Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (507)

petero 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Nebolo to až také hlúpe ako som očakával, čo sa však o prvej pol hodine nedá povedať. Tá je jednoducho strašná a vôbec sa to neodvíjalo podľa mojich predstáv zábavného béčka vrátane nezaujímavých postáv nastupujúcich do lietadla, no v momente keď útoky hadov prepukli na plno, tak už to dostalo tie správne grády i keď nie zábavné ale naopak dosť strašidelné. Následky po pohryzení hadov a pôsobenia jedov bolo výborne zobrazené a asi pri dvoch scénach (malý pes a nový pilot) som sa s chuti zasmial. Seriózne sa naložilo s postavami a dobrá bola i záverečná likvidácia hadov ale za najslabší článok považujem paradoxne samotného Samuela, ktorý skrátka nie ja tak cool ako býva jeho zvykom. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

He? Kéž by to aspoň bylo tak blbý, až by to bavilo, ale ono to nemá ani tu decentní dávku hověziny. Je to prostě stupidní nashromáždění klišé, navíc v tragicky nudné posloupnosti. Za kvalitní bych označil snad jen solidního Samuela L. Jacksona, jinak mě nezaujalo ale lautr nic. Hloupá a prádzná nuda bez špetky zábavnosti. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Airline food ain't what you gotta worry about. Libuji si ve všem špatném a pokleslém, naneštěstí Hadi v letadle jsou ten typ filmů, které oklamou lidi neobeznámené dostatečně s eko-horory. Ti totiž nerozpoznají, že se nejedná o parodii na béčkový žánr, protože úpěnlivé a až manýristické dodržování schémat a klišé dává jasně najevo, že tohle je pastiš, který se snaží přešvihnout co do kvality své předobrazy. Už z toho důvodu je nutné ten film kritizovat, a několik hodně chytrých intertextových odkazů na tom nic nezmění. První a poslední část filmu je paradoxně nejlepší, přestože kvůli tempu nejkritizovanější, čistě z toho důvodu, že takhle ty béčkové filmy vypadají - jenže pak je tu prostřední, nejdelší část, jež vedle skutečně primitivistického otření se o celebrity současné popkultury ubředá do stereotypu a ani hláškující Samuel L. Jackson a hadi zakusující se do intimních partií těl to nezachrání (protože ty dotočené sekvence z filmu přímo ční). Ukázkový příklad maloměšťáckého a pozérského kultu, oblbující ovíněné a rádobyalternativní publikum... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No zas tak super béčko jak řikal Samuel L. Jacson to teda neni, takže trošku zklamání, ale některý scény maj fakt koule a jedna ze závěrečných hlášek filmu od Samzel je fakt cool, ale to je asi tak všechno jinak to je spíš nuda a je to dost zdlouhavý a myslim, že zbytečně. Příběh si na nic nehraje, nic nevysvětluje, dá jen takovej hrubej obrys události, která hlavní hrdiny přivede na letadlo a hotovo a de se na hady, sice to působí přinejmenším trošku urychleně ale aspoň se na nic nečeká a de se hned na to co dělá tenhle film. A musí se nechat, že scény s hadama nejsou vůbec špatný, vypadaj fakt realisticky, to mě hodně potěšilo a útok je pěkně natočenej, ale 105minut to fakt nezabaví. škoda ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to mohlo dopadnout mnohem hůř, nicméně žádný objev, zlom v žánru se nekoná. Zcela průměrná akční hororová vyvražďovačka, s hady (místy) až příliš digitálními a postavami (potravou) až příliš neprokreslenými (První dva umřivší hulili trávu. Náhoda? Těžko!) Film stojí a padá na megarozjetém Samuelu L. Jacksonovi. Ostaní herci jsou, až na vyjímky dost strašní, a jejich postavy hloupé. Hadi, jak už jsem se zmínil, jsou nepříjemně často digitální, a ten škrtič (notabene totálně nevyužitej) skoro až bije do očí. Film naštěstí odsejpá, nenudí, přesto sem tak trošku zklamán, čekal sem mnohem více srandy, tuny černého humoru a ten se nedostavil, Pro mě tedy silné zklamání. P.S. Negry hadi neradi :)) !!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Samuel L. Jackson (Neville Flynn) obsadil roku 2012 první místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o filmové postavě, která by nejlépe vedla zemi v boji proti zombiím. (JoranProvenzano)
  • Snímek měl původně režírovat Ronny Yu (Freddy Vs. Jason, 2003), ale nakonec se neshodl s produkcí na výšce rozpočtu a ve hře byly též tzv. kreativní rozpory. (imro)
  • Poté, co v letadle přestanou svítit světla a je v něm tma, následuje záběr na celé letadlo, přičemž je vidět, že se v okýnkách svítí. Poté je v letadle opět tma. (LUCIM)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama