Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Viewegh přepasírovaný přes Vejdělka je mnohem vydatnější než předloha sama. Zatímco příběh v knize neustále někam odbočuje a ve smyčkách se zase vrací, ten filmový příjemně plyne, nastavuje mnohem vlídnější tvář. Místo drsného Ukrajince se vynořuje nesmělý šmírák se zaujetím pro sci-fi, slečně průvodkyně vizualizace výrazně pomohla, Aničce Polívkové to v plavkách sluší. A hlavně - nezapomínejte vracet ty hnědý podšálky, jinak vás ty kelímky budou pálit v ruce a to není žádná sranda! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nedopadlo to zas tak špatně (četl jsem knížku, viděl dokonce i ochotnické divadelní představení) - nejlepší jsou (jak je v českém filmu zvykem) samozřejmě herci (ale zdaleka ne všichni) - zvlášť Polívková si zaslouží pochvalu. Její Jolana je člověk z masa a kostí, žádná karikatura. Holubová s Kleplem byli fajn, škoda, že se jejich postavám scénář nevěnoval víc. Neseděla mi Kocurová (ale pohled na ni je opravdu pěkný) a ty dvě mladý kočky (byť jsou k nakousnutí). Jestli mě něco naštvalo, pak product placement (skrytá reklama tomu říkat ani nejde, protože skrytá vůbec nebyla - Vodafone, Argin Max...). Shrnu to - solidní adaptace solidní knížky, mnohem lepší než Román pro ženy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK-miliónovTržby Celosvetovo $3,658,378║ Možno mierne jednoduchý príbeh ako býva v poslednej dobe zvykom a trošku veľa postáv na to aby vynahradili skratkovitý dej, ale našťastie pár vydarených vtipkov sa tu nájde, hlavne vďaka Pavlu Liškovi, zas Anna Polívkova pôsobila mierne otravne až monotonne, mali jej dať radšej menej priestoru. /videl v kine: 60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hnedé podšálky! Rozumeli?“ Rudolf Biermann a Tomáš Hoffman (bývalý redaktor českej Cinemy) uvádzajú príjemne oddychovú českú komédiu s Pavlom Liškom ako autobusárom Karlom a Miroslavom Krobotom ako autobusárom Karlom. Veľmi príjemné - a Polívkovci sa nezaprú. Pestrá galéria postavičiek (Holubová, Klepl, Fialová, Nosek), prekvapivo neotravná výprava a pocit, že tvorcovia mohli byť ešte smutnejšie vážnejší a bolo by to za 80%. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/165924/Ucastnici-zajazdu-60.html ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Neví někdo, proč je v žánrovém zařazení napsáno KOMEDIE? Po letech jsem dal tomuto filmu znovu šanci, ale dojem byl stejný jako kdysi (haló, hledá se vtip, humor, vyhlašuje se pátrání po náznaku pousmání). Tak nic, snad jindy. Kam se poděla(la) ta naše česká komedie? Polívková a Holubová jsou asi dvě nejmíň sexy české herečky, takže obsadit je spolu a navléct je do bikin, je fakt nápad hodný génia. Chyběla už jen Lenka Kořínková či Halina Pawlowská a divákův dávící reflex, by byl doveden k dokonalosti. Jedna hvězda za Klepla a zároveň za to, že hláška s podšálky zlidověla, čímž Účastníci získali kultovní status. Bohužel. Ve filmech pro pamětníky je však víc sexu, než tady humoru. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Bohumil Klepl hrál v té době v cca 15 představeních, takže natáčení pro něj bylo mimořádně náročné. Nakonec to vypadalo tak, že ráno sedl do auta, dovezli ho na pláž, kde točil tak hodinu a večer už opět hrál v divadle. (Specs)
  • Natáčení v Itálii nebylo vůbec jednoduché, obzvlášť proto, že spousta herců hrála paralelně na českých divadelních scénách, a musela tak dojíždět po skupinkách auty. (Siriuss)
  • Kromě italského města Sisitania se točilo i ve slovinském městě Piran. (Cheeker)

Reklama

Reklama