Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (222)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Změť jednoduchých nápadů a "hlubokých" dialogů v remakeu, který chvályhodně střídá asijské reálie za americké, ale klíčové scény kopíruje naprosto chladně a nezanechává žádný osobitý otisk. Jessica Alba se snaží o oduševnělé charakterní herectví a půlka kina padá smíchy pod sedadla (už nikdy, prosím). Průhledné až na půdu už z trailerů a plakátu, bohužel to trvá celých 90 minut. Kandidát na nejzbytečnější film roku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne, remake Oka opravdu není dobrým filmem. Prkenná Jessica Alba se celým snímkem potácí s jedním zkroušeným výrazem, pronáší "chytré" monology a je strašně zábavný se na ní koukat. Těch pár strašidelných scén, které byly v původním filmu, je zde naprosto znehodnoceno a zadupáno do země. Zkrátka Oko podle mne není dobrá volba, a to jak americké, tak i původní hongkongské. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Režisérské duo s talentem od pánaboha vs. podprůměrná asijská duchařina. Výsledek? Pekelná nuda, kterou vytváří hlavně nulová tvůrčí invence, která se důsledně drží stylu tradičních hollywoodských omalovánek, kdy se používají sexy barvy křiklavých odstínů, namísto důsledné práce s detailem a jemného stínování. Definice zbytečnosti. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $31,418,697Tržby Celosvetovo $56,964,642Tržby za predaj DVD v USA $11,953,794 //počet predaných kusov 663,325 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

TRAPNÝ KONEC a horror to rozhodně nebyl. Pořád nějaké vidiny, já sám jsem měl psychopatických stavů hlavní postavy už plné zuby a osobně bych ji ty oči vypíchnul!!! Pro mne velké zklamání a tak jsem se na ten film těšil. A už vůbec nechápu, proč byl film nevhodný do 18 let??? V poslední době jsou v kinech : horrory : samé sračky !!!! :-( ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

originál jsem neviděla, proto mi není na škodu dát průměrné hodnocení... pár slušných lekaček a nádherné vlasy Jessici mi zpříjemnili jinak nudný večer :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Videl som väčšinu ázijských ducharin po roku 1998 (kedy úspešnú vlnu odpálil Nakata v RINGU). Máloktorému som dal pod 80%. OKO bratov Pangovcov ma ale nebavilo, nebolo na ňom nič originálne, zápletka o slepom dievčati, ktoré po operácii začne vidieť (duchov) fajn, ale na celovečerný film to nestačilo, všetko som už videl v TEMNEJ VODE, ZMEŠKANOM HOVORE, JU-ONE atď. Na americký remake som sa napriek tomu tešil, tak troška zvrhlo, ale tešil – mátožná Jessica Albaová v titulnej úlohe, matný dej... niekedy si potrebujete oddýchnuť pri mizernom horore. Musím povedať, že výsledok naplnil moje očakávania – nie je to zlé, len to skrátka nemá ani štipku niečoho originálne a od začiatku som mal pred hrdinkou náskok, keďže som vedel, čo vidí, prečo a ako to vidieť prestane. Napriek tomu dej (i vďaka dobrým hercom – Alessandro Nivola) prekvapivo svižne ubiehal, Albaová sa mi snáď prvý raz páčila a scéna vo výťahu nemôže nebyť dobrá, nech by ju režíroval akýkoľvek babrák. Bavilo ma to viac, ako podobný remake podobnej ázijskej duchariny, CLONA (20%). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Není asi vždy úplně fér ohánět se při hodnocení remaku originálem a zaříkat se jeho kvalitami, ale cyp s tím. Život není fér. Hoši stojící za vynikajícím Ils se po vzoru kolegů jako Valette nebo Aja nechali sešrotovat americkou mašinerií, z pojmu originalita učinili tabu a vyblili předělávku, která se může pyšnit nejhůře zremakovanou postavou všech dob. Alba je možná hezká, ale jako herečka, která by měla předvést nějaké (jakékoli, proboha) emoce, naprosto selhává. Hodinu a půl dlouhá zrůdnost. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tri kľúčové scény (nemocnica, stolička a výťah) temer presne okopírované a napriek tomu ani z desatiny nedosahujúce mieru infarktovosti originálu bratov Pangovcov ma nútia dúfať, že ešte pár takýchto „kvalitných“ remakeov a producenti Hollywoodu pochopia, že majú Áziu nechať na pokoji a nekaziť ju svojim deštruktívnym prístupom. Jediné čo je v remaku Oka na úrovni je hudba. 2/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce věřit, že tenhle hodně nepovedený remake natočili ti samí režiséři, jako výborný ILS. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hezkým holkám leccos projde a pro Jessicu mám prostě slabost (i když z ní druhá Meryl Streep nikdy nebude). S originálem Oko radši srovnávat nebudu, ale já se docela bavil, občas mě příjemně mrazilo v zádech a u několika lekaček jsem nadskočil. Někdy vám to prostě takhle stačí. 50% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nedomrlý remake, jenž dělá výbornému originálu jen ostudu. Nečekal jsem žádnou extra kvalitu, ale že mě to bude tolik iritovat, to také ne... Přístup tvůrců nemohl jinak než skončit u horrorového fanouška fiaskem: narvat do snímku bez ladu a skladu téměř všechny lekačky zkopčené od originálu nebo jejich variace, doprovázené hlasitým práskáním, s mizivým shock efektem, hrozivé záhrobní stíny předělat na řvoucí bubáky, konec změkčit a roli zkoušené dívky svěřit "umělé květince" Albě (marná snaha, Jessico, něco jako přirozený herecký výkon je ti nadále upřeno). Vedle napětí tu chybí jakákoliv tvůrčí invence, takže se člověk nemůže divit, že tenhle polotovar odmítl zhltnout i nenáročný americký divák a dopředu odsoudil tuhle zbytečnost k brzkému zapomnění. Dobře jí tak. 3/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě stejně kvalitní jako předloha, každý má svý, ten původní byl podle mě líp natočenej celkově jako film, ale dost mi chyběly nějaký lekačky, čehož se zase tady dostává dostatek a několik z nich je fakt hodně kvalitních a dokonce nečekaných. Už mam dost nějakejch psychologickejch hororů atd, já se chci prostě a jednoduše bát a lekat a to tohle v některých fázích splnilo, i když hluchý místa se taky našly a ne zrovna málo. 3,5* ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Utíkejte něco se stane. - Cojé, próč? - Teroristi sem dali bombu. - Aha, rychle všichni utíkejte." Nebýt téhle scény (a celého konce), dal bych možná i tři hvězdičky. Pravda je, že tam bylo na rozdíl od originálu moc zbytečných lekaček (který nelekaly), ale i tak se to jednou vidět dalo. Jinak nutno říct, že se mi to líbilo více než originál, a to jsem odpůrcem remaků, především díky podle mě mnohem líp udělanému vývoji hlavní hrdinky. Upřímně nechápu, proč se Jessica Alba stává takovým terčem posměchu, kdekoli se objeví. Neříkám, že je kdovíjak charakterní herečka, ale žádnou katastrofou rozhodně není. Jsou horší a slavnější :)) ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale stejně na mě hned dýchl charakteristický smrad naprosto zbytečného remaku, který nerozředila ani toporná Jessica Alba. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nezastavitelný generátor předělávek asijských hitů chrlí další bezvýznamný kousek, tentokrát s nechtěně vtipnou Jessicou Albou v hlavní roli. Nebál jsem se, trhnul jsem sebou maximálně v momentě, kdy se Jessica sprchovala :) Vrcholně schematické, plné hloupoučkých dialogů a laciných lekaček. Tak zbytečné, jak jen film může být. Kdo bude další? One Missed Call? Shutter? 30% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vůbec, ale vůbec nic převratného. Dějově i co se jakéhokoliv napětí týče je na tom Oko stejně jako většina dílů Věřte, nevěřte (tj. prachbídně), po herecké stránce toho také příliš nenabízí. Líbily se mi rozostřené a mlhavé scény těsně po operaci, pak scéna v zakouřeném bytě. Víc nic. Snad jen hudba Marca Beltramiho. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úspešná husľová virtuózka Sydney Wells v mladosti stratila zrak, je úplne nevidiaca. Preto, keď dostane po rokoch slepoty možnosť, rozhodne sa pre transplantáciu. Lenže s očami mladej Mexičanky sa jej dostane viacej ako len dar zraku. Vidí aj veci, ktoré sú skutočne desivé. "Oko" je celkom solídny duchársky horror, v hlavnej úlohe so sympatickou Jessicou Alba. *** ()

Reklama

Reklama