Reklama

Reklama

Match Point - Hra osudu

  • Česko Hra osudu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Muž, který řekl 'Raději bych byl šťastný než dobrý', viděl hluboko do podstaty života. Lidé se bojí čelit faktu, jak ohromná část života závisí na štěstí. Je děsivé vědět, kolik toho je mimo naši kontrolu. V tenisu jsou momenty, kdy míček udeří do okraje sítě a na setinu vteřiny se může překulit dopředu nebo zpátky. S trochou štěstí spadne dopředu a vy vyhrajete. Nebo možná ne a vy prohrajete.

Match Point – Hra osudu je drama o společenském vzestupu mladého muže a děsivých následcích jeho ctižádosti. Hlavní hrdina se nedokáže rozhodnout mezi dvěma ženami a nenachází cestu ven. Uchýlí se tedy k extrémnímu řešení. Děj filmu zasadil režisér Woody Allen do anglické vyšší společnosti. Scarlett Johanssonová zde hraje krásnou americkou dívku, která vstoupí mezi Jonathana Rhys Meyerse a jeho ženu Emily Mortimerovou. Matthew Goode je Emilyn bohatý bratr, který tuto zápletku odstartuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (902)

Yagooo 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem si jenom řek: "Jak to k****a někdo může takhle geniálně vymyslet"? Myslim, že to nepotřebuje další komentář, to se musí vidět ()

noxi600 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl ve žlutém autobuse a od té doby jej nemohl najít. Až do teď. Film ukazuje, kam až je člověk schopný dojít po tom, co si sám zkomplikuje život. Smyslná a velmi dobře hrající Scarlett Johansson a režie Woody Allena dokáže znázornit důležitost okamžiku v několika podobách. Pět * ()

creTin 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to připadalo jenom jako umně vykonstruované vztahové drama, které bohužel působilo poněkud chladně. Jenže jakmile se začne servírovat o něco ostřeji, chladnost se změní na mrazení v zádech a závěr trochu vyráží dech. Umně vykonstrované drama to je vlastně pořád, negativní konotace ale nejsou na místě, byť z posledního míče nebudete mít dobrý pocit. ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

Půlka filmu je docela nudná, než děj začne nabírat spád. Skvělý scénář, přesto celkové emocionální vtáhnutí je ale i tak slabší ()

bazmo 

všechny recenze uživatele

Film ako taký je ok,ale scenár je chorý na hlavu..Allan zas vyprodukoval niečo pre snobov a ešte tomu asi aj verí že také niečo by aj bolo možné. Je to strašne chorá idea. ()

Constanza 

všechny recenze uživatele

Filmy Woody Allena nejsou muj cup of tea, ale tento film je zcela jiného ražení. Přiznávám, že podnětem ke shlédnutí bylo obsazení JRM, ale opět dokázal, že jeho výkon není jen hezká tvářička... Působivé je spojení se zpěvem Enrica Carusa, jež zni jako ze staré gramofonové desky...Člověk si říká, jestli to či ono je štěstí či osud. Jsou lidé, co se s smíří s nepřízní osudu, ale jsou i ti, co si jdou tvrdě za svým. Stačí si jen vypracovat správnou strategii, znát pravidla diplomacie a mít trpělivost. ()

Lucie505 

všechny recenze uživatele

Snímek pojednávající o americkém snu a jeho obětech. Sladký a zajištěný život smetánky s věčnou konverzací o počasí, a nebo žhavé dobrodružství se svůdnou kráskou? První půlka filmu se může někomu zdát táhlá a zbytečná, ale mě hezky naladila. Myslím si, že Scarlett není bůhvíjaká sexbomba, ale tady dráždila i mě! Kvalitní herecký výkon Meyerse, když nervózně chystá finální střetnutí s Nolou, a nápadité zakomponování nevyzpytatelného prstenu staré dámy. ()

thymus 

všechny recenze uživatele

Předpisově vystavěné drama od začátku až do konce. Neallenovský film od Woodyho Allena, který mě dostal tak, že jsem měla strašnou chuť si ho pustit okamžitě znovu. ()

Eksi 

všechny recenze uživatele

Gratulujem Woodymu Allenovi. Hlavné trio postáv vysvetlené do najmenšieho detailu, každý ich čin mal pre ich postavu zmysel. Neviem si predstaviť inú herečku do Nolinej roly. Pre takú ženu sa prinajmenšom oplatí váhať a to ako bola celá zápletka s ňou vymyslená ma doslova omráčilo. Prvá polovica je pomalšia, menej pestrejšia na vnútorný život postáv ale zato nám ukazuje dôvody. Dôvody, ktoré definujú ich činy a charakter. Druhá polovica s oveľa väčším spádom mi ubehla asi 3x rýchlejšie a úplne sa stotožňovala s úvodnou rečou pri zábere tenisovej loptičky. Nakoniec skvelo podaný kvázi happyend? Ako pre koho. Hneď po konci som rozmýšľal čo by som urobil ja na Chrisovom mieste a budem nad tým rozmýšľať ešte veľmi dlho. ()

nihiliste 

všechny recenze uživatele

Vyhrát ještě neznamená být šťastný. Nejlepší dílo z hlavy Woodyho Allena. Match Point má přesně vše to, co od filmu očekávám. ()

pantarhei5 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že inspirace klasikou je sázka na jistotu (velmi povedená paralela s románek Zločin a trest), důkaz toho, že jen Allen dokáže tak dokonale umocnit děj hudbou ( Enrico Caruso evidentně v 19. století předpověděl tento film a složil hudbu na míru), důkaz , že Scarlett je nejsmyslnější a nejcharismatičtější ženská planety, důkaz, jak ohromná část života závisí na štěstí. Prostě a jednoduše, toto je důkaz, že Woody je prostě jen jeden... ()

4Sima 

všechny recenze uživatele

Jen málo stačilo k tomu, abych filmu udělil plný počet hvězd. Tento typ filmů já nemusím, ale zpracuje-li se to tak kvalitně jako v tomto případě, rád si na shlédnutí udělám čas. Vcelku se jedná o klasický příběh z "harlekýnky", ale to rozuzlení na konci je dobře vystavěné a i proto uděluju čtytři hvězdy. V rolích se mi líbili nejvíce Scarlett Johansson a můj oblíbenec James Nesbitt. Rozhodně stojí za shlédnutí. ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Z naprostým přehledem lze říct že je to zajímavý a přitažlivý a psychologicky laděný film. Smyčka kolem milostného trojuhelníku se vzdaluje a zase utahuje. Ano příběh je místy dosti předvídatelný, protože se odehrává jakoby před zrcadlem do kterého je zčásti vidět dřív než na jeviště, ale i tak má svá pozitiva a svou vizáš, které se nedá po celou dobu uniknout. Nervy a svědomí neustále pracují a hrdina si nevydechne. ()

SoulEater 

všechny recenze uživatele

Takové napínavější drama v moderním hávu a lehkém mixu žánrů, které mě opravňuje plesknout každého, kdo bude tvrdit, že současný Hollywood nemá co nabídnout. ()

Rupmen 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejlepší Allenův novodobý film. Paradoxně jde ale o film, který se z Allenovy tvorby hodně vymyká. Kdo moc chce a moc se snaží, tak tam známého režiséra možná poznává, ale asi jenom proto, že ho tam urputně hledá. Film připomíná spíše tvorbu Hitchcocka anebo Polanského. Hlavní hrdina, takzvaný typický produkt doby, je člověk bažící po úspěchu a bohatství, který vnímá ostatní jen jako prostředky anebo překážky a vztahové problémy řeší s citem uživatele plastového kelímku (po použití vyhoďte). Sice mu občas dochází, že se nechová úplně vzorově, umí si to ale hravě omluvit a sám sebe považuje za oběť nepříznivých okolností. Skvělá napsaná postava, skvěle zahraná. Stejně ale jako řada dalších - vedlejších postav, což u Allena určitě nepřekvapí. Například postavy vyšetřujících detektivů - postupně sice nacházejí celou řadu indicií a také jejich zkušenosti a instinkt jim napovídají, kdo je asi pachatelem. Vyšetřování ale vedou rutinně bez osobního zaujetí. Proč ne? Vždyť je to jen zaměstnání, k tomu mizerně placený. Ano, je to cynický film o cynické době, bez naděje a povzbuzení, bez tradičního Allenova humoru a ironie. ()

BigRunner 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že je to film z kuchyně Woodyho Allena. Tohohle člověka bytostně nesnáším, ale tady musím smeknout klobouk. Film je víc než dobrý. Je ukázkou toho, co je člověk schopný udělat proto, aby se vydrápal cílevědomě do horních deset tisíc. A pak se toho za žádnou cenu nevzdat. Bylo to až neskutečné, přesto možné. Konec filmu byl docela překvapivý a otevřený. Přestože zločin nebyl potrestán, dle mého názoru, vrah bude do své smrti pronásledován svým svědomím a možná, že se i sám přizná, jen aby utekl před duchem svých obětí. Romanticky na mě tento film rozhodně nepůsobil, spíš mi připomínal Dostojevského ZLOČIN A TREST. ()

KubaST 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je pro mě zvláštní tím, že před kamerou ho vůbec, ale vůbec nemusím. Je mi hereckým projevem spíše protivný. Ale za kamerou jakožto režisér a scénarista je skvostný. Na Match Point jsem šel víceméně z nudy a z nedostatku nabídek jiných filmů tehdy v buenosairském kině, nebýt těchto předpokladů, asi bych film dodnes neznal. Byl jsem z něj tak unešen, že po návratu do ČR jsem to musel shlédnout znova. Je jasné, že krimifilmů s podobnou zápletkou je mnoho, ale zde se příběh obejde bez zbytečných klišé, herecké projevy jsou skvělé a funguje chemie mezi hlavními postavami. A na závěr přidává hodně podnětů k zamyšlení nad současným životním stylem a morálkou. Takže tentokrát za 5 hvězdiček. ()

bajkal 

všechny recenze uživatele

Známé klišé mladého,krásného mládence ,který se přiženil do dokonalé,bohaté a soudržné rodiny.Klišé ženatého,ambiciozního muže,který má rád svůj nabytý luxus i manželku,která nudí svou touhou po miminku a krásné,povrchní milenky,která rajcuje zpočátku nedotknutelností a později živočišností.Dobře zpracované, otřepané téma lásky ze všech pohledů.V šejkru osudu se míchá láska rodičovská,bratrská,přátelská,manželská a nevěrnická. Vešla jsem se do kůže každé jednotlivé postavy.Milující matky , dcery ,manželky i milenky. A totéž v mužské roli.Zcela logicky mi i vyplynula úkladná vražda,protože situace si to zcela logicky vyžádala.Opravdu velmi dobře zahrané drama,které vás vtáhne do děje i mimo vaši vůli. ()

Kajuga 

všechny recenze uživatele

Výborný film, výborná atmosféra. Bohužel jsou tam úseky, kdy děj lehce drhne. Není to úplně pro každého. ()

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama