Reklama

Reklama

Míša Kulička

(seriál)
  • angličtina Tumbling Teddy (festivalový název) (více)
Animovaný / Loutkový / Pohádka
Československo, 1973, 3 h 2 min (Minutáž: 26 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný loutkový seriál pro nejmenší děti přináší příběhy malého nezbedného medvídka Míši Kuličky, jeho mámy medvědice Barbory a chalupníka Vasila. Seriál vznikl podle knihy Josefa Menzela. (Magic Box)

Recenze (40)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V raném dětství patřil tento sedmidílný seriálek k mým oblíbeným pořadům a Hlinomazův hlas ubručeného Vasila jsem přímo zbožňoval, takže po pravdě řečeno mám silné nutkání přidat minimálně jednu hvězdičku z čisté nostalgie, jenže způsobem zpracování,tedy vedením loutek,tempem vyprávění a délkou jednotlivých dílů odpovídá Míša pořadům z počátku 70. let. Dnes je to prostě příliš pomalé...Není náhodou,že mé děti se u Míši vyloženě nudí a to nejsou právě příznivci disneyovských grotesek. Celkový dojem 40 %. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další s pohádek které jsem v dětství miloval. Klasický český loutkový-animovaný seriál, který se tuším naposledy vysílal snad někdy před dvěma roky, a nebýt té poměrně dlouhé stopáže jednotlivých částí, tak by snad uspěl i jako Večerníček..? Poctivá česká loutková práce s nápadem, vtipem a celkově velice milým zpracováním, něco málo to mělo, nebo takhle určitě se jím nechala režisérka Libuše Koutná později inspirovat např. u Včelích medvídků. Ten zrzavej Vasil co chtěl ulovit jeho mámu, ten byl doopravdy good. Výtečný komentář i hudba a samotnou předlohou byli Menzelovi knížky "Míša Kulička v rodném lese" a "Míša Kulička v domě hraček" obě z roku 1939 s Trnkovými vůbec prvními ilustracemi. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem jako dítě neměl na co koukat, tak se mi dostaly tyhle příhody před hledí a do mého vnímání, takže jsem na to koukal náhodně. Nějak extra jsem si Míšu Kuličku neoblíbil, bylo mi jasné, že jde o umělou postavičku, která nemá moc společného s životem medvědů. A asi to byl ten důvod, že jsem nejdříve poznal skutečné medvědy, a až potom se díval na Míšu Kuličku, a tím pádem jsem se na něho díval už nedůvěřivě. Loutkový film jsem v tomhle stylu moc nemusel, víc mě zajímaly animované příběhy, například "Kluk z plakátu". ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Úžasný rozprávkový seriál o medvedej rodinke. Keď ma chcete dostať na "bábkový" príbeh, použite Miška Gulôčku...:)) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Míši mi bylo opravdu někdy hodně líto, hlavně když ztratil maminku, to jsem probrečel celý den, i když ji nakonec našel. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zase další, co mi krade jméno.:) To je tak šíleně jošťomilé, že by diabetik z toho dostal záchvat.:) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Některé večerníčky nestárnou a proplouvají zvolna generacemi lidského pokolení. Na každém divákovi zanechají nějakou nesmazatelnou stopu. Příběhy s Míšou Kuličkou sledovala už moje mamka a já jsem u něho taky proseděla nějakou tu dobu. ()

Attta

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem to měl hodně rád, to je prostě klasika, ale co o tom napsat teď v dospělosti vážně netuším. Ale určitě je to pro děcka lepší, než nějací Pokémoni nebo takové ty ostatní trapné nesmysly. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost, jejíž epizodu s chycenou medvědicí Dáda v televizním odpoledni 90.let rozpůlila jak žížalu a nechala děti v napětí do příštího týdne. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Kuličkova maminka by rozhodně nemohla s úspěchem kandidovat na matku roku. V podstatě v každém díle se Míša nejdřív ztratí, po mnoha voláních (hluboké "Míšóóó" a vysoké "maminkóó) se šťastně shledají, maminka ale okamžitě přestane na Míšu dohlížet a ten se opět někam vypaří. Jinak mě dost překvapilo, že se hlavní padouch jmenoval Vas(i)yl, to bych nečekal od seriálu z dob tuhé normalizace. Jak ale vidím, předlohu napsal Menzel za protektorátu, tak to už je vše jasné. Navíc po pár prvních dílech jde Vasil do sebe, značně se polepší a jen tak tak že to na konci neskončí pravým červenoknihovním hepijendem, svatbou s medvědicí Barborou.Stručný obsah: 1.díl mědvěd je obojživelník, zajíc medvěda nedohoní, "mám modré bříško, to nejsem já, já jsem se ztratil", svině motýl I. 2.díl svině motýl II., takhle spinká moje maminka (Míša ohledně Vasilova chrápání), chudák peřina ta se z toho nevzpamatuje, Míša nepozná husu, ale kamna jo, jen když jsme zase spolu (Kuličkova maminka, když za ní Míša spadne do pasti) 3.díl co děláte? ochutnáváme Vasila nějaký další díl obr myš mini medvěd? motýl svině III., ale menší ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na mládí.nejde hodnotit jinak než plnou palbou.Nejlepší je pro mě jednoznačně první díl v rodném lese,pak to trošičku klesá ale stejně supr:-))) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

tohle zná každý a asi je málo lidí, kteří by to vyloženě nemělli rádi. Dnes už mám ale pochopitelně jiné favority. Dodneška mám na to ale skvělé vzpomínky. ()

Reklama

Reklama