Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $48,548,426Tržby Celosvetovo $84,795,656Tržby za predaj DVD v USA $18,760,285 //počet predaných kusov 1,049,988║ ....strašná blbosť, ktorá je len o niečo málo znesiteľnejšia než nasledujúce počiny režisérskej dvojice tohto filmu, pokiaľ vôbec sa toto dá považovať čo točia za režírovanie, fakt načali možné dno znesiteľnosti, "z minima pozerateľných obrázkov patrili sexi kosti Sophie Monk" /0%/ ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chtěla podívat a říkala jsem si, že to asi bude podobné Scary Movie. Ani Scary Movie nejsou moje oblíbené filmy, beru je jako podprůměrné až průměrné zpestření a to ještě jednou za čas, ale po shlédnutí tohohle hnusu si říkám - bože, to snad nemyslí vážně? A hodnocení na Scary Movie trochu u sebe přehodnocuju, protože ve srovnání s tímto jsou to docela povedené filmy. Tohle bylo trapné, vůbec ne vtipné, spíše ještě nechutné. Herecké výkony, děj, o tom se vůbec nedá mluvit. Hrůza. ()

Reklama

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ta hvězička, kterou tomuto filmu dávám, je ale hodně s odřenýma ušima. Prakticky 90% filmu se totiž skládá z totálně trapných a nevtipných scének, které na sebe prapodivně navazují ve snaze zparodovat co nejvíce filmů. Těch zbylých 10% je alespoň jakž takž vtipných a tato cifra je i pomyslným hodnocením, jenž tomuto snímku uděluji. (P.S.: pokud se těšíte na Carmen Electru, tak té se dočkáte až v poslední minutě před titulkami). ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tak jsem našel dost vnitřní síly se podívat na parodii od toho dua proklínaných tvůrců filmů s nízkým hodnocením. A byl jsem mile překvapen. Čekal jsem, že na mě budou útočit tupým humorem plného nevtipných vulgarit a nechutností a litry tělních tekutin. A ono skoro z tohodle nic. Humor byl však z 90% nevtipný a jen občas něco ve mě vyvolalo jemný úsměv na tváři. Problémem tu je nulový děj, který chatrně lepí scénky z jiných filmů, klipů, účasti kopií celebrit, či skutečných celebrit (narážky na King Konga co laškuje s Carmen Electrou byla roztomile sexy s rázným koncem). Režie je nevýrazná, místy neskutečně amatérská. A hlavně zde úplně chybí nějaký herec-komik co by dal humoru dostatečnou podobu.Celkově je Děsný doják nevtipná parodie, jenž není nechutná a trapnost z ní čpí jen místy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na to, kam až to s jejich vynálezem zašlo, se bratři Lumiérové otáčí šest stop pod zemí jak vrtule od Messerschmittu.. Prdící, depilační a beďarový humor, jehož účinnost kdyby se monitorovala na přístroji podobně jako srdeční činnost, tak celých 79 minut budete civět na rovnou přímku dávno zesnulého pacienta. Hvězda za absenci explicitního zvracení a kadění, což je známka toho, že se invence autorů má v budoucnu od čeho odrazit.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Žena zobrazená v reklamě na reality show, do které se přihlásí Julia, je doublerka herečky Alyson Hannigan. (HappySmile)
  • Carmen Electra byla za svůj výkon ve filmu v roce 2006 oceněna Zlatou malinou pro nejhorší herečku ve vedlejší roli. (Pepinec)
  • Neslyšící pár ve výtahu hrají Anthony Natale a Andrea Ferrel, kteří si zde zopakovali / zprarodovali svou scénu z Jerryho Maguirea (1996). (HappySmile)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama