná kombinácia ničoho a všetkého zároveň. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Silné drama o touze znovu být otcem a prožívat emoce s tím spojené. Příběh o zoufalém hledání odpuštění a poslední možnosti rozloučit se se svými nejbližšími. Kerrigan vtiskne objektiv kamery až do Lewisova obličeje a nehne s ní ani o píď až do závěrečných titulků. Sonda do nemocné a ztracené duše muže bez vydírající hudby, střihu či zpomalených záběrů. A v neposlední řadě ukázka hereckého mistrovství Damiana Lewise, jehož neustále něco mumlající postava (ať už frčí na koksu, rozdává si to na záchodcích nebo jenom s láskyplnou péči sleduje svou svěřenkyni) chytá pod krkem a táhne do míst, kde by se nikdo z nás nechtěl ocitnout ... ()

made1 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kolikrát si během natáčení filmu Damian Lewis řekl: "Už mi z toho hrabe." To, co předvedl, je vysoká škola herectví. Kamera se mu po celou dobu téměř neodlepí od tváře a scéna na záchodě na diskotéce je prostě neopakovatelná. Naprosto dokonale zahrané a ještě k tomu roztomilá Abigail Breslin. Ve filmu jsou obsažené dva příběhy, první sledujeme, druhý je jaksi mezi řádky. Jediná výtka, a to vůči Lewisovu americkému přízvuku. Jako by se tam za velkou louží nedokázali přenést přes čistý britský přízvuk. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době intenzivní zážitek. Toho empatického rázu, kdy se prostě musíte s hrdinou ztotožnit. William Keane, lehce zanedbaný třicátník s brouky v hlavě, téměř nesleze ze záběru, je snímám v detailech, tudíž není před ním úniku. Jeho trýznivá pouť založená na hledání ztracené dcery je pro diváka popud k mnoha otázkám. Jsou to jen jeho schizofrenní vize? Dokáže taková bolestná ztráta vyvolat v člověku stavy jemu podobné? Není to proboha pedofil? V druhém plánu se nabízí zamyšlení nad "civilizovaným" světem plném levných hotelů a zabíjení času v lehkovážném opojení. Damian Lewis v hlavní roli zaslouží obdiv. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu zbytečný film. Že věci nemusejí být takové, jak se na první pohled jeví, je jasné tak z úvodu, tak obsahu zde. Dobře. Filmy s otevřeným koncem mi také nevadí. Ale bylo tu probůh - kromě úžasného Damiana Lewise - ještě něco jiného? A má odpověď je - ne, nebylo. ()

Reklama

Reklama