Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmidílný seriál pro děti i jejich rodiče o tom, jak se nedostat do maléru na vodě, na horách, při smažení, cyklistice či na koncertě. To vše ve veselých a napínavých příhodách Saši, Ondry a Sama, kterým jejich přítel zajíc nejdřív zařídí úžasné dobrodružství a pak se ze všech sil snaží, aby vše přežili bez úhony. I když nebezpečné situace jsou jenom jako, následující rady jsou přesné a dětem srozumitelné. Díky Všeobecné zdravotní pojišťovně, která projekt financovala, se malí diváci přístupnou formou animovaného filmu dozvědí, jak se vyhnout úrazům a také, jak neztratit hlavu a dokázat pomoci sobě i druhým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se snažím být vstřícný k večerníčkovým cyklům současnosti, v případě SOSáků nemůžu najít prakticky žádné klady. Především absentuje tradiční česká poetika, scénář je takový didaktický, bez citu a prožitku a hlas vypravěče, respektive vypravěčky je nezáživný bez špetky charisma. Celkový dojem: 25 % (za praktické informace dětem do života). Zajímavé je, že jak se mi tentýž výtvarný styl líbil v případě raráše Mlíka, u SOSáků mě odpuzoval. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady! Večerníček, se kterým mám ještě nevyřízený účty. Onehdy asi v patnácti jsem v hospodě náhodou shlídla díl, kterej fakticky stál za to. Byl o nástrahách vesnickejch zábav, kde nejdřív se zjeví ten králík v punkerským ohozu a s naušnicema podél obou slechů, zahraje na kytaru a následuje sled bizarních scének, kde se děti na zábavě (který se účastní zvířata) nacpou LSD a omdlí, načež králík dětem poradí, aby si v tom případě schovaly zvratky na pozdější rozbor (a opravdu tak učiní). Pak na zábavě propukne požár a králík poradí, že se má hledat nejbližší východ, načež ožralej medvěd projde zdí a všichni utečou. Poetickej večerníček, kterej jako by vypadl ze starejch časů. Tím trumfnul dokonce i večerníček, kde se promenáduje lední medvěd za zvuků techno hudby. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama