Reklama

Reklama

Match Point - Hra osudu

  • Česko Hra osudu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Muž, který řekl 'Raději bych byl šťastný než dobrý', viděl hluboko do podstaty života. Lidé se bojí čelit faktu, jak ohromná část života závisí na štěstí. Je děsivé vědět, kolik toho je mimo naši kontrolu. V tenisu jsou momenty, kdy míček udeří do okraje sítě a na setinu vteřiny se může překulit dopředu nebo zpátky. S trochou štěstí spadne dopředu a vy vyhrajete. Nebo možná ne a vy prohrajete.

Match Point – Hra osudu je drama o společenském vzestupu mladého muže a děsivých následcích jeho ctižádosti. Hlavní hrdina se nedokáže rozhodnout mezi dvěma ženami a nenachází cestu ven. Uchýlí se tedy k extrémnímu řešení. Děj filmu zasadil režisér Woody Allen do anglické vyšší společnosti. Scarlett Johanssonová zde hraje krásnou americkou dívku, která vstoupí mezi Jonathana Rhys Meyerse a jeho ženu Emily Mortimerovou. Matthew Goode je Emilyn bohatý bratr, který tuto zápletku odstartuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (902)

dehlie 

všechny recenze uživatele

netypický film od woodyho allena. priznám sa, že ma chris s tou brokovnicou úplne odrovnal, vôbec som to nečakal. ako už niekto poznamenal- tichá voda brehy myje. ()

takken 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé sledovať ako sa vďaka peniazom a známostiam dá vypracovať ale tiež ako sa kvôli maličkosti dá spadnúť na úplné dno. Aj keď je film od začiatku robený zdĺhavo tak ten koniec ide dosť z kopca. A pri poslednej pol hodinke zabudate aj dychat. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Překvapilo. Od začátku se mi film zdál takový "nemastný-neslaný", pořád se tak nějak nic nedělo. Dobrý výběr s Johansson a Rhys-Meyersem, který mimochodem závěrečné rozuzlení zvládl na "výbornou". Není to sice pro mě za plný počet, ale i přesto snímek stojí za to vidět. ()

Kroketa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohleto byl snad nejhorší film, co jsem viděla. Aspoň za poslední rok. Nemůžu pochopit, proč se to tolika lidem líbí. Vždyť pointou snad bylo, že když míček spadne zpátky, my prohrajeme. Ale vždyť on neprohrál! Měl jenom neuvěřitelné (a když říkám neuvěřitelné, tak nemyslím ani to životní, ani to filmové, jenom neuvěřitelné) štěstí. Chápu, že já u Woodyho Allena asi nikdy nenajdu tu „genialitu“ jeho filmů, ale tohle? To byla směsice kravin od první minuty až do poslední. A to ani nemluvím o tom, že jsem u toho každou chvilku usínala. I moje mamka, která je schopná koukat skoro na všechno, to chtěla už v půlce vypnout. Prostě nemůžu jinak, než dát odpad, ani za Meyerse to tu jednu hvězdičku nenabere – má na mě až moc „chlapečkoidní“ vzhled. A přestože mě konec překvapil, tak ne mile. ()

AlchENEMY 

všechny recenze uživatele

Psychické drama v podstatě o ničem...nemůžu si pomoct, ale tahle zápletka ač je zajímavá mi na celý film nestačí, je to poněkud plytké. ()

Jorge-Z 

všechny recenze uživatele

Woody Allen poprvé mimo Manhattan a hned výborně. Film mi trošku zaváněl jeho Zločiny a poklesky, ovšem i tak se mi moc líbil. Má oblíbenkyně Scarlett snad nikdy nezklame. Brilantní snímek. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Lepších 70%. Velice zajímavý snímek, nicméně mi tam něco chybělo a to v první polovině filmu - nějak se mi nepozdávala ta posedlost hlavního hrdiny milenkou. Nějak mi to nepřišlo, resp. z ničeho nic a možná jsem to přehlédl, ale nebyl tam nějak zdůrazněn ten moment, kdy se tak "pomátl". Každopádně film má zajímavou atmosféru a takový statický děj (nevím, jak to přesně nazvat), kdy se v podstatě nic neděje, ale děje se toho strašně moc. A poslední půlhodinka, tam se to zase ponořilo do zběsilého tempa a má to fakt grády. Celkově mi tam ale něco chybělo, i když to nedokážu pojmenovat a nemohu tak dát čisté 4*. Ale zajímavý snímek to každopádně je a za vidění stojí. Howgh! ()

Alf 

všechny recenze uživatele

dlouho vcelku triviální záležitost, a to jak po stránce obsahové, tak i ztvárnění, ale pak... ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Ach jaj :) Najprv chce milenku, lebo sa mu to zdá ako najdôležitejšia vec na svete a potom ju chce zabiť, pretože sa mu to zdá ako najdôležitejšia vec na svete. Na začiatku filmu som si ho obľúbila a na konci nenávidela. Výborný Jonathan a Scarlett. Na druhej strane, možno by to chcelo trochu skrátiť. ()

el.zapikano 

všechny recenze uživatele

Skrachovaný profesionálny tenista, chudobný ctižiadostivý Ír so slušným vystupovaním a intelektuálny babyface heartbreaker prichádza do Londýna za lepším životom. Narazí si babenku z bohatej rodiny a vďaka tejto známosti stúpa závratnou rýchlosťou po spoločenskom rebríčku. Nie je však všetko také ideálne ako sa zdá. Do hry vstupuje potenciálna americká švagrinka, neúspešná herečka a hlavne "raketa" (Scarlett Johansson), ktorá pomúti rozum nášmu hochštaplerovi. Ich vzťah prechádza rôznymi štádiami a nekončí happyendom. Po zločine však nie vždy prichádza aj trest. Woody Allen sa týmto filmom snaží pozastaviť nad otázkou, ako veľmi závisia naše životy od šťasteny a osudu. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Dikybohu netypicky (nebo spis neklasicky) Allen, ktery me bavil od zacatkuy az do trictvrtiny filmu. To, co posleze nasledovalo me donutilo sledovat zbytek filmu s otevrenou pusou. A po nastupu zaverecnych titulku si celou posledni pulhodinu pustit jeste jednou. Kritiku zaverecne pulhodinky a dalsi nelogicnosti v chovani postav prilis neberu. Inspirace je totiz zrejma a tak neni co vicitat. A ano, sileni lide delaji silene veci ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Vskutku výborný scenár s nepríliš predvídateľným dejom vedený pevnou rukou réžie, s minimom hudby, sústrediaci sa výlučne na príbeh. Milostný trojuholník sa s blížiacim koncom mení na plnotučný thriller, a samotný záver je veľká lahôdka. Treba viac Woodyho. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že půjde o hodně netradiční Allenovku a nakonec asi je, ale jen kvůli tomu, jak moc Woody přitvrdí v cca poslední půlhodince, většinu času mi to přišlo dost povědomé. Každopádně určitě velice vydařený kousek, obzvlášť záběr na odhozený letící prsten byl fakt geniální. 8/10 ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický Allen, což nemusí být ještě na škodu. Ovšem mně tu chyběly všechny ty prvky, co na něm mám nejraději. 4-- ()

dickadonna 

všechny recenze uživatele

Jako scénář mazec, ale proč to musí natahovat na 2 hodiny sakra.Nemám rád Allena, čekal jsem, že tenhle film bude vyjímka protože všichni říkali, že je jiný, ale není, já ten jeho styl prostě nechápu. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem k Match Pointu přistoupil jako ke klasickému Allenovskému dílu, kdy se člověk potácí mezi vztahy, s hrdinou se do jisté míry ztotožní a sám sebe se ptá, jak by se v dané situaci zachoval. Způsob jakým hlavní postava vyřešila svůj "problém" mne však šokoval. Přiznám se, že jsem do poslední chvíle , stejně jako ON, nemohl uvěřit tomu že TO udělá a náležitě si to s ním prožil. Pointa příběhu mne taky nezklamala. Film působí velmi nenápadně,vláká nás do děje a životů rádoby bezstarostných mladých úspěšných lidí, kterým na první pohled nic nechybí, a následně šokuje razantním řešením nakumulovaných problémů posedlého jedince vzniknuvších z neochoty je řešit . Možná berme tento film jako VAROVÁNÍ před námi samotnými. Kdo z nás nemá problémy které si sám hloupě způsobí? Kdo z nás tyto problémy řeší hned, bez odkladu a dříve než pověstný pohár přeteče? .. a třeba kolik lidí z nás už problém řešilo podobným způsobem? Kdo je vlastně kdo? ()

Thomm 

všechny recenze uživatele

Bohužel dost velká nuda. Zkrátit Match Point tak o půl hodiny a vynechat tak zbytečné scény, které ukazují, jak to hlavnímu hrdinovi "pěkně klape" v manželství a mohl z toho být svižný film s povedenou zápletkou a skvělým koncem. ()

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama