Reklama

Reklama

Match Point - Hra osudu

  • Česko Hra osudu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Muž, který řekl 'Raději bych byl šťastný než dobrý', viděl hluboko do podstaty života. Lidé se bojí čelit faktu, jak ohromná část života závisí na štěstí. Je děsivé vědět, kolik toho je mimo naši kontrolu. V tenisu jsou momenty, kdy míček udeří do okraje sítě a na setinu vteřiny se může překulit dopředu nebo zpátky. S trochou štěstí spadne dopředu a vy vyhrajete. Nebo možná ne a vy prohrajete.

Match Point – Hra osudu je drama o společenském vzestupu mladého muže a děsivých následcích jeho ctižádosti. Hlavní hrdina se nedokáže rozhodnout mezi dvěma ženami a nenachází cestu ven. Uchýlí se tedy k extrémnímu řešení. Děj filmu zasadil režisér Woody Allen do anglické vyšší společnosti. Scarlett Johanssonová zde hraje krásnou americkou dívku, která vstoupí mezi Jonathana Rhys Meyerse a jeho ženu Emily Mortimerovou. Matthew Goode je Emilyn bohatý bratr, který tuto zápletku odstartuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (902)

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Ted mě asi hodně lidí ukamenuje,ale mě se líbil více Scoop než Match point.Oba filmy jsou kecací,ale Match je nebo spíše má být thriller a Scoop je komedie a funguje teda mnohem lépe.Tady jsem se nudil u dlouhých a většinou nudných dialogů a ani závěr mě teda vůbec nedostal.A navíc Jonathan Rhys Meyers je takový docela nesympatický blb.Woodymu jdou komedie lépe a i když podle recenzí je favoritem Match point já hodnotím za pouhých 55% ()

tereza.s 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný expert na Woodyho Allena, ale musím souhlasit, že je to inovativní pohled na Woodyho svět. Vzhledem k tomu, že jsem hned před tím viděla sólokapra, který je taky takový lehce detektivní a ne tak vtipný, jako filmy dřívější, můžu vám říct, že já podobnost vidím. Už v sólokapru jsem zaznamenala vývoj v jeho tvorbě. A Match Point je takovým vyvrcholením. Třeba se nám chce opravdu mistr trošičku usadit v tom, co dělá. ovšem 1 bod dolů, za táhlost snímku. ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Od Woodyho bych čekal o dost více...kromě závěru bez nápadu, nemasné a neslané, prostě nuda jako zvon. ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že filmy Woodyho Allena ma väčšinou nudia a doteraz som im nedokázal prísť na chuť. Match Point je však výnimka. Možno preto, že sa odohráva v Británií, hraje vňom Scarlett Johansson a naopak nehrá vňom Woody Allen. Priznávam, že jeho réžia a scenár sú výborné a tento film je pre mňa obrovským prekvapením. Chválim aj J. R. Meyersa - svoju postavu naozaj zvládol a ja som si tento film skutočne užil. ()

LaValse 

všechny recenze uživatele

Já prostě budu asi mít Allena ráda ať točí, co chce, protože ty jeho staré dobré dialogy a elegance jsou v tom pořád. ()

nicolarsen 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem po nějaké době od filmu neodtrhl oči ani na vteřinu a nešlo se nedodívat i přes pozdní noční hodinu. Nejsem čistokrevný "Allenovec", ale po tomhle filmu před "týpkem" definitivně smekám. Klišé téma milostného trojúhelníku zpracované tak, jako bych ho viděl poprvé. Vžíval jsem se do jednotlivých postav a netrpělivě čekal na rozuzlení v duchu Dostojevského Zločinu a trestu, parafráze na R. Raskolnikova umocnila psychologický motiv vnitřního zápasu jedince a J. Meyers se této úlohy zhostil výtečně. Záměr tvůrců se dle mého názoru povedl zrealizovat beze zbytku a po stoprocentní zábavě uděluji 100%. ()

Whiskas 

všechny recenze uživatele

Woody vykradl svůj vlastní film a ani se mu to nepovedlo. Kdo viděl Zločiny a poklesky uzná, že hlavní zápletka Match pointu jako vedlejší děj úplně stačila. ()

MarkHoppus 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film. Sympatický Meyers doplněný krásnou Scarlett vytváří skvělé prostředí pro dramatický snímek. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Femme Fatale -->Fatal Decision-->Fatal Ring. Nejlepší film o osudovosti a štěstí, které se na nás může obrátit zády, ale i čelem. To je sice míň možné, avšak víc zábavné a "thrillující". Stydím se přiznat svou filmovou nevzdělanost, ale i tak jsem rád, že moje první setkání s Woody Allenem dopadlo na 90% ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Evidentně jistá inspirace Místem na výsluní, který byl natočen podle knižní předlohy. To ale není tak známé jako Match Point, ptž ho natočil Woody Allen. A to zatraceně dobře. Woodyho postavy bývají parádně napsané, takže uvažujete, jestli ho vám má být líto (jste taky takové svině) nebo ho odsuzujete (jste ti hodní a milí). Závěr vás však všechny musí dostat na jednu kolej a Chrise bezpodmínečně odsoudit. Pokud i přesto s ním soucítíte, tak patříte do basy. ()

J.McClane 

všechny recenze uživatele

Skvostné dílo, mám tendenci dát plné hodnocení, leč to bude chtít ještě pár spomalených záběrů skvělého tie breaku.. ()

Muzaffer 

všechny recenze uživatele

Jsem dostal náladu kouknout na nějakýho "Woodyho", Všichni o něm mluví a já jsem od něj prakticky nic neviděl a tak jsem vpodstatě náhodou sáhnul po tomto filmu. První hodinu koukám na karieristického hajzlíka jeho milou ženu a sexy milenku - milostný trojuhelník, hrdina má v hlavě bordel a nemůže se rozhodnout, kterou chce, takhle nějak jsem si Woodyho filmy představoval. O to víc mě překvapilo, co jsem viděl v druhé půlce filmu. Překvapilo je slabé slovo - spíš šokovalo, až tady na čsfd jsem si přečet, že tohle je thriller a režisérův netypický film. No každopádně zajímavý film, já se nenudil. 80% ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbil styl tohoto filmu, vše v něm zapadalo tam kam mělo... Hmmm... Anglická smetánka, řezavý britský přízvuk, všechny ty propletené vztahy a na to všechno dohlížel perfektni Brian Cox. Ale o hodnocení jsem se rozhodnout nemohl - 4 nebo 5? Protože moje nerozhodnost trvá, bude to 4,5* | 07/2009 ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Skvělě "koukatelný film", který Vás přiková do sedačky a nepustí...výtečný Jonathan Rhys Meyers v roli totálního slabocha, který se mi v " normálním " v životě hnusí..ani nevím proč, ale v tomto snímku jsem mu fandil... ***** ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Vazne silne kafe. Nikdy bych to do Allena nerekl, ale smekam klobouk. Cely film provazi a dokonale podkresluje situaci a dej hudba od Verdiho a dalsich. Po dalsim zkouknuti mozna jeste docenim. Doporucuji. ()

Marty20 

všechny recenze uživatele

Celý film mi bylo špatně z nesmyslně bohaté a snobské rodinky, kterou zajímal jen její svět a jednoho zamindrákovaného blbečka který do ní dokonale zapadl. A nakonec jsem se pozvracel z toho, SPOILER! jak dostala spravedlnost na prdel, z čehož jasně vyplývá, že se jedná o kvalitní film! ()

NoIdentity 

všechny recenze uživatele

... teda po dlouhé době mi došla slova. Ne proto, že bych byl tak nadšen, ale proto, že prostě nevím co si mám myslet a co říci. SAmozřejmě i to je vlastně kladné ocenění pro film, protože s vámi nějak zahýbal po citové a emoční stránce, ale myslím že u filmu Woodyho je to pro mě spíš problém. Bylo by to za plný počet hvězd nebýt toho zvláštního rozuzlení, které ještě umocní předposlední scéna o detektivově snu včetně jejich dialogu. Žijeme skutečně ve zvláštní době, to měl svatou pravdu, ale nedovedu si moc reálně představit takový příběh ve skutečnosti. Prostě mi to nesedí, v mých pocitech to popírá jakoukoli emoční logiku. Jako citové drama by to bylo výborné, jako citové drama co se promění v dějové drama to je prostě podle mě operní árije o jednom špatně zazpívaném tónu, ovšem který křičí nade všechny a kazí celkový dojem z kompozice. ()

han.ci 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat kvalitní film. Koukalo se mi na něj moc dobře, částečně zapříčiněním Scarlett a britské angličtiny. Možná trochu rozvleklé, ale aspoň ne přehnaně akční a osud hlavního nevěrníka mě překvapil. ()

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama