Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 1

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Diskuze

Uživatel Sylviiii smazal svůj příspěvek.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Tak je pravda že to logicky nesedí. Takových časových paradoxů... Když nebyla ta autonehoda, ona by se k domu přece nevrátila, a nic by nenastalo. Takže vlastně zničili tu časovou smyšku.

Ale to je jedno, mě se to i přesto líbilo, i když bych více upřednostnil konec bez happy endu, kdy se muž obětuje pro svou ženu a pro její prožití tohoto krásného. Měl pod ten autobus skočit, a zatmívačka.

Ale chápu, že pro ženy to muselo mít tenhle druhý konec. :)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

ako dobre snaha bola ... ale nechytilo ma to akosi .. odpad!

Blongie007

Blongie007 (hodnocení, recenze)

Trochu jsem se do toho zamotala,ale nakonec pochopila a moc se mi to líbilo, celou dobu být ve stehu,aby nic neuniklo...

Lucrecia

Lucrecia (hodnocení, recenze)

Ja neviem, ale mňa tento film po dlhej dobe skutočne zaujal. Je to romantický film, v ktorom je naozaj cítiť nádych romantiky, avšak romantiky na úrovni. Skutočnú mystiku prináša časová slučka a celkovo ten nápad s posunom času je úžasný... Nehovoriac o nádhernom dome a prostredí jazera... Aj ten nápad so psom bol fajn... Ja som si to skutočne užívala. A súhlasím s myšlienkou Toma Hardyho dolu, že v v Amerických romantických vodách v posledných rokoch skutočný unikát... Hlavne odporúčam všetkým dievčatám a ženám, čo chcú trošku nereálnej romantiky... určite si to vychutnáte...

Luckafilm

Luckafilm (hodnocení, recenze)

Jsou to tři roky, co jsem film zaregistrovala a chtěla na něj jít do kina...zaujal mne námět, obsazení...prostě všechno...nakonec jsem ho zhlédla až dnes a předčil moje očekávání. Ač na limonády moc nejsem, tohle je pro mě přesná představa romantického filmu se vším všudy ;o) Takže dávám * * * * *

bajahor

bajahor (hodnocení, recenze)

nekdo mi rikal,ze to logicky nesedi,ale divala jsem se schvalne znovu a podle me to maji dost promyslene. A necekala jsem,ze dvojice Sandra Keanu muze hrat (a sedet jim to) v romantice...

na příspěvěk reagoval Sylviiii

Adiiiisek

Adiiiisek (hodnocení, recenze)

Krásný film o tom, že láska zvládne všecko. Kdo není fanda romantických filmů, tento film si ho i tak může získat..má svou sílu!!! :-)

MRmic

MRmic (hodnocení, recenze)

Zajímavý film jak se prolíná čas mezi dvou mi osobami.Romantika ,ale zajímaví.

Giggs

Giggs (hodnocení, recenze)

Bohulib: prave preto čo pišeš to pôsobi zmätočne. Je to až priliš prekombinovane a komplikovane, človek sa v tom straca.

Bohulib

Bohulib (hodnocení, recenze)

Film jsem viděl se zpožděním na DVD, takže i komentář je opožděný. Nemůžu si ale odpustit poznámku k tomu co napsal Giggs s odkazem na komentář Adriana. Cituji:"Časový paradox, ktorý práve pre odzbrojujúcu krehkú poetiku originálu bolo možno akceptovať a hodiť ho za hlavu aj vďaka faktu, že ku skutočnému stretu hlavných hrdinov počas filmu takmer neprišlo. Remake tento fakt porušuje už v polovici filmu neuveriteľne dementným spôsobom, kedy aj malé dieťa musí neveriacky krútiť hlavou nad amnéziou hlavnej hrdinky, ktorá svojho milého po viacerých, emočne vypätých kontaktoch, nespoznáva.... Scena kedy sa stretnu na oslave pôsobi v kontexte dosť zmetočne a komplikovane, akosi mi nezapada do celku." Mám pocit, že autor tohoto textu nepochopil jednu zásadní věc - na oslavě už si Alex asi půl roku píše s Kate, ale ona si s ním začne psát až za rok a půl. Ještě dokonce ani nebydlí v domě u jezera, protože klíče dá Alex Morganovi až pak.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Skoda ze je to podla vsetkeho len priemer. V traileri to vyzeralo na prijemne prekvapenie, Sandra je v nom necakane sympaticka a presvedciva, prvy film od Speed, ktory by som si s nou bol ochotny dobrovolne a rad pozriet... je mi skoro az fyzicky odporna (videl som jedno, naviac CB foto v Playboyi, kde mala byt akoze rafinovane sexy a skoro sa pogrcal - myslim ze v skutocnosti nevyzera ovela lepsie) plus (podstatnejsie!) je coby herecka dost neohrabana... Tak mozno nabuduce, žene dam vzdy rad sancu!

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Kiddo : predevsim Dum nedrzi pohromade . Tim ze pridali prilis mnoho postav (asi proto aby Keanu mel s kym o Sandru bojovat) se pribeh rozlil do moc bocnych linii , ktere to podstatni o co v puvodnim pribehu jde zatlacili do uzadi. Ty logicke kiksy beru s nadhledem u obou, i kdyz kdybych je mel vycitat, vycitam je spis Domu nez Siworae prave proto co rekl Giggs - proste je to udelane tak ze nad nima nemam proc premyslet. Pak - Dum je strasne upovidany, to co dokaze Siworae rict jenom kamerou a hudbou Dum musi ukecat. V neposlednim rade jsem alergicky na romantiku na zapadni zpusob. Asijci dokazou lasku ve filmu zachytit atmosferou, muzikou, pohledy, a jinymi neverbalnimi zpusoby , nikoliv jen slovami a fyzicnem coz je zas jedine co dokaze zapad. Proste i kdyz drtiva vetsina korejske romantiky balansuje na hranici kyce a castokrat ji i prekroci (A moment to remember) je u mne daleko vepredu kvuli zpusobu prace s latkou.

Giggs

Giggs (hodnocení, recenze)

kiddo: 1. u Lake house mi vadi hlavne to, čo tak pekne vystihol Adrian vo svojom komentari: Časový paradox, ktorý práve pre odzbrojujúcu krehkú poetiku originálu bolo možno akceptovať a hodiť ho za hlavu aj vďaka faktu, že ku skutočnému stretu hlavných hrdinov počas filmu takmer neprišlo. Remake tento fakt porušuje už v polovici filmu neuveriteľne dementným spôsobom, kedy aj malé dieťa musí neveriacky krútiť hlavou nad amnéziou hlavnej hrdinky, ktorá svojho milého po viacerých, emočne vypätých kontaktoch, nespoznáva.... Scena kedy sa stretnu na oslave pôsobi v kontexte dosť zmetočne a komplikovane, akosi mi nezapada do celku. A hlavne v Lake house nie je ani štipka atmosfery, ktoru by mala romantika mať. Pôsobilo to na mňa plytko a ani herci ma nepresvedčili, pritom hrať vedia, čakal som od nich viac. Iste, remake je niekde inde ako original a zrejme nie je na mieste ich porovnavať, no na mňa to nezapôsobilo.
2. nie som proti remakom, ale niekedy to proste nevypali tak ako by malo. Su aj dobre remaky(Kill Bill[aj ked neviem či sa to da nazvať remakom], 7 statočnych, Mesto anjelov...), ale tych horšich je viac. A je samozrejme aj rozdiel v tom, či sa režiser drži predlohy alebo ju posuva na inu uroveň. Ale remaky maju nevďačnu poziciu, že su vždy konfrontovane s originalom, teda sa nedaju posudzovať objektivne a preto je pohľad na nich skresleny. Čiže remaky mi nevadia, ale ak už ich mam vidieť, nech ma obohatia niečim novym, čo sa však v pripade Domu pri jazere bohužiaľ nepodarilo. Škoda.
3. netvrdim, že všetky korejske(azijske) filmy su dobre a už vôbec nie, že všetky su originalne(nevkladaj mi do ust slova, ktore som nepovedal). Mňa na nich fascinuje to, že aj veci, ktore su gyčove, su servirovane takym spôsobom, že mi ta gyčovitosť vôbec neprekaža a 1000 krat videne dostavam v novej podobe. A hlavne väčšina filmov z azijskej produkcie ma atmosferu, srdce(hlavne romanticke, u väčšiny z nich mi neprekaža ani citove vydieranie) nehovoriac o audiovizualnej stranke mnohych filmov, kde každy zaber hra farbami. Suhlasim s tebou, že je to možno spôsobene inou kulturou či mentalitou ale prave tato inakosť sa mi na tom pači. Možno prave ta zvlaštna atmosfera, ktoru tie filmy vyžaruju je kľučom k celemu problemu čoraz častejšej obľubenosti vychodnej kinematografie. Aj azijske filmy su zle, komerčne a gyčovite, ale je to niečo nove neopozerane a je možne, že ma to počase omrzi, no zatiaľ ani omylom. Som skazeny, ukameňujte ma. :D

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Giggs: Ok, mohl bys mi tedy konkrétně říct, v čem je Dům u jezera o tolik horší než Il mare? Jsem vážně zvědavá, co tu padne, protože ty filmy jsou dle mého absolutně nesrovnávatelné a společnou mají opravdu jen zápletku osekanou na kost. Dle mého skromného názoru, pokud by Dům u jezera nebyl natočen podle korejského filmu, řekla bych, že běžné hodnocení, kterého by se mu tady dostalo, by byly tak tři hvězdičky a ještě by byl vyzdvihován za originalitu (jak je krásně vidět na příspěvku Iriseque, jejíž názorový obrat ve stylu držím se stáda je vážně k popukání). Nechám stranou otázku proč vůbec točit remaky,; jak by tedy měl remake vypadat, aby neznehodnocoval svoji předlohu? Konkrétně u předělávek korejských filmů je patrné, že aby vůbec vznikl slušný film, tak to bez oproštění se od výchozího počinu (a do jisté míry i jeho popření) prostě nejde. Když se na ně podíváš blíž, musíš vidět, že korejské filmy často používají stejné počáteční motivy jako americká dílka, jen jsou napasované na asijskou kulturu a dále se s nimi pracuje. U kolika z korejských počinů můžeš upřímně říct, že mají skutečně originální téma, námět, postavy (jejichž psychologie často těží z evropských zdrojů, viz. třeba Oldboy a jeho odkaz k Oidippovi)? Věrný převod tady zkrátka není možný, protože nemůžeš převádět vzorce jedné kultury do druhé tím způsobem, že je jednoduše okopíruješ. Proto se mi na těch několika dobrých remacích (a Dům u jezera mezi ně podle mě patří) zamlouvá, jak se dokázali vypořádat s nutností převést styl původních filmů na klasickou americkou kinematografii co má společného například Kruh Nakaty a Kruh Verbinského? Byl by Verbinský lepším adaptátorem, kdyby přesně pracoval v japonském stylu nehybné kamery a velkých celků nebo důsledně kopíroval japan shocky? V tomhle směru mě opravdu mrzí, že se zrušilo natáčení předělávky Oldboye, jelikož, a teď místní asijská komunita už nejspíš vytahuje panenky woodoo, by to byl vážně zajímavý studijní materiál (i když nezpochybňuju, že v tomhle specifickém případě by výsledek byl asi vážně byla cypovina). A k tomu co jsi napsal dále: ,,A pokiaľ ide o korejsku kinematografiu, je jej obdiv takisto namieste, kedže momentalne je (čo sa tyka kvality) v popredi.,, Tak na tohle jsem ale skutečně alergická. Pokud je v něčem korejská kinematografie skutečně v popředí, tak je to boom a zájem, který zažívá ze strany diváků. Ale kvalita? Nevím jak ty, ale já nemám zrovna vyčerpávající zkušenosti s ostatními zapadlejšími kinematografiemi, abych byla schopná říct, která z nich je nejkvalitnější. Tady imho nastává podobná situace jako s hollywoodskou klasikou minulého století: každý zná tu skutečnou kvalitu, ale k upachtěným šablonovitým výplodům studiového systému se dostane málokdo. A i jižní Korea disponuje opravdu špatnými filmy, dokonce remaky (Ring)!

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Korejský filmy jsou bída k nevydržení...a já půjdu vždy rád proti proudu těchto zaslepených tleskajících diváků

Giggs

Giggs (hodnocení, recenze)

Rex Mundi: v konkretnom pripade Lake House je akakoľvek kritika ako remaku rozhodne namieste a určite nejde o žiadnu hysteriu. A pokiaľ ide o korejsku kinematografiu, je jej obdiv takisto namieste, kedže momentalne je (čo sa tyka kvality) v popredi.

Rex Mundi

Rex Mundi (hodnocení, recenze)

kiddo: potlesk! napísala si to výborne, zrelý a vyvážený názor, takpovediac objektívny. ja mám totiž tiež pocit, že hysterická kritika amerických prerábok je spôsobená hlavne hystericky nekritickým obdivom ku kórejskej kinematografii, ktorá je už nejaký čas nehorázne módna :-)

Giggs

Giggs (hodnocení, recenze)

kiddo:Pokud o něčem americké remaky opravdu svědčí, tak to imho není o tom, jak dokáží Američané původní snímek zprasit... Možno o tom nesvedčia, ale bohužiaľ sa to stava dosť často. Pritom by sa z toho dalo vyťažiť ďaleko viac. Konkretne v pripade Lake House sa to (z môjho pohľadu), žiaľ nepodarilo, pritom potencial (hlavne čo sa tyka hercov) by tu bol.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Jinak mně osobně ta všeobecná hysterická kritika amerických předělávek asijských filmů připadá až trochu moc přehnaná. Že remake se v drtivé většině případů nevyrovná originálu, je jasné, ovšem o to v tomhle případě snad ani nejde; americká a asijská kultura jsou jako oheň a voda a americké remaky nedělají nic jiného, než že hledají klíč, jak převést působivost původního snímku do našich euroamerických kulturních vod. Je tedy jen logické, že se ty dva filmy budou stylově lišit a že nelze srovnávat, zda je lepší ten či onen, jen jak to stejné téma který tvůrce ztvárnil a jak to na mě osobně působí. Pokud někomu vadí, že předělávky víc tlačí na pilu, vycházejí divákovi vstříc a že na ty používané prvky jsme coby Evropané více zvyklí, je to jeho věc, ovšem vykřikovat, že došlo k dalšímu zprznění nedotknutelné klasiky, se mi zdá krapet scestné, vzhledem k tomu, že ty filmy nemají nic společného. A pokud zapomenu na to, že se nejedná o originální počiny, tak mezi spoustou předělávek najdeme opravdu kvalitní snímky samy o sobě; pro mě osobně je to právě třeba svěží Dům u jezera (i když se nevyhýbá kýčařinkám, ovšem ruku na srdce SPOILER způsob ztvárnění situace, kdy hrdinka Il Mare zjistí, koho to vlastně viděla umírat, KONEC SPOILERU je příkladem toho nejryzejšího kýče a třeba ač závěr Domu u jezera je nechutně patetický, u Il mare zase trpí nedotažeností). Že výborným filmem je i Verbinského Kruh, popře jen málo lidí a většinou to není kvůli tomu, že originál byl lepší (nechaje promluvit moje mínění nebyl). Pokud o něčem americké remaky opravdu svědčí, tak to imho není o tom, jak dokáží Američané původní snímek zprasit, ale pouze o tom že nemají dost původních nápadů; a právě předělávky ukazují, že když se takový nápad dostaví, často je natočen film dost nadprůměrný. Osobně mi předělávání asijských děl přijde daleko smysluplnější než znovu natáčet stokrát omleté klasiky americké kinematografie (Omen, Exorcista, Texaský masakr,), které něco nového už přinést nemohou. A zvědavější jedinec si přes remake může nakonec i sám najít cestu k původnímu snímku.

Iriseque

Iriseque (hodnocení, recenze)

Původně jsem čekala nějaký přitroublý americký romantický film. Poté co jsem ale viděla prvních pár minut, atmosféra filmu mě strhla natolik, že jsem hltala další a další momenty minutu po minutě. Ptala jsem se sebe sama, zda i ostatní viděli opravdu ten stejný film jako já s ohledem na jejich počet hvězdiček. Ptala jsem se, co na tom nepochopili, co se jim tak nelíbilo? Něco tak nepředvídatelného a originálního. Něco tak nádherného a přitom absurdního s poeticky snovým nádechem a kapkou mystického čehosi. Touha člověka změnit minulost, abychom zachránili někoho, koho jsme milovali. Byli bychom schopni se pro to rozběhnout až na kraj světa, kdyby to pomohlo - byly bychom schopni udělat cokoliv, cokoliv a taky to pak dokázali. Tolik citu, tolik jemnosti, tolik emocí a krásy mi přišlo tak neamerické a hezké, že jsem začala pomalu věřit v to, že by se slavný americký Hollywood mohl konečně někam posunout a konečně začít točit něco pořádného. Něco, jako slabší (hodně slabý) odvar, ale přeci jen trochu snahy o vynikající citovou smršť korejských filmů. A to bylo ono!!! Bohužel. Moment překvapení, že film, kterému jsem původně chtěla a taky dala 5hv. (což se u mě nestává tak často - nyní má jen 4hv. vidíte, níž přeci jen nemůžu), no, že je LAKE HOUSE !zase jen! hollywoodský přepis korejského SIWORAE (IL MARE.) Takže už všechny chápu a celé 5hv. hodnocení bude jistě patřit originálu (až ho uvidím). Co říct na závěr? Snad jen, že Holywood opět nepřekvapil. :(

Giggs

Giggs (hodnocení, recenze)

Tak som si to "konečne" pozrel. Je to učebnicovy priklad toho, ako skur*iť všetko krasne a dobre, čo robilo original takym vynimočnym. A aj keby som nevidel IL Mare, tak by moje hodnotenie nebolo o nič lepšie. K The Lake House ma napada len jediny privlastok - plytky!

tombac

tombac (hodnocení, recenze)

Plne verim Adrianovi. Az tenhle zbytecny hollywoodsky vycak uvidim, mozna budu jeste radikalnejsi. Prznit Il Mare, boze!

Sandy-man: Mohl bys, prosim, smazat tech svych 5 Sandra Bullock-multaku a prestat tu znevazovat hodnoceni?!

Le_Chuck

Le_Chuck (hodnocení, recenze)

Uz sa tesite na Oldboya? Justin Lin poslednym Fast Furious nakukol do azie! To bude BOMBA!!! :D

Tommy987

Tommy987 (hodnocení, recenze)

Koment Sandy-Mana je fakt skvelý. Zákaz prirovnávať remake k originálu... vskutku úžasný nápad

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Hehe no co sa ine dalo cakat, ale pozriet sa pojdem urcite nech sa zasmejem ako sa da doj***t vyborny film.

petero

petero (hodnocení, recenze)

Čakám od toho úplnú blbosť, ako sa od filmov SB dá očakávať. Je to pekná žena, no hrať raz nevie (viď. Crash - inak super film), a posledne si vyberá také námety, že až mi rozum postáva. Od Two Weeks Notice čo som ani nedopozeral, mám jej filmy úplne na háku. Miss Cong. 2 sa mi na disku suší pomali rok. No to hodn. na imdb ma fakt zarazilo. 7,1/10

Giggs

Giggs (hodnocení, recenze)

Phat K: Hodnotenie na Imdb je sice pomerne dobre, len by som rad vedel, koľki z hodnotiacich videlo original. Ak by ho videli všetci z nich, zrejme by bolo o dosť nižšie. Automaticky by začali tie filmy porovnavať a vysledok by bol iny.

Phat K

Phat K (hodnocení, recenze)

Tak podle prvních ohlasů a hodnocení na IMDB to až tak špatně nedopadlo, ale zajímal by mě názor člověka, který má možnost porovnat s originálem...

Giggs

Giggs (hodnocení, recenze)

Uplne s vami suhlasim, Il Mare je krasny film a veľmi sa obavam, čo sa vykľuje z tohto.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Ehm no teda trailer sa teda atmoske originalu ani len nepriblizil , takze sa netesim vobec.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama