Reklama

Reklama

Zlověstné ticho

  • USA Dead Silence (více)
Trailer

Novomanželé Jamie a Lisa Ashenovi si vybudovali nový život daleko od svého rodného města Ravens Fair v ospalém, skoro zapomenutém místě, kde je pozdě v noci slyšet podivné šeptání a kde se vyprávějí strašidelné historky z minulosti. Jednoho večera dostanou podivný balíček. V něm je dřevěná loutka Billy, která je spojena s legendou o břichomluvkyni Mary Shawové, zavražděné před mnoha lety v jejich rodném městě. Ještě tentýž večer je Lisa brutálně zavražděna. Jamie ji najde na posteli s vytrženým jazykem. Stává se hlavním podezřelým, ale vyšetřující detektiv nemá dostatečné důkazy, tak ho musí propustit. Jamie je rozhodnut, že Lisino tělo pohřbí v rodném městečku, kde se po příjezdu usmíří s nemocným otcem a seznámí se s jeho novou mladou ženou. Jamie je stále zdrcen ztrátou své ženy a pořád nechápe, proč a kdo by ji mohl zabít. Všechno se mu zdá podivné a zahalené tajemstvím, a když mu hrobník připomene pověst o Mary Shaw a ukáže mu snímky mnoha zavražděných, kteří dopadli stejně jako Lisa, je odhodlaný záhadě přijít na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rutinní, i když precizní vykrádačka. Všechny Wanova plus i mínus včetně toho, že to není ani trochu strašidelné. Koho baví přemýšlet, odkud si Wan "vypůjčil" ten který motiv, bude to pro něj asi o řád zajímavější, mně se ale jeho přístup už okoukal. Film zachraňuje adrenalinový záběr využívající Saw principy náhlé změny tempa - laciné, ale účinné. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru určitě nadprůměr, který kombinuje jednak nejednou použitý motiv nejlépe rozvinutý v rámci série Noční můra v Elm Street, tedy motiv nenávisti sahající za hrob, jednak motiv hrdiny pohlceného světem temna, který vede zdánlivě rovnocenný zápas, jako tomu bylo v Angel Heart, a který je např. v literárním žánru skvěle rozvedený v povídce Ondřeje Neffa Poselství pro Agla Mathona. Zlověstné ticho, to je především výborná atmosféra vytvářená hudbou, výtvarným provedením loutek i skic a slušnou režií, kterou trochu zhazuje herecky topornější hlavní představitel a některá obehraná žánrová klišé. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +dobrá atmosféra, která postupně získává na síle, zaujme Ryan Kwanten -občas hodně podivné a hlavně jsem čekal mnohem víc, i v ději jsem se ztrácel a jednotlivé motivy postav mi byly záhadné/// Na Zlověstném tichu je hodně znát rukopis režiséra. Je to hororová "loutková" duchařina, ale je o něco složitější na chápání než je obvyklé. Za tu atmosféru si to zaslouží třetí hvězdičku, ale nic výjimečného to není./// Celkem 50%/// ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

James Wan je hned po Ajovy druhý nejlepší hororový režisér současnosti, o tom není sporu. A zde svůj talent pro hororový žánr opět dokázal. Atmosféra je totiž vynikající, Ryan Kwanten v hlavní roli je sympaťák a lekačky jsou po delší době taky fajn. Je jenom škoda, že tempo je místy až moc pomalé a ten rádoby "saw" závěr tady naprosto nefunguje. I tak ale rozhodně jeden z těch lepších amerických hororů dneška. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála kvalitních hororů co se poslední dobou objevilo, sice bych uvítal ještě víc strašidelnosti a lekaček, ale rozhodně atmosféru to někdy mělo docela dost hustou a já z toho měl tu a tam i bobky. Škoda jen takovýho slabšího předzávěru, kterej ač byl celkem strašidelnej, tak pointa z toho udělala ne ani tak nudnou, ale spíš nezajímavou a přeplácanou záležitost. Ovšem úplně konečná pointa mi zase zvedla náladu, i když se to dalo čekat ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 88. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Mary Shaw (Judith Roberts) používá hlasy lidí, kterým sebrala jazyk. Jednou ale použije i hlas člověka, který ještě žije. (madonnasson)
  • Billy nie je iba meno bábky z tohto filmu, ale aj meno bábky, ktorú používa Jigsaw v sérii Saw. (Mihail123)

Související novinky

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama