Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 1

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Recenze (496)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Někdo si potom, co viděl Siworae, nad Domem u jezera uplivne. Jak je libo. Mě zcela paradoxně originál přiměl přihodit hvězdičku tomuto. Jak se mi nelíbilo srovnávání před, teď po - shlédnutí obou - to odmítám ještě víc. Světy, v kterých filmy vznikly, taky nejsou srovnatelné, jedno však filmy společné mají: lásku, její věčnou existenci a touhu hledat, najít a mít - v tom je Dům u jezera poctivý a respekt k originálu tam je, na tom trvám i na tom, že Keanu se Sandrou tu nadčasovou ideu solidně podpořili. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Průměrná porce romantiky v důstojném hereckém uchopení. Na scénář nedejte, na množství kiksů nehleďte. To je motto filmu, který se nesnaží o víc než si vydělat pár dolarů v letní sezóně a činí tak důstojně a neskrývaně, tak proč mu to nepřát. Nicméně chápu všechny rozlítostněné komentáře srovnávající Lake House s originálem. Přesně je vidět, kde se mohlo více přitlačit a přemýšlet - namísto toho se šlo odlehčenou cestou výstavy vyšisovaných hereckých ksichtíků, lítostivých pohledů do kamen a obvyklé porce klišé v čele s umírajícím otcem. 50%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dost odvážná hra s časem, která rozhodně dává smysl, ale je třeba být pozorný a být otevřený myšlence tvůrců. Reevesovi jsem věřil pláč, Bullockové její okouzlující dospělost a přál jim polibek i za cenu nevyhnutelného klišé. V Amerických romantických vodách posledních let nepochybný unikát, který nestaví na samoúčelném humoru a ztřeštěných vedlejších postavičkách, ale na osamělosti, milování, bolesti a důvěře v to, že čas lásku neovládá. Možná se příliš snadno nechám opít romantikou, ale já tvůrcům Domu u jezera jejich poselství věřím ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Základní premisa: výborná. Scénář: inteligentní. Herecké výkony: snaživé. Soundtrack: dojemný. Režie: průměrná. Výsledný efekt: nebrečel jsem. Dům u jezera (i když ve skutečnosti na jezeře) je docela obyčejným filmem o lásce rozdělené časem. Nečekejte však přehršel časových paradoxů ve stylu Donnieho Darka, o tu lásku zde jde především. Což však neznamená, že by sci-fi rovina filmu postrádala logiku, jen mi občas trvalo trochu déle, než mi došly některé souvislosti. Pro veskrze pozitivní dojem z Domu u jezera jsou důležité dva předpoklady: 1. musíte očekávat americký romantický film, nikoliv remake jihokorejského romantického filmu, 2. musíte být ve správně sentimentálním rozpoložení mysli (jinými slovy „být rozměklí jako máslo“). Potom vám možná nebude vadit, jak schématická a kýčovitá historka se před vašim zrakem odvíjí a alespoň na chvíli uvěříte, že Sandra Bullock a Keanu Reeves si byli souzeni, tudíž jim devadesátiminutové hledání toho druhého nebudete mít za zlé. 80% Zajímavé komentáře: Eriol, numi, Martinius ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Domu od jezera jsem měl pocit, že mi v krvi nabíhají rakovinotvorný destičky, protože to co se mi po obrazovce během necelých dvou hodin protočilo, to bylo neuvěřitelný. Tady už mi příjde, že tvůrci nezvládnou napsat klasický originální romantický příběh, který zaujme, dojme a bůhví co ještě romantický film má dělat. Ne, oni za prvý musejí krást náměty jiných zemí, tady konkrétně originál je z Korei. Ale za druhý ty pocity tlačej tak umělou cestou s hrozně umělym a fantasy scénářem, že jsem čekal na chvíli, kdy ten film vypnu. Jasný, dvojka Keanu Reeves a Sandra Bullock se spolu zase setkali. To je možná hrozně fajn. Ale setkali se ve filmu, kterej ve mně měl vyvolat nějaké reakce. Reakci nevyvolal, jenom jsem čekal romantiku v pravém slova smyslu. Čistě ze života, s kapkou osudu a obrovským srdcem na dlani. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $52,330,111Tržby Celosvetovo $114,830,111Tržby za predaj DVD v USA $39,933,825 //počet predaných kusov 2,440,759║ Veľmi príjemný film, kde nechýba dobre vygradovaná dramatická zápletka a napätie s ňou späté, plus prim tu hrá dvojica Reeves-Bullock. /videl v kine: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl a je to rozhodně moje štěstí. Pro dvojici Keanu Reeves a Sandra Bullock mam od jejich Nebezpečné jízdy slabost a nemohu si pomoct, ty dva se k sobě prostě neuvěřitelně hodí. Je dobře, že se oba potkali v romantickém filmu s malou kapkou mystiky(jak jinak nazvat hrátky s časem, když nechci použít problematickou zkratku sci-fi?:)). Kamera si vybere pár skvělých momentů a prolínání dvou časových rovin(např. v parku) je opravdu dokonalé. Alejandro Agreti film pojal jako rozhovor dvou lidí skrz čas(a poštovní schránku). Oba spojuje jen Dům u jezera. Od začátku vám bude jasný důvod proč ALex nepřijde na domluvenou schůzku a stejně tak odhadnete konec, ale proč si kazit tento příjemný film? Myšlenka čekání na toho pravého skrz místo i čas bohužel není rozpracována na 100%. Podle mého názoru je film veden poměrně slušně a naplňuje svůj potenciál. Dokáže potěšit, ale bohužel nenadchne. Velká škoda, ale přesto doufám že má oblíbená dvojce si svou spolupráci zopakuje v něčem malinko více odvážném a originálním. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ja som to vedel, vy ste to vedeli, všetci to vedeli! Použijúc jedno z najprevarenejších klišé prirovnaní -> "všetko, čo robilo originál pútavým a krásnym, remake stavia na hlavu a neúprosne ničí". Nevýrazné, až mdlé herecké výkony, prevarené "vybrnkávacie" hudobné motívy, zbytočne naťahovaná stopáž. Časový paradox, ktorý práve pre odzbrojujúcu krehkú poetiku originálu bolo možno akceptovať a hodiť ho "za hlavu" aj vďaka faktu, že ku skutočnému stretu hlavných hrdinov počas filmu takmer neprišlo. Remake tento fakt porušuje už v polovici filmu neuveriteľne dementným spôsobom, kedy aj malé dieťa musí neveriacky krútiť hlavou nad "amnéziou" hlavnej hrdinky, ktorá svojho milého po viacerých, emočne vypätých kontaktoch, nespoznáva... . Do bodky naplnené pravidlo zbytočných remakov. ()

May 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jista, jestli je spravne srovnavat remake s filmem, ktery ho inspiroval. Americka verze je uplne jinde, pojima pribeh z opacneho konce a veskerou atmosferu buduje na temer o celou generaci starsich problemech. Nechapu vsechny ty pobourene tvare a davy lidi hrnoucich se do kin s predsevzetim "Nebude se mi to libit, je to prece remake Il Mare!", kterymi stavi film do pomerne neferove situace. 5-6/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rachel Portman: 1. This Never Happened Before - Paul McCartney ,2. (I Can't Seem To) Make You Mine - The Clientele ,3. Time Has Told Me - Nick Drake ,4. Ant Farm - Eels ,5. It's Too Late - Carole King ,6. The Lakehouse ,7. Pawprints ,8. Tough Week ,9. Mailbox ,10. Sunsets ,11. Alex's Father ,12. Il Mare ,13. Tell Me More ,14. She's Gone ,15. Wait For Me ,16. You Waited ,17. I Waited , ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Môj otec vždy vedel stavať domy, ale nikdy nie domovy." Dá sa nakrútiť romantický film o ľuďoch, ktorí sa nikdy nemôžu stretnúť? Prekvapivo dá - a hoci mám radšej filmy, v ktorých mimozemšťan kozmonautom žerie mľaskavo mozgy, dobrá romantika raz za čas neuškodí (CASABLANCA, NOTHING HILL). Ázijský originál, na ktorého motívy zaujímavou jesennou poetickou atmosférou obdarovaný DOM PRI JAZERE vznikol, som nevidel. Predpokladám, že americká verzia je "jednoduchšia", patetickejšia a prízemnejšia. Ale možno aj nie. Každopádne, nič z toho pri pozeraní nebudete riešiť. Prečo? Pretože herecké výkony sú mimoriadne disciplinované (ak vezmeme do úvahy, čoho sú schopní – v najhoršom zmysle slova – Keanu Reeves a predovšetkým Sandra „Láska a vojna“ Bullocková), krása obrazu pozoruhodná (výprava, kamera) a scenár taký zamotaný, až je to miestami skutočne skôr sci-fi. Film som videl niekoľkokrát a zakaždým ma dojal i roznežnil... a zmiatol. Dodnes rozmýšľam... mohlo sa to naozaj kvôli „časovej slučke“ skončiť tak, ako sa to skončilo? Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/152934/Dom-pri-jazere-80.html ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Hlavní dvojici nepovažuju za nějaké herecké übertalenty, ale sympatičtí jsou, a melancholická podzimní atmosféra snímku sluší. Ovšem pokulhávání logiky s pomocí odpudivých berliček typu hrdinův vztah s otcem podkopává nohy i jiným složkám a nezbývá než si říct s klasikem, že saepe etiam optime cogitata pessime cadunt (špatně často končí i nejlepší úmysly), pokud se ovšem americké předělávky asijských originálů dají pokládat za nejlepší úmysl. A tohle skončilo tak, že si nejsem moc jistá, že se moje odběhnutí zvracet dalo přičíst pouze ranní nevolnosti. No co, jsem to koneckonců já, kdo tak často zdůrazňuje, že i špatných filmů je třeba, abychom si vážili těch dobrých. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Obávám se, že svět je pořád stejný. Jen se oblékáme do skafandrů a máme létající auta. A nikdo už nemluví, protože si čteme myšlenky." To znám, to jsou Katapulti - Až se bude psát rok 2006. Ale teď vážně. Originál znám, ale tohle mám radši. Miluju ty hrátky s časem, nad kterejma by fyzik zabrečel a romantik vlastně taky, ale z jinýho důvodu. Já nejsem ani jedno, takže jsem skoro nebrečel a skvěle jsem si ten nápad užil. A taky jsem viděl tu nejlepší výmluvu, proč jsem nepřišel na schůzku - umřel jsem. To je skvělý. Jen úplně přesně nevím, jak to prakticky využít. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Oproti originálu je to těžkopádnější a emocionálně ne tolik působivé, na druhou stranu tak silnou látku ani Hollywood nedokázal zabít. A Sandra s Keanu se k sobě fakt hodí. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že myšlenka není zrovna dvakrát originální, a že v podstatě od samého začátku je jasné, jak to všechno skončí? Hlavní je to, že scénář bez hluchých míst perfektně funguje, dramaturgicky je to skvěle vystavěné, Rachel Portmanová je zárukou kvalitní hudby a Keanu a Sandra se k sobě náramně hodí! Chemie mezi nimi funguje na 100%, takže bezmezně věříte něčemu, o čem víte, že je zcela neuvěřitelné.. :) P.S. : Za vším hledej Jane Austenovou... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No jelikož sem v podstatě věděl o čem to je a jak to zhruba skončí, tak sem vývojem filmu nebyl moc zaskočenej, ale i tak jsem to skouknul bez větších potíží a Sandru Bullock prostě můžu ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

I když jsem prvně viděl Siworae a bál jsem se, že Lake House bude jen pouhou kopií korejského snímku, byl jsem příjemně překvapen, Lake House je lehce natočený, příjemně vtipný a v neposlední řadě s krásnou Sandrou Bullock, díky které jsem se nakonec rozhodnul na tento film podívat. Ovšem korejská verze je prostě lepší. 60 % ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná romantika s prvky mystiky. Klasický romantický slaďas, který ale narozdíl od svých konkurentů vůbec nevadí a je vyprávěn dospělou formou, což mi sedí více. Sandra Bullock a Keanu Reeves už v Nebezpečné rychlosti dokázali, že se k sobě docela hodí, jejich vztah je "uvěřitelný" (i když ne v pravém smyslu slova) a ke konci jsem si moc přál, aby Alex ulici nepřešel. Po herecké stránce není co vytknout, Sandra i Neo hrajou dobře a na svůj věk jim to neuvěřitelně sekne, avšak stará škola Christopher Plummer je dokázal přehrát rozdílem třídy, a navíc na to měl jen třetinu filmu. Příjemná romantická mystika, ale do kina bych na to nešel. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tajemné pohyby na hranici času členěného do dvou pásem, která symbolizuje záhadně se vyjevující a opět mizící pes, tonou v nadmíře symbolů a metafor, které, zvládnuty jen zčásti, snožují kvalitu původního záměru i jeho následného provedení. ()

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama