Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V povídce Cizí kluk se během silvestrovské noci se Miroslav Donutil, jako osamělý starý muž, setká s klukem bez rodiny. Srdce se mu nad ním ustrne, aby nakonec bylo všechno jinak. A přece se ti dva nakonec vzájemně obohatí. Zajímavostí této povídky je herecké obsazení. Malého kluka hraje Adam Mišík, syn známého zpěváka Vladimíra Mišíka. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Hillock 

všechny recenze uživatele

Smutnej příběh. Kluk je docela blbej, když vleze do kvartýru cizího člověka. Dědula mu taky mohl vsypat do čaje prášky na spaní a kluk si pak nemusel měsíc sednout. Naštěstí má děda dobré srdce, ale rozumu taky moc nepobral. Mohlo ho napadnout, že když kluk údajně nikomu neschází, že je z děcáku. Tyhle děti holdují alkoholu, lžou, kradou a dělají všelijaké lotroviny. Kevinovi alias Ondrovi čouhají z očí lumpárny. Já bych ho nevzal do bytu, i kdyby bylo venku třicet stupňů pod nulou. Leda bych ho přikurtoval k topení, aby mi nezdrhnul s něčím cenným. Hraje ho Adam Mišík. Přiznám se, že jsem to zjistil až z titulků. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobných povídek a filmů, které se ale většinou odehrávaly na Vánoce, vzniklo mnoho. Jeden z nejnovějších, který stejné téma použije je Přání Ježíškovi. Téma tak rozhodně není originální. Že člověka ale takové setkání změní a že mu zařídí i nový pohled na svět je jasné. Děti totiž všechno vidí až moc jednoduše a nekomplikovaně, což je někdy dobře, i když většinou ne. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama