Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka je v plném proudu a denně hynou tisíce lidí. I v této krušné době však může mezi lidmi vzplanout tak horoucí vztah, jakým je láska. Praporčice Nellie Forbushová je žena z malého města, pro niž vstup do armády představoval jedinou možnost, jak alespoň trochu poznat svět. Spolu s ostatními sestřičkami byla převelena na exotické Tahiti, kde se setkává s šarmantním francouzským majitelem plantáže Emilem de Becquem. To mladý americký poručík Joseph Cable přijel na tatáž místa z úplně jiného důvodu. Je to špión, který byl pověřen, aby monitoroval základnu nepřátelských Japonců. Potřebuje mezi domorodci spojku a tou se nakonec stane půvabná Liat. Dva páry, dvě podoby lásky. A to vše za překrásné hudby pánů Rodgera a Hammersteina, linoucí se nádhernými exteriéry nejkrásnějších pláží světa (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Viděno těsně po výborném válečném dramatu Salvador a s tím se tento pokus o muzikál zasazený do války skutečně nedá srovnávat. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Južný Pacifik z roku 2001 je remake filmu z roku 1958, ale k tomuto filmu sa svojou kvalitou ani nepriblížil. Tento film v skutočnosti nie je vojnovým príbehom je to romantický muzikál z vojenského prostredia, ktorý sa odohráva na ostrove niekde v Pacifiku. Zdravotná sestra, ale aj poručík vytvoria dva páry, dve podoby lásky ale oba sú v spojitosti s rasovou bigotnosťou v americkej armáde pretrvávajúcej po dobu celej 2. svetovej vojny, ale aj ešte dlho po nej. Vojna síce nie je hlavným lákadlom tohto filmu aj keď akčná zápletka medzi japonskými vojakmi a americkými mariňákmi sa objavila aj tu. Mne viac vadila hrubá tolerancia hraničiaca s nevedomosťou vojenských predpisov, kde niektoré hraničili až s trestnými činmi, ktoré boli v kompetencii riešenia vojenským súdom (fyzický útok na dôstojníka, nerešpektovanie rozkazu), na ktoré som v americkej armáde nebol zvyknutý. Tento film je o láske, romantike, tanci, speve, zábave, nešťastí ale aj o smrti a vojne ako takej. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevím ! Ono to ani moc špatný není, ale... Zaprvé - skloubit válečný film, který se tváří jako komedie a drama dohromady a k tomu z toho udělat muzikál, to by musel bejt velkej machr, aby to dopadlo dobře. A zadruhý - Glenn Close fakt nemusím :) ()

Fill16 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě zajímalo, zda-li je to válečný, romantický film či muzikál. Hudba překvapivě dobrá, evokující staré dobré muzikály a typická romantika (linka s poručíkem se mi líbila daleko víc). Ovšem zbytečně roztahané, místy až neuvěřitelně nudné a to tento film, který měl rozhodně navíc, shazuje do typických odpadových vod (rour). ... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Prapodivný mix žánrů, z nichž snímek vychází nejlépe jako muzikál. Muzikál z druhé světové z Pacifiku. Proč né? Řada písní si nesla ducha starších šlágrů -( Bloody Mary, Wonderful Guy..) a donutila mne si sehnat soundtrack. Vlastně mne zde irituje pouze jedna píseň -( Bali Hai), kterou zpívá (navíc ošklivá) domorodá pěvkyně (navíc falešně). Akční zápletka byla skoro zbytečná (dočkáme se zde i japonského útoku na americký letoun), ale křepčící sestřičky na ostrůvku s mariňáky by asi těch 129 minut jen těžko utáhly jen s písní a tancem. Glen Close také moc nemusím,a le tady mi až tak nevadila... Zkrátka - proč ne, film jako jednohubka na odpoledne neurazí.... * * * ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama