Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seok-joong je farmář. který hledá ženu, kterou by si vzal za manželku. Po neúspěšné cestě na Filipíny, kde si měl najít ženu, se vrací do Koree a snaží se najít tu, kterou by miloval. Jednoho dne, kdy jede do práce, potkává Eun-ha, do které se zamiluje a začne jí nosit všemožné dary a dělá pro ní první i poslední. Jeho odhodlanost nakonec Eun-ha zlomí a vezmou se, avšak minulost Eun-ha dostihne ve všech krocích, které udělá. (balone)

(více)

Recenze (28)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Absolútna shinpa, ktorá sa sama k sebe hrdo hlási a veľmi funkčne napĺňa svoje charakteristické črty až po okraj, aby v závere ponúkla pri spätnom pohľade aj podklady pre dumanie navyše, vlastné tak nielen "čistokrvným realistickým drámam". ()

May 

všechny recenze uživatele

Slovo "unmyeong" ma v korejstine dva vyznamy, osud a zkazu zaroven. Tezko rict, ktere z nich lepe vystihuje niternou podstatu tohohle filmu. Mozna prave proto, ze nevyslovne se mnohdy dokaze dotknout daleko vic nez zaplava slov, je You Are My Sunshine, natoceny podle skutecne udalosti, necim unikatnim a dost dobre nesrovnatelnym s ostanimi korejskymi 'romantickymi' filmy. Nese v sobe veliky kus opravdovosti, ktery je jednak nezpochybnitelny, ale hlavne svym ledovym dotykem zamrazi az nekde hluboko v rozbolavelem srdci. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná skvost, pro mě průměrná romantika. Herci byli docela fajn, ale to je nakonec většina herců. Scénář nebyl nic moc, sice se v něm objevilo několik zajímavých zápletek, ale pořád to bylo tak nějak na jedné vlně. Z celého filmu mě dojal jen ten konec. Slabší 3* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Suk-jung je dobrácký a nesmělý chlap, spokojeně pracující v kravíně, jenž navzdory svému věku nemá větší zkušenost se ženami. Jeho počáteční námluvy s lehkou děvou proto působí úsměvným dojmem. Leč film celý není tak úsměvný, aby spadal jen do škatulky "romantický", jak se tomu děje zde. V první řadě je Naoneun nae unmyeong výborným realistickým dramatem, nebojícím se dotýkat jednoho z nejpalčivějších problémů současného světa. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o farmárovi v strednom veku, ktorý najviac túži po skutočnej láske, čo sa mu ale ešte stále nesplnilo, až raz náhodou narazí na ženu, do ktorej sa zamiluje na prvý pohľad. Ona kvôli svojej minulosti a skúsenostiam najprv odoláva, no časom mu podľahne a je rada, že žije v plnohodnotnom vzťahu, lenže jej minulosť ju dobehne a oboch čakajú mnohé problémy. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj o niečo lepšie. Platí to hlavne spočiatku, pozerá sa na to dobre, lenže tu jednoducho nefunguje to najhlavnejšie, čo je samotné hlavné duo a ich vzťah. On je príliš jednoduchý a naivný človek, ktorý si nedá nikým poradiť a ide si len za svojim, ona je zase až príliš ľahkých mravov, takže si ma nezískali a ani som im moc nefandil, no zase zlé to určite nie je, aj z tohto prevládajú kladné pocity. Ale druhá polovica je už predsa len lepšia, pribudne tu niekoľko výrazných prvkov, ktoré sú v rámci žánru dosť netradičné, ale pôsobí to pomerne moderne a celé to získa iný náboj, čo je len plus a tak som s výsledkom dosť spokojný. Takže romantika tu nefunguje prakticky vôbec, alebo skôr len v občasných náznakoch, ale dráma je vydarená. Herecké obsadenie je dosť dobré, ale ako som spomínal, problém mám s ich postavami. V hlavných úlohách moji dvaja obľúbenci Hwang Jung-Min a Jeon Do-Youn, obaja to zahrali dobre, lenže k sebe sa moc nehodia a pre oboch sú to asi najmenej zaujímavé postavy. A s vedľajšími postavami nemám žiadny problém, bavila ma hlavne matka hlavného hrdiny. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, slušný žánrový nadpriemer. You are my sunshine určite nepatrí medzi reprezentatívnych predstaviteľov juhokórejského romantického žánru, na to sú tu úplne iné filmy, ale aj tak nemám dôvod dávať menšie hodnotenie, bavilo ma to a hlavne tú druhú polovicu. 72% ()

balone 

všechny recenze uživatele

Možná již oblbnutý prášky jsem se nasmál u tohoto filmu, hlavně tedy v první polovině, kdy Eun-ha stále odmítá Seok-joong, druhá polovina se už nesla ve vážnějším dramatickém, měl bych říci korejském stylu. Myslim si, že tento film splnil všechna má očekávání a byl dalším hezkým shlédnutím do mé sbírky. 75% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs, nekonečná přehlídka psychotických postav a předem odhadnutého děje - kromě zvratů, které byly natolik nelogické, že jsem je předvídat nemohl. Co je na tom horší, jest, že to vše je podle skutečné události; k tomu můžu říct jen málo, snad jen že nevím, proč si zrovna tenhle příběh zasloužil zfilmovat; nebo alespoň, proč takhle. On je hloupoučký buran, ona, no, nebudu používat hanlivých českých slov, ale řekněme, že v angličtině na ni krásně sedí výraz "bitch"; představení postav v první části filmu nedopadlo dobře, protože s tímhle duem jsem nějak cítit nemohl. Druhá část filmu je jako vyměněná, jako by zůstalo jen obsazení a místo přehlídky tuposti tu byl romantický film; pak nastal velký zvrat, který jsem moc nepobral a je smutné, jestli se to takhle stalo - a přichází dloooooouhý závěr, ve kterém se opět rozehraje plejáda psychóz, slavných korejských násilností a v mých očích i nechtěné komedie, třeba když se snažil protáhnout rozhlasem. No... za několik separovaných scén dávám hvězdičku a konstatuju, že podle mě by se korejci měli vyhnout filmům podle skutečných událostí. Poslední tři, co si pamatuju, byly: nuda, samoúčelnost a teď tohle. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem zkusila zase nějakou tu korejskou romantiku, které jsem se poslední měsíce spíše vyhýbala, jelikož z posledních viděných korejských filmů mě nic nijak zvlášť nezaujalo, tak jsem ztratila chuť se na to dívat. Film Neoneun nae unmyeong však naštěstí nedopadl tak zle, ale je nutno říct, že hodnocení si u mě zvedl spíše ke konci. Začátek se mi nelíbil a nechápala jsem, proč se Seok-joong pořád honí za ženskou, která se k němu chová docela hrozně a ještě je to prostitutka... postupně se však začala odkrývat její minulost, a tak člověk dostal šanci pochopit její nitro a mohl tak zjistit, že je to jen křehká žena, která touží po lásce. Druhá polovina filmu se mi už líbila víc a dostal mě hlavně konec - nádherné zobrazení lásky, která se dokáže přenést přes všechno, dokonce i přes AIDS. Scéna vězeňské návštěvy mě dokonce dohnala k slzám, což se mi u korejských filmů v poslední době nestalo... Právě tyhle konečné scény pomohly zvednout mé hodnocení aspoň na slabší čtyři hvězdy. ~(3,6)~ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romance po korejsku se tentokrát až tak neodehrává v oněch známých intencích od úsměvu až po kapesník. Příběh prosťáčka, který se snaží získat srdce mírně cynické a krásné prostitutky, brnká na city mnohem jemněji než je tomu v těchto končinách zvykem. Nenechte se ale mýlit, pořád je to Korea a pro neznalé může být tato forma i přes ty obroušené hrany na kýbl nebo duševní otřes. Lyrické scény plné padajících květů, slz či bolestného rozjímání totiž nechybí, stejně jako drastično v podobě dramatických zvratů. Ty však údajně napsal sám život, a tím vše rázem získává jiný rozměr, a ten nelze než obdivovat. Uvěřitelnosti navíc nahrála i nezpochybnitelná krása Do-yeon Jeon a já jsem po delší době zase viděl příjemnou oddechovku. P.S. Děkuji překladateli českých titulků, který se nebál peprnějších výrazů a věta "Pampeliška v mojí prdeli" mi doslova vehnala slzy do očí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimava melodrama, ktorej objektivne nemam, co vytknut, ale ja som mal dost velky problem s ustrednym duom. On je natolko naivny az ma svojou naivitou stval a ona aj ked nie je mrcha, tak zaroven nie je ziadne neviniatko, takze si moje srdce neziskala. Napriek tomu ma finale dokazalo dojat, takze film funguje a asi by som mu mal dat 4*, ale kedze to uz viackrat znova vidiet nechcem, tak viac ako 3* dat nemozem. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Korejci jsou ve vyhýbání se silným tlakům na potlačení prostituce skoro stejně dobří, jako na obcházení zákazu pornografie. ;) Neznalý zákazník by mohl být snadno zaskočen cenou kávy, kterou mu na pokoj doručila lepá děva (to teda není případ Jeon Do-Yeon). :D ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Klasické korejské romantické drama vedené pomalým tempem a s neskutečně lidskou tváří, jak se ostatně k příběhu podle skutečné události patří. Přestože bych se místy nebál film označit za rozvleklý, nikdy se mu i díky skvělým hercům nedaří nudit a i díky pohledu do "běžného" života postav nemáte problém si k nim vybudovat nějaký vztah, který je zúročen hlavně v pěkném emocionálním závěru. 75 % a přesto je to jeden z těch slabších korejských kousků ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Trochu nezáživné romantické drama o lásce až za hrob kde až druhá půle dokáže více zaujmout, zkrátka něco tomu chybí. Holt pojmout za manželku prostitutku může znamenat nečekané potíže. Ale přiznejme si to, kdo by takové krásce odolal? :-) ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Poměrně zklamání. Slabé tři hvězdy. Připadlo mi to prostě bez emocí...byly tam samozřejmě, ale nějak na mě nepůsobily... k slzám by se ani nepřiblížily. Hudba ? Buď žádná nebo slabá... Emoce slabé, hudba slabá... slabé tři hvězdy. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film je poutavý a drží se celou dobu ve vysokém nadprůměru, dotýká se i jednoho z problému v Koreji, a to nedostatku žen či nevěst pro muže na venkově, které se spíše stěhují do měst, což je jedna z příčin tohoto nedostatku. Celý film jsem čekal na nějaké to vyvrcholení, které pak opravdu přišlo. Jedna ze závěrečných scén, kdy Jeong-min Hwang jde navštívit konečně Do-yeon Jeon do vězení, kdy tak dojemná scéna za sklem tenhle film katapultuje z vysokého nadprůměru k 80%. Skvělý film. ()

system 

všechny recenze uživatele

Ne ne, kdepak...tohle je skoro tak nudne jako cela ceska fotbalova liga, navic po celou dobu filmu naprosto hloupe se chovajici herec v muzske hlavni roli mi taky nepridal:-) ()

Reklama

Reklama