Reklama

Reklama

Pravda o přistání na Měsíci

(TV film)
  • Česko Všechno jen podvrh? Mýty o přistání na Měsíci (více)
všechny plakáty
USA, 2003, 48 min (Special Edition: 29 min)

Obsahy(1)

Od prvního okamžiku byl legendární úspěch Apolla 11 zpochybňován. Jeho posádka prý nikdy na povrch Měsíce nevstoupila a velký skok pro lidstvo se odehrával v Nevadské poušti. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

woody 

všechny recenze uživatele

Tož komu věřit, že? Buďto můžete věřit bezzubému podivínovi žijícím s hromadou koček uprostřed Nevadské pouště v karavanu nebo dokonale patriotickému Buzzu Aldrinovi v nevkusně fialovém saku a kosmickou kravatou, naučeně hovořícím a vyvracejícím každou teorii.Proč nejsou vidět hvězdy?Nastavení kamery filtrujícím vše ostatní.Proč vlaje americká vlajka na Měsíci? Protože byla na hliníkové trubce, která se hýbala, když ji Neil kroutil do povrchu! Jak to že Eldrinova silueta má stín úplně jinam? Zvlnění terénu! Jak mohli přistát za pomoci počítače, když výkonější má i ta nejsprostší kalkulačka od vietnamců?Protože proto. _ Pro milovníky záhad to pravé ořechové! Alespoň já jsem se náramně bavil, když se ty dvě skupiny hádali, že tak to být nemohlo a druhé jim to vysvětlovali, že to tak být mohlo a BYLO! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokument není úplně nejlíp udělaný, ale víceméně spíš tvrdí, že přistání skutečně proběhlo, což si také myslím. Nicméně je přecejen dost jednostranný a přímo ukazuje závěry - nenechává prostor druhé straně. Je to snad natočené na objednávku NASA?? PS: Zastánce teorie spiknutí, Bill Kaysing (a jeho příšerné zuby!!), mě budou asi ještě dlouho strašit ve spaní:D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Trošku mě to zklamalo. Myslím, že existují i vzdělanější zastánci teorie o spiknutí a že ti dva od pohledu směšní dědci byli vybráni schválně. Aby pak všem trumberům bylo ukázáno, že se to prostě MUSELO odehrát. Přitom já nevím mohli ukázat daleko víc, navštívit středisko, ukázat modul, více vzorků z Měsíce, zdokumentovat tehdejší přistání přímými záběry a reakcí Houstonu, poprosit více odborníků, aby podali vysvětlení i tak nějak laicky, a ne se snažit vytvořit teoreticky falešné záběry. Nezajímavé, podle mne hodně povrchní, nešlo to do hloubky a na dřeň a celé to vypadalo mírně propagandisticky. A to je mi naprosto šumák, jestli jde o podfuk, nebo ne. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Ničím extra vyjímečně natočený dokument. Za to téma je neskutečně zajímavé. Diplomaticky se nechci přiklánět ani na jednu ani na druhou stranu (dokument je jednoznačně pro přistání). Seschlý, senzace chtivý děda z karavanu chtěl jen taky svůj kousek slávy na tom velkém kroku pro lidstvo, ale nepodsrčila ho tam náhodou US vláda jako odpůrce, který působí co nejvíc nedůvěryhodně? Kritika těch, co s přistáním nesouhlasí byla směšná, na celé záležitosti nenechali vlas suchý, od kašírovaného balvanu po třepetající se vlajku. Ovšem argumenty NASA mě také moc nepřesvědčily. Zněly tak trochu škroběně a vykonstruovaně. :) Bohužel, jak to skutečně bylo, se my nedozvíme, ale od čeho tu máme historiky, že. Osobně jsem pro přistání. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Stále v celku nebývalá (aj na dnešnú dobu 15 rokov neskôr) odvaha spojiť argumentačné úsilie oboch strán sporu. Dokument tohto typu obohacuje takáto konfrontačná iskra nielen z hľadiska nekončiacich nezrovnalostí ohľadom tejto témy, ale ďaleko sofistikovanejšie a prepracovanejšie i bežný laik spozoruje, ako neexistuje možnosť vziať mylnú predstavu vlastnej mienky späť, ako človek stále pred dotknutosťou ega nepripustí závery, ktoré mu nevyhovujú. Pravda o pristatí na Mesiaci by však nemal byť ilustratívnym príkladom mainstreamu a alternatívy v mediálnom kybersvete informatívnej priepasti, ale ako úsilie komunikácie a práci s argumentmi. Z tohto hľadiska si jeho prínos cením najviac. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Řekl bych trošku jednostranně pojatý dokument, ale na druhou stranu podávající vcelku přesvědčivé důkazy... ale nazvat astronauty "klauny", to mi od toho skeptika přišlo trošku moc... ()

wader 

všechny recenze uživatele

proč by to nemohla být pravda? Dneska (a asi ani dřív) se žádné vládě, státu, bance ani politice nedá věřit. Proč by tedy tvrzení, že tam OPRAVDU PŘISTÁLI mělo mít nějakou váhu? Aby si lidstvo (a USA) zvedlo sebevědomí jak jsme dobří? ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Nejpřesvědčivějším argumentem bylo, že kdyby to opravdu byl podvrh, tak by na to určitě přišli a vzápětí práskli Rusové. Tečka, která dovršila to, že tam asi ti Amíci opravdu přistáli a my si musíme hledat nějakou novou konspirační teorii. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Dokument ani nie tak o odhalení spiknutia, ale skôr o vyvrátení všetkých špekulácií a priznám sa, veril som viac Buzzovi ako nejakým dedkom z karavanu. Jediné kvôli čomu nemôžem spávať je veľké písmeno "C" na kameni - to by som staval nad všetko ostatné. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Celý dokument je napriek sľubnému námetu nezáživný a veľmi zdĺhavý. Zmestil by sa tak na 15 minút, nuda... ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Pravdu ve filmu Pravda o přistání na Měsíci nehledejte, nenajdete ji. Ale i tak je to divné, nějak se mi to nezdá. ()

passat 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který shromažďuje nejčastější konspirace a vyvrací je, mě ještě více přesvědčil, že je snad přistání na Měsíci pravda. 65% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Někteří magoři prostě s tím zpochybňováním a blbnutím nikdy nepřestanou...někdy je to Chemtrails, někdy ufoni a v tomto případě je to holt zpochybňování přistání na Měsíci. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Pohrobek byl přesvědčen a já jsem byl rozechvěnej a začal jsem pochybovat. Argumenty starého dědy, který má dole spojeny dva hnusné zuby je poměrně odporný. Musím si přiznat, že chci věřit, že tam Amíci přistáli a radši přijmu argumenty pro. Mě například zaujal test rukavice, odkud vysál vzduch. Podle mě nepochopil, že když vysává vzduch uprostřed země, kde je normální atmosféra, tak je jasné, že se rukavice rozepne. Ale ve vesmíru není vzduch a nevím, proč by se tam tak rukavice rozpínala, když ji nic nikam nesaje. Chtěl bych projevit nenávist, kterou jsem cítil k těm lidem, když mi bourali mé přesvědčení. A řekl jsem si, že kdyby to nebyla pravda, tak to aspoň uděláme my, my budoucí vládci a vůdcové světa, jak to řekl Aldrin. Jsem rozechvělý a těší mě, že mohu říci: Viděl jsem na kriticích přistání nedostatečné vzdělání a nepodložené a nejisté argumenty. Bylo přímo vidět, že se chtěli cítit aspoň trochu důležitě. Ve svých hlavách jsou stále jistě přesvědčeni o tom, jak jsou všichni ostatní oklamáváni a oni geniové to ví. Kontrola SSSR mě přesvědčila ve prospěch USA. Přesvědčil mě i muž z přijímací stanice s velkou parabolou a vysílání laserových paprsků na měsíc. Hlasy kritiků zde již utichají. Líbil se mi komentář, který zdůraznil smysl pomluv. Snad kažýd velký projekt a věc je zprvu brán jako nesmyslný a vyrodí se kolem něj mnoho potyček a nejasností od kritiků. Tak to bylo u Kolumbusa, který byl pro lidi podivín a blázen. I já jsem blázen. Blázen v omezené společnosti. Nakonec zopakuji co řekl Aldrin: Jsem naprosto pro svobodu projevu, ale ti lidé, co používají svoji kritiku jen pro svoje vlastní účely...měly by se zamyslet nad tím, jaké to bude mít důsledky na budoucí vůdce světa. Děkuji, oblažujících 45 minut. Hlavně díky Aldrinovi. Ale byl jsem nervozní. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Tato záhada mě dlouho vrtala hlavou. Četl jsem hodně článků , ale pořád nevěděl pro koho se rozhodnout a pak jsem si pustil tento dokument , který mi vše osvětlil. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Americko-kanadský dokument, který má nadobro umlčet pochybovače o přistání jakékoliv pilotované lodi na povrchu Měsíce. Osobně o tom, že lidská noha opakovaně na povrch našeho souputníka vesmírem doputovala, nepochybuji, ale klidně bych si poslechl zasvěcené názory zastánců konspirační teorie o podvodu. Ti byli však v tomto filmu redukováni na trochu zasvěceného dědu s kočkami, naprosto nekvalifikovaného dědu samouka a redaktora konspiračního časopisu. A také jejich tvrzení, z nichž nejvíce pobavilo to, že nelze nikam poslat člověka, pokud tam nebyla poslána nejdříve opice, vyznívají poměrně hloupě a vyvratitelné lusknutím prstů. Vše pak vypadá velmi jednostranně, zvláště při prezentování pokusu autorů dokumentu o rekonstrukci falešného přistání skoro formou nějaké šou. Naštěstí se dokument vyvaroval vycpávkového blábolení, ale i tak je od začátku jasné, jak vše dopadne a verze o uskutečněném přistání je vždy nevyvratitelně prokázána. Nabízí se otázka, proč tak hloupá propaganda, když NASA nelže? ()

Reklama

Reklama