Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

v júni 2006 sme na to išli do kina celá trieda v rámci školského výletu, videl som to v poluse v Blave, bohužial som to musel vytrpieť a videl som to celé, inak jeden z najhorších filmov aké som kedy videl

Uživatel Jello Biafra smazal svůj příspěvek.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

banda dementných stredoškolákov natočili tento akože film a scénarista z vedľajšej osobitnej školy si nechal nanútiť od starších žiakov až 5 vtipných scén, ktoré skutočne stáli za to .... napriek tomu dávam kvalitný odpad

MikeCool

MikeCool (hodnocení, recenze)

Nehorázná, odpadová kravina!!! Ale i přesto mě docela pobavila parodující scéna na Kill Bill, ale i tak se tento "film" odpadu nevyhne! :)

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

Listeroman: Vzdy tu budou filmy, co se nekomu budou libit a nekomu proste ne. Ja vim proc se mi libi tahle komedie a vim proc se mi nelibi jine, daleko uspesnejsi komedie.

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

Listeroman: V zivote bych si nedovolil nekoho urazet nebo to jen zkouset jen proto, ze se nekomu libi jiny film nez me. Ale tak kazdy jsme jiny. Nekdo se chova jako nevychovanec a nekdo jen respektuje nazoru druheho.

Listeroman

Listeroman (hodnocení, recenze)

Luigi.K.: Bude to asi tím že úroveň humoru v tomhle filmu asi vystihuje tvoje maximum.... 

Hamaradža

Hamaradža (hodnocení, recenze)

Asi najkvalitnejši z týchto "movie" shitov. Raz za čaaaas sa našiel aj dobrý vtip, ale nad ** ísť nemôžem. :)

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

TinoArts: jasny, ale je zajimavy, ze u komedii, ktere tady jsou ohodneceny treba 80-ti procenty jsem dal velmi nizke hodnoceni ( ne u vsech) a je to proste tim, ze me to nudilo. U komedie nehledim na hloubku pribehu, ale na to, zda me to pobavilo a to je smysl komedii.

TinoArts

TinoArts (hodnocení, recenze)

Luigi.K.: To ani nehovorím. Ja len hovorím, že každý má tú hranicu humoru inde, niekomu stačí menej, iný potrebuje viac. A to nenarážam na kvantitu, ale na kvalitu.

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

TinoArts: ja jsen se alespon skvele bavil.... to mi nevymluvis a ani neurazis

TinoArts

TinoArts (hodnocení, recenze)

Luigi.K.: Pýtaš sa, či je na tom horšie ten, kto sa nudil, alebo ten čo sa smial. Podla mňa ten, čo sa smial, keďže nepotrebuje nič kvalitné, ale iba dementný, úbohý, trápny a detinský humor. Ja som sa u podobných filmov tiež bavil... keď som mal 12.
 
A Listeroman má pravdu. Režisér je očividne decko v koži dospelého človeka, ktoré trpí demenciou, a navyše bez zmyslu pre humor. Kecy ako "Ty si nespravil nič, on to aspoň natočil" nenávidím. Keby sme sa riadili tým, či by som dokázal spraviť niečo, resp. či som to už niekedy spravil, tak by neexistovalo CSFD, pretože by nikto nemal právo hodnotiť. Chceš povedať, že ak sa ti film nepáči, dáš mu aj tak 5* iba preto, lebo by si ho ty nedokázal spraviť? Naozaj kecáš nezmysli.

Listeroman

Listeroman (hodnocení, recenze)

Jestli režiséři netrpí silnou demencí tak v tom případě je někdo z demencí vydíral, protože takhle hrozně udělaný film ani nejde vymyslet pokud nemáte poškozený mozek.

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

chelsea17: proc? ze jsem se cely film bavil? Kdo je na tom hur? nekdo, kdo se u filmu dobre bavil a nebo ten, ktery umiral nudou???

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

Byl to hodne dobrej film. Dlouho jsem se u zadneho filmu nezasmal tak jako u tohoto. jasnych 5 hvezd

lu1

lu1 (hodnocení, recenze)

Zajímavé, že většina těch, co hlasovali za odpad to dokoukala :) myslím, že je to věc přístupu, já to skoukla před spaním po Zelené míli a v některých chvílích to bylo tak strašné až to bylo vtipné a myslím, že to byl záměr :)

syrda

syrda (hodnocení, recenze)

Drtivá většina gagů je děsivě povrchní a samoúčelná. Možná některé vyvolají úsměv a to hodně mírný, ale mnohem častěji si uvědomíte, že to, co jste viděli bylo celkem trapné nebo nechutné.

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

Jeden z nejhorších "filmů" jaký jsem kdy viděl. Přiblblé,nechutné a hlavně velmi TRAPNÉ scény mi dovolili to po 30 minutách vypnout.

andy313

andy313 (hodnocení, recenze)

tenhle film se musí brát s velkým nadhledem:))) pak se občas i dobře zasměješ

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

mno.. komedii je malo, velmi malo... a vacsinou su aj tak nudne. a tak ked ma film dobre rozosmeje, tak musim dat hviezdiciek vela. lebo smiechu je vzdy malo! pozor, film je plny parodie na rozne filmy, tie treba vidiet:) su to nastastie lahodky kde hraje napr. najlepsi sucasny komik B.Stiller - ale to je iba moj nazor;)

bedna001

bedna001 (hodnocení, recenze)

Největší a nejodpornější komedie, co jsem kdy viděl. Jestliže komedie směřují tímto směrem, tak se tedy není na co dívat. Doufám, že k natočení takového snímku už nenastane

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Teď jsem se dodíval a nemůžu pochopit, že jsem to zvládnul do konce. Moc vtipný mi to ani nepřišlo a to normálně sleduju kdejakou hovadinu a směju se u ní jak blázen (!)

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

Na to, co jsem si tady přečetl jsem byl mile překvapen. Takže za mé 3* vlastně částečně můžou všichni hodnotící :o).

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tak jo, tohle bude asi pěkná konina. Ale viděli jste trailer na Epic movie, u toho jsem se dobře pobavil :-)))

Taškář

Taškář (hodnocení, recenze)

Jdu se na to mrknou,ale koukám,že pobláznění rádoby intelektuálová to nehodnotili kladně,takže to asi bude prča :-)

sv.Putny

sv.Putny (hodnocení, recenze)

Co to mělo znamenat? Ani nemůžu uvěřit, že sem to dokoukal až do konce, horší parodii sem snad ještě neviděl. Jinak naprostý souhlas s Dudkovo komentářem.

 (hodnocení, recenze)

Na parodiiích nevidím nic špatného. Slouží k tomu aby pobavili. Pokud tento účwl splní je to tak správně. Nejsou to nijak plnohodnotné filmy a myslím si, že to o nich jejich tvůrci ani netvrdí. I soukromém životě se rádi pobavíme tím, že někoho zesměšníme, tak proč ne na filmových plátnech??? Lidi, kteří čekají na "vnitřní, duuchovní smysl" těchto filmů by na ně ani neměli chodit do kina, protože zbytečně zaplňujou místa těm , kteří se jdou pobavit.

 (hodnocení, recenze)

Docela slušná komedie :D a jak tu někdo píše tak právě že ty parodie jsou dobrý :D nevim komu se co na tom nelíbilo

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama