Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Recenze (476)

POMO 

všechny recenze uživatele

Malý gíčový doják, ktorý sa v strachu zo seba samého nezmôže na viac než telenovelovo primitívnú interpretáciu celej veci. Byť fikciou a nemať prvoligových hercov, nemal by absolútne čím zaujať a ani by sa nedostal do kín. Zopár scén je ako-tak silných a nechýba ani dojatie, no to všetko bolo aj v síce rovnako sentimentálnom, ale scenáristicky prepracovanejšom Ladder 49. Netvrdím, že si scenáristi mali realitu prispôsobiť potrebám filmu, no mohli aspoň pridať jednu/dve vedľajšie dejové línie. Pozerať sa dve hodiny na dvoch modliacich sa chlapov zavalených v troskách a dve urevané manželky čakajúce na nich doma, vyžaduje veľa trpezlivosti. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to kýčovitá plačka a má všechno, co jinde neustojím a co je tu hojně propráno. Má to ale jeden háček a to tak že velký - Olivera Stonea, o jehož nejlepším vědomí a svědomí nemám pochyb, i když se mu nepodařilo uskutečnit vizi o filmu, který by měl být "jak vystřelená kulka". Tentokrát neprovokoval, tentokrát se poklonil a neodhadl míru. Jestli to bylo erupcemi na slunci nebo začínám blbnout stejně jako Stone, nevím, ale nějak se stalo, že jsem s tím jeho faux pas souznila. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejhloupější film od Batmana a Robina. Zrovna ve chvíli, kdy jsem Stoneovi přišel hodně na chuť na nás velký Olie posílá expresní zásilku cukrové vaty, ubrečených očí, rozdrásaných srdcí a rozměklých mozků. MOžná řemeslně slušně natočená katastrofa, ale i zrada na všechny, co považovali Stonea nejen za kontroverzního, ale hlavně za INTELIGENTNÍHO a přemýšlivého tvůrce. Nikdy víc. 30% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dobře si na to vzpomínám. Kolegyně v práci zahlásila "Něco se děje v Americe." Doma jsme pak celí šokovaní koukali na tu spoušť a večer to šli zapít do hospody, kde chlapi mudrovali a vzduchem lítaly hysterické výroky typu "Bude válka!". Zkrátka, zasáhlo to tehdy každého člověka vybaveného aspoň troškou empatie, byť byl tisíce kilometrů daleko. A co teprve Američany, pro které to byl zásah přímo na trojklaný nerv. A věřím, že i pro provokatéra ze své podstaty Olivera Stonea, který protentokrát buřičství hodil za hlavu, protože - upřímně - zde by bylo jak pěst na oko. Tématu se chopil s pietou, já mu rozumím a nepřidám se ke stádu a jeho proklamovaným výtkám. Mám se snad smát - i navzdory mého pohledu těžkého ateisty - těm dvěma několikasekundovým zjevením Ježíše, když vím, jak je pro Američany víra v Boha důležitou součástí jejich života? Stejně tak může být pro Američany nepochopitelný náš středoevropanský ateismus, takže já se vzdávám na tohle téma všech posměšků, typických pro čecháčkovskou švejkovskou povahu s tendencí všechno zesměšňovat. Vím, že strhnutí davem je snadné a "kdo chce bít psa, vždy si hůl najde", ale upřímně řečeno, marně jsem po celý film hledal tu "nebetyčnou hloupost", či "nevkus". Slzopudné scény byly v mezích normy, ačkoliv mě scény s Gyllenhall a Bello nechávaly chladným a byly myslím jedinou slabinou celého vyprávění. V tušení smrti několikrát vyřčené věty typu "Vyřiď mé ženě, že jí miluju." jsem strávil s pochopením a citový kalkul jsem z nich necítil (měl snad proboha říct - "Vyřiď tý krávě, že mě dneska ráno nasrala, jak spálila ty tousty!"...???). Navíc po několika letech jsem zase uvěřil Nicolasu Cageovi jeho roli a vůbec první půlka filmu - nárazy, všeobecný chaos, zřícení - byly ukázkou perfektní ´stoneovské´ filmařiny. Tenhle film je prostou oslavou lidské statečnosti a nezištné pomoci, bez bušení se do prsou a záběrů, kde byste mohli detailně spočítat pruhy na vlajce Spojených států. Myslím, že Stone se nemá vůbec za co stydět. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Útoky bez toho, aby byla vidět letadla? Přes dva tisíce mrtvých a přitom jen několik záběrů na pár zkrvavených komparsistů? Umírající muž s pistolí, který má dramatický monolog, poté vystřelí do vzduchu a díky tomu (?) umře? Ježíš v písečných dunách, dělající reklamu na dobrou vodu? WTfuCk? Stone se definitivně zbláznil. 30%... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tohle "muselo být natočeno." Chápu, že to šlo i hůř (Flight 93), chápu, že je to pocta padlým (kteří jsou v tom všem nevinně), chápu, že to nebylo zase tak strašné, jediné, co nechápu, je, proč v tom má prsty zrovna Oliver Stone. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadal slibně a těžil z divákova očekávání následné hrůzy. Při sledování stínu ocasu letadla na baráku mě mrazilo jak po týdením koupání v Grónském moři. Prostřihy na panorama Manhattanu udržovaly mou husí kůži v čiré pohotovosti. Jenže najednou přišel otřes a s ním zmizela nejen "Dvojčata", ale i má husí kůže. Nebudu tady vyčítat patos, který ve filmu samozřejmě je. Ostatně proč by jako neměl být ?? Ono by se na to koukalo některým rádoby cynikům jistě jinak, kdyby ve Světovém centru zahynuli jejich blízcí. Myslím si, že Stone bral ohled zejména na rodiny po obětech 11.9. a naprosto tak zapoměl na dramatičnost a tempo filmu. Tak tedy nezbývá než doufat, že tento film alespoň pohladil na duši ty lidi, kterých se týká nejvíce.Tedy pozůstalé po obětech 11.září 2001. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $70,278,893Tržby Celosvetovo $162,970,240Tržby za predaj DVD v USA $36,868,845 //počet predaných kusov 1,741,359║ Oliver Stone a jeho premrštený uspávankový pátos. /videl v kine: 60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Tragická událost o WTC je zde zobrazena z pohledu několika policistů, kteří přišli na pomoc a stali se sami obětí dopadu útoku. Bohužel samotná cesta a příprava na záchranářské akce je tak krátký úsek filmu, že po 15nácti minutách už vidíte jen policisty ležet pod sutinami a sledujete jejich manželky a rodiny jak se o ně bojí. Tyto policisty ve výsledku mohl hrát prakticky kdokoliv, klidně i bezruký herec, protože jejich herecký výkon začíná a končí jedním pohledem a hlasem. Vzhledem k hereckým jménům a i k režiséru Oliveru Stoneovi tohle měl být opravdu o hodně lepší film, který by vystihoval více než záchranu dvou mužů. Tohle měl být pomník obětem a hrdinství snaživých záchranářů. Litovat většinu filmu dva policisty a jejich rodiny, když kromě nich umřelo obrovské množství jiných lidí, kteří neměli vůbec na výběr? Těžké vytvořit tyto emoce a chápat policisty tak, jak si přál režisér... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nechapem, preco je ten film tak zle hodnoteny. Ved kto sa chysta si tento film pozriet, musi predsa ocakavat abnormalnu patetickost, slzave udolie, prehnane vlastnenctvo amikov a hlavne skoro ziaden dej. kto od toho ocakava prepracovany dej a ziadne slzy, je asi blazon. Film bol presne tym, co som ocakavala. Ludia, majte nizsie naroky a film sa vam bude pacit. Rozhodne to nebolo take zle, ako vacsina z vas napisala. Skuste sa na to pozriet objektivne. Keby sa u nas stala podobna tragedia a keby sme mali vyspely filmovy priemysel, nehanbili by sme sa taketo dielko natocit. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Film má všeho moc – samozřejmě obrovskou tragedii, ale i rodinu nadevše, Boha a modlitby, hrdinství a k tomu je především patetický a patetický a patetický ( a vůbec nechci zlehčovat to, co se stalo) až to znechutí. A jelikož vše vnímám z pohledu člověka, který sice neslzí nad americkou vlajkou, ale snad (opravdu jen snad a vyzkoušet si to nechci) se dokáže vžít do pocitů lidí, kteří se bojí o své blízké a snad i těch, kteří tuší, že o ně mohou přijít a není v jejich silách tomu zabránit. Proto volím neutrální a milosrdné 3*. Abych i pochválila, velmi na mě zapůsobil záběr na družici a následný pohled do několika zemí na užaslé lidi s hrůzou sledující hroutící se budovy WTC. A to je asi tak vše, bohužel. P.S. Navíc ( a je to smutné) se musím cynicky přiznat, že většinu času mě spíš zaměstnával problém - Co je na Marii Bello divného ?! Než mi to vysvětlil komentář, který napsal Kaka. Tímto mu děkuji. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $65 million tržby celosvetovo : $162,922,973 /// neuveritelná sračka až tomu nemôžem uveriť.trapný herci zo seba vypúšťajú ešte trapnejšie repliky,absolútne nefungujúce emocie a zjavovanie ježíša bol vrchol.no jednoducho hnúj.celé mi to pripomínalo tie televízné produkcie ala zemetrasenie v new yorku ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Armstrong: 1. World Trade Center Cello Theme ,2. World Trade Center Piano Theme ,3. New York Awakes ,4. The Drive Downtown ,5. Rise Above The Towers ,6. World Trade Center Choral Piece ,7. John & Donna Talk About Their Family ,8. Ethereal ,9. John's Woodshed ,10. Marine Arrives At Ground Zero ,11. Will and Allison in the Hospital ,12. Allison At The Stoplight ,13. Jimeno Sees Jesus ,14. John and Will Found / Will Ascends ,15. John's Apparition ,16. John Rescued / Resolution ,17. Elegy ,18. Ethereal Piano Coda, ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou mužů (a jejich rodin), kteří zažili a přežili teroristický útok z 11. září 2001.. Dojemné a velkolepé.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

WTC zklamává ve všech směrech o to překvapivěji, že Paul Greengrass ve stejné době rozsekal veřejnost úžasným United 93, který měl atmosféru a uměl strhnout i diváky nesazažené tématem. Ale jak si někdo mohl myslet, že bude fungovat drama o uvěznění a vyhrabání, kde ty nejvážnější momenty vzbuzují nechtěný posměch diváka a kde otravuje už jen teprve druhý návrat k hrdinům? Premisa navnadila dokonale, ale film v sobě nemá skoro nic. Dvě hvězdy za Maggie Gyllenhaal a parádní scénu zasypání, kde mi chvíli bylo opravdu úzko za všechny zúčastněné. Zbytek je obrovské zklamání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú mŕtvi.“ – „Takže hovoríš, že sú na tom lepšie.“ Trvalo iba päť rokov, kým sa bol Hollywood ochotný pozrieť do tváre terorizmu. V roku 2006 nakrútil zaujímavý britský „dokumentarista“ Paul Greengrass strhujúci LET Č. 93 a kontroverzný Oliver Stone (ČATA, WALL STREET, J.F.K., TAKÍ NORMÁLNI ZABIJACI) nekontroverznú drámu WORLD TRADE CENTER. Kým Greengrass sa sústredil na „štvrté z troch“ lietadiel, ktoré 11. 9. 2001 navždy zmenili tvár Ameriky, Stone schválne upustil od svojich rozporuplných politických/sprisahaneckých názorov a tiež sa rozhodol vyrozprávať „iba“ príbeh obyčajných ľudí, ktorí boli v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Bohužiaľ, na rozdiel od Greengrassa prichádza so slabými emóciami, ktoré splývajú s tuctovou hollywoodskou riadne pocukrovanou kávou v čele s fúzatým Nicolasom Cageom, ktorý patrí (s úvodným „tieňom lietadla“) ešte k tomu lepšiemu, čo viac ako dvojhodinový film ponúka. Tým ďalším sú niektoré fungujúce a profesionálne nakrútené scény (bojím sa však, že skôr tie technickejšieho rázu) a tradične svojská Maggie Gyllenhaalová (DONNIE DARKO, SEKRETÁRKA). Stone sa chytil do vlastnej pasce: pre divákov už nie je zaujímavý, keď ponúka politicky zaťažené príbehy (NIXON, ALEXANDER VEĽKÝ), ani keď nakrúca „obyčajnú“ drámu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak uz hodnoceni napovida, tohle je skutecne jeden z nejslabsich Oliverovo filmu. Prvni pulhodinka je jeste v pohode, policajti vyjizdi k tragedii, aniz by kdokoliv tusil, co ze se to vlastne deje. Tady neni nouze o zajimavy zabery a celkove docela napinavou atmosferu. Jenze pak se dej na zhruba hodinu omezi pouze na prostrihy bud na Cage a Penu, ktery lezi ve tme, maj videt jen oblicej, narikaj bolesti, breci a vzpominaj na rodiny a nebo prave na jejich rodiny, ktery taky breci. Nastesti pak pride zachranna akce a to uz je aspon zase na co se divat. Jenom fakt nechapu, co to jako melo znamenat, ten zazracnej zachrance, kterej se jako jedinej vyda do noci patrat po obetech. Prislo mi, jako by tvurci spolehali na to, ze uz samotny tema filmu je dostatecne silny a bali se misty pritlacit na pilu, aby nahodou nekoho nenastvali. Film tak vlasne jen zachranujou paradni vykony Bello a Gyllenhaal a v podstate i Cage, i kdyz on je omezenej na zaber obliceje v prachu a taky paradni rezie, Stone je proste porad machr, takze at uz je dej jakejkoliv, on to proste natocil paradne a obcas tu jsou fakt uzasny zabery. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Úvodem : Zastávám ten názor že film byl natočen přímo na něčí objednávku v tomto případě tedy všem těm lidem kteří se na celé této Národní katastrofě nějakým způsobem podíleli, všem obětem a jejím pozůstalým..Aby se na ně nezapomínalo, což je jistě dobře. Ale co člověk který u toho nebyl a nebo nemohl být? Co ten si z toho má vzít? Dívat se na nějaké cizí neštěstí a různé lidské osudy? Např. český divák? Co jemu tento film dá a co si z něj vezme? Nějaké ponaučení do blízké budoucnosti? K čemu takové to filmy na stále stejné téma lišící se jen svým dějem a obsahem o všech těch hrdinech-antihrdinech..Má Amerika zapotřebí točit stále stejné filmy o svém neštěstí, různé Armageddony, Dny nezávislosti, 11. září ap. Jako by všechny ty katastrofy přivolávala..To ona chce být středem pozornosti a tou kterou má každý politovat? Amerika v tu dobu byla jednoduše ve válce, útoky měli dopad na celou bezpečnost země, což se týkalo celé řady nových bezpečnostních opatření, reakce světových politiků na sebe dlouho nedali čekat, shodli se v tom že je to nové zlo a úplně ho vymítit bude asi hodně těžké spíš nemožné...Ekonomické a psychologické dopady byly také zjevné a to hned po útocích a jsou i dnes zvláště ty psychologické různé traumata, deprese atd. Dodnes na následky různých zranění tam umírají lidé. A kdo jim co dá, byly jen v nesprávnou dobu na nesprávném místě, pokus o něčí záchranu nebo o svůj vlastní život je prvořadý, udělal by to asi každý z nás. Jediná jistá věc je ta že film slouží jako jedno velké semknutí a sjednocení všech nejen amerických obyvatel v boji proti nežádoucímu nepříteli. My si osobní svobodu ohrozit nedáme ale proti té vaší se musí bojovat..K filmu : Jak už jsem trochu naznačil, podle mě se jedná o zcela zbytečný amerikanistický hrdinský film který ale zas není nijak nacionalistický spíše silně vlastenecký (i když někteří lidé dneska a nejen Američané už vědí že to mohlo být všechno tak docela jinak). Ale to je zas na jiné téma..Film natočený jako vzpomínka a pocta všem padlým policistům,hasičům, zdravotníkům a jiným záchranným složkám..Ale co ti ostatní? Tisíce obyčejných lidí kteří tam zahynuli...Záchranná akce přímo ve "WTC" se tedy nekonala, dřív než záchranáři policajti stačili někoho zachránit tak se dívali do desítek vyděšených prchajících lidí a do jejich obličejů a poté byli sami a zcela nečekaně zavaleni a tím film pro mě skončil..Nebylo to o obyčejných lidech ale o záchraně posledních dvou přeživších členech záchranných složek. To už jsou snad lepší i všechny ty zfilmované konspirační dokumenty, kde to diváka alespoň nutí trochu přemýšlet.. Začátek filmu vypadal opravdu velmi slibně čekal jsem něco velkolepého a destruktivního, ale poté kdy divák vlastně ani náznakem (tedy jen stínem zadní části letadla) nevidí jak vůbec k samotné zkáze a nejen k ní došlo, to šlo z filmem už jen z kopce dolů..Film pak tedy ztratil do té doby své naprosto slušné tempo a dramatičnost jako takovou Divák nevidí ani jeden náraz letadla do budovy, nevidí ani pád Dvojčat vše jen se známých tv záznamů. Místo toho ale musí strpět všechny ty dlouhé, nudné a šedé scény se zavalenin, u kterých jsem umíral nudou a které bych vystřihl a nebo zkrátil o polovinu, stejně tak jako toho zjeveného Krista, mohlo se to celé odehrávat úplně někde na jiném místě a hlavně s dostatkem světla..Herecké výkony to byla asi nejslabší stránka filmu. Nicholas Cage mi zde připadl hodně "Out" a celkově nějak z formy...Emoce se tedy nedostavili nebo jednoduše ani nebyly, místo toho zůstaly jen kýčovité a patosovité scény-které zas ale k takovému to filmu patří a jejich míra tu byla snesitelná. Divák tedy Já ale i ten kterého se to doslova netýká možná zůstal zklamán a film zcela nechápe a nebo nemůže pochopit. Nakonec bych jen dodal že se jedná o opravdu jen o slabý odvárek ostatních již dříve natočených filmů a dokumentů o 11/9..Jsem jen zvědav jak dlouho tento boj na toto téma mezi světovými režiséry potrvá a kdo s čím zas za nedlouho přijde..Zatím se to zdá být nekonečné a velmi osvědčené téma. Já jen doufám že si jinak vynikající režisér Stone vybral slabší chvilku naposledy. ps : Komentář (přesněji ta jeho první část) de facto poslouží ke všem podobným filmům a dokumentům o 11 září. () (méně) (více)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina je velice zdařilá. Jsme svědky spíše tušeného než viděného útoku unesených letadel na symboly Ameriky - tuto pasáž zvládnul režisér dosti zručně, scéna je úzkostlivá, silná a patřičně mrazivá. Zbytek filmu je ale prachobyčejné citové vyděračství plné melancholických vzlyků rodin obou v sutinách uvězněných záchranářů. Tady navíc nefunguje tak, jak by mělo, jelikož je dopředu známo, jak to celé dopadne. Zaujal mě Michael Pena(výborně zahrál ve filmu Crash) a jeho filmová manželka Maggie Gyllenhaal. 5 let po hrozivých událostech vznikly téměř současně tedy dva filmy zabývající se tímto tématem. United 93 je syrový, drsný, snad až autentický a maximálně povedený. World Trade Center je podstatně horší. Stejně si myslím, že režiséři a scénáristé vyrukovali s událostmi z 11.9. 2001 příliš brzy. 65 miliónů dolarů(rozpočet)/163 miliónů dolarů ()

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama