Reklama

Reklama

Match Point - Hra osudu

  • Česko Hra osudu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Muž, který řekl 'Raději bych byl šťastný než dobrý', viděl hluboko do podstaty života. Lidé se bojí čelit faktu, jak ohromná část života závisí na štěstí. Je děsivé vědět, kolik toho je mimo naši kontrolu. V tenisu jsou momenty, kdy míček udeří do okraje sítě a na setinu vteřiny se může překulit dopředu nebo zpátky. S trochou štěstí spadne dopředu a vy vyhrajete. Nebo možná ne a vy prohrajete.

Match Point – Hra osudu je drama o společenském vzestupu mladého muže a děsivých následcích jeho ctižádosti. Hlavní hrdina se nedokáže rozhodnout mezi dvěma ženami a nenachází cestu ven. Uchýlí se tedy k extrémnímu řešení. Děj filmu zasadil režisér Woody Allen do anglické vyšší společnosti. Scarlett Johanssonová zde hraje krásnou americkou dívku, která vstoupí mezi Jonathana Rhys Meyerse a jeho ženu Emily Mortimerovou. Matthew Goode je Emilyn bohatý bratr, který tuto zápletku odstartuje. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Ta berlička o prstenu to trochu srazila.Jaká náhoda by byla aby to opravdu našel v té čtvrti skutečný narkoman a šel někoho odprásknout ? Jinak ten borec je hajzl...

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

Viděl jsem několikrát a prostě 5*, výbornej film a ta poslední část, prostě paráda....

hipocrates

hipocrates (hodnocení, recenze)

Příběh mladého tenisového profesionála Chrise, kterému se díky svatbě se setrou jeho přítele Toma otevírají dveře k novému snobskému životu. Vše ale vezme rychlý spád, když podlehne kouzlu bývalé přítelkyně Toma, vnadné Noly. Zásadní životní rozhodnutí, které musí Chris učinit a rozhodnout se, kterou cestou se vydat, dává filmu náboj a rozuzlení je více než nečekané. Navíc to vše je protkáno jemným humorem, který je Allenovým filmům souzen. V životě zoufale mnoho věcí záleží na štěstí, asi tak jako když se v tenise míček na okamžik zastaví na pásce sítě a může spadnout na jednu i druhou stranu. Film který stojí za to vidět.

oag

oag (hodnocení, recenze)

všechno je závislé na štěstí, až z toho mrazí, nikdo neví, ke které straně se ta mrška přidá

kekesko

kekesko (hodnocení, recenze)

Ako všetky allenovky pre mňa nič moc. Dopredu priehľadné, bolo jasné že ju zabije. Veď by stratil existenciu.

stylR

stylR (hodnocení, recenze)

Odpočinkový film, poukazující na již xkrát omýlané, ba stále zábavné, téma: láska nebo životní standard? Bohužel, od Woodyho Allena jsem možná čekal trochu víc propracovaný děj a větší zábavnost. Suma sumarum: Oddychovka na zimní večery:)

Milagros

Milagros (hodnocení, recenze)

Tenhle film ve mě zanechává neustále zvláštní pocit. Zpočátku se mi moc nelíbil, přišlo mi to rozvleklé a o ničem, ale od určitého bodu mě to hodně zaujalo a nedokázala jsem se rozhodnout, jestli Chrisovi fandím nebo ho nesnáším. Přinejmenším mi na jeho osudu záleželo, což vzhledem k tomu, že to byl pěkný parchant, svědčí o výborném výkonu JRM. Z tohoto hlediska je pro mě snad nejlepší závěrečná scéna, kde se všichni rozplývají nad miminkem a on jen tak tupě hledí osaměle do dáli... co ho v budoucnosti čeká? Takže to vlastně asi ani nebyla moc výhra, když se ten prstýnek překulil na druhou stranu plotu... Prostě z toho filmu mám zvláštní, ne úplně příjemný pocit, ta nepříjemnost ale nesouvisí s tím, že by byl film nebo výkony herců špatné, spíš naopak...

Dronte

Dronte (hodnocení, recenze)

Sakra Royi, pohybuješ se mezi snoby? Můj bratr (už. selviskhed) byl tento týden v Rudolfinu a říkal, že Woody v těch filmech nekecá, že ta smetánka prej fakt mluví tak jak v jeho filmech

dextrush

dextrush (hodnocení, recenze)

To, že ide o Allena som ani netušil. Vlastne tato vedomosť by so mnou nič nespravila. Pokúsim sa zhodnotiť film, nie režiséra (aj ked niektorí môžu protestovať). Film bol veľmi vydarený, s napätím až do úplneho konca. Mal prvky modernej drámy, ktorou ma dostal Buscemi v "Interview". Jednoducho ide o konflikt medzi protagonistom a antagonistom, lepšie povedané hranice, ktoré sú medzi nimi nejasné. Musím poznamenať, že Scarlett predviedla opäť raz skvelý výkon (a nie len ten), ako aj, pre mňa dovtedy neznámy, Meyers. Match Point je určite filmom, ktorý si právom hovorí DRÁMA.

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

Jonathana Rhyse Meyerse? Mě se teda osobně zdál úplně mimo..ale ok, co člověk to názor :-)

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

Mimochodem český dabing hlavního hrdiny byl, ve srovnání s originálem, naprosto otřesný.

cent

cent (hodnocení, recenze)

Hm, takový průměr, který mě ničím nepřekvapil (i když konec měl k tomu našlápnuto) a nemám ho potřebu vidět znova. Akorát mě trochu nahlodává, že jsme to viděl jen s dabingem..

Raddius

Raddius (hodnocení, recenze)

Poklona, úžasné. P.S. Stejně už nikdy nebude spát klidně. Hůř to vyřešit nemohl :-/ A osud je nemilosrdná mrcha.

KuZd

KuZd (hodnocení, recenze)

Celkove svizne drama, ktere se obcas nevyhne jakesi klisovitosti. Konec neprekvapi, ale potesi - bez tohoto konce by to byla klascka "vztahova" odrhovacka, kterych uz tu bylo nespocet - naopak zabit tehotnou milenku a nevinou babku ma sve kouzlo :)

kekesko

kekesko (hodnocení, recenze)

Najviac ma na tom rozčuloval ten operný podmaz, skoro som sa zbláznil. Ale inak zaujímavý film, ale tak raz pozrieť a nechať zapadnúť prachom. A ešte ma vzrušili tie vyšetrovacie metódy polície ako zo začiatkov kriminalistiky.

xPepsa

xPepsa (hodnocení, recenze)

Kdo necetl Dostojevskeho Zlocin a trest tak ten konec asi moc nepochopi..

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

Já fandil též Meyersovi...a jelikož nemám Allena moc v lásce tak jsem ocenil, že se ve filmu ani nemihul..

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

Dufam ze bude tocit zasa normalne veci... hviezdicky som dal s premahanim, lebo to je konieckoncom dobre spravene, ale nemohol som sa zbavit sklamania, ze tam nie su nekonecne allenovske dialogy. Toto mi prislo ako film podla osnovy, velmi predvidatelny a prostoduchy. Pacila sa mi alegoria s prstenom padajucim na jednu stranu sietky, ktora zachranila hlavnu postavu:)

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Já nikomu, jen jsem nevěřícně kroutil hlavou co tpo Woody spáchal

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama