Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

Kaszos odpad!

všechny recenze uživatele

Výstižnejší názov by bol Strašná hovadina alebo Strašná primitívnosť! Nevedel som či sa mám smiať alebo plakať nad tým ako mohol niekto niečo tak odporné natočiť. Je to nechutné, trápne, primitívne a neviem čo sa na tom niekomu mohlo páčiť. Mne sa prevracal žalúdok. (5%) ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Tak jako promiňte lidi, ale tohle je celkem síla! Děsnej doják má 26% a Děsnej dupák 42%? Tak to bych teda vůbec neřekl! Tohle má aspoň trochu hlavu a patu a zasmějete se u toho, ale Děsnej dupák je totální slátanina do které se snažili namačkat co nejvíc vtipných scén a všeho až je z toho úplná kaše! Náhodou se mi tato parodie líbila dost, dost jsem se u ní zasmál a viděl jsem ji už asi 5x a pořád se mám čemu smát. Paroduje Kill Bill, Deník Bridget Jones, Pretty woman, Fotr je lotr, Svatba mého nejlepšího přítele, Moje tlustá řečká svatba, Pan a Paní Smithovi,................. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik filmových paródií (a už vôbec nie takých sračiek ako Scary Movie) ale film som si pozrel kvôli mojej obľúbenkyni Alyson Hannigan, keďže vo filmoch sa angažuje málo, ale je mi ľúto že keď sa už objavila v hlavnej úlohe, tak to muselo byť v takejto sračke. Toto je film, v podstate postavený na fekálnych a značne trápnych vtípkoch a štipiek paródií na iné (Pán prsteňov), zrovna som si dával popkorn a keď mi pri ňom serie kocúr alebo niekto prežúva guľu chlpov, tak to mi logicky túto pochúťku značne znechuťuje. Jedna hviezda len za Alyson (inak ako moletka bola hnusná :D) a ešte za Sophie Monk, ktorá má naozaj veľký sexepíl (+ hrudník) :)) ()

Birgi91 odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto snímku mi bylo spíše k pláči než k smíchu.Vtipy vůbec nepobaví (za celý film mi koutky cukly asi dvakrát, což je u tohoto žánru opravdu žalostný výsledek) a člověk si říká, že na takový snímek mohou koukat se zaujetím jen lidé po lobotomii a nebo v tom nejtěžším stádiu puberty. Scéna s prdící kočkou pro mě byla opravdu vrcholem trapnosti a jen díky obrovskému sebezapření jsem tuto "komedii" viděl až do konce. ()

Tales odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak zasraně zkurvená vyjebaná sračka, že autoři by si zasloužili smrt tim nejhorším způsobem - připoutáním k židli a pouštěním tohodle hovna pořád dokola, dokud prostě nechcípnou. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Debilní, fekální trapárna.. Takové mám rád, jenže tahle se moc nepovedla.. Pár vtipných momentů, jinak slabý..! ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Ještě, že už je Alyson Hannigan z těchhle zoufalých let nenávratně pryč, protože tohle bylo docela dno. Za těch pár vtipů ale tu jednu napálím, ať nejsem svině. ()

Slunik 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie na jiné známé filmy, nekontrolovatelný vodopád vtípků a narážek. Místy až trochu moc obscénní. ()

Brano odpad!

všechny recenze uživatele

Film od mentálne narušených (Jason Friedberg, Aaron Seltzer) No ako ináč to ohodnotiť? Vrchol spodku. Jednu trápnejšiu scénu strieda ďalšia. Veď to sa nedá ani dopozerať. ()

bigbadboy 

všechny recenze uživatele

Tak nějak sem si naivně myslel že to bude lepší než název sám... ne, opravdu není... ani člověk jako já (laciný humor je taky k smíchu) si na konci neřekne že to bylo o něčem. Všechno je šponované na maximum a tím padá i ta troška vydařených gegů. ()

Cannabis 

všechny recenze uživatele

fekální americká úchylárna... co dodat? nedokážu za tenhle výtvor dát víc než 1 hvězdičku... celkem se snad i stydím, že jsem něco takového viděl... byl to snad nepovedený pokus o parodii? vysvětlete mi to prosím někdo... nikdy více, děkuji, nashledanou... ()

Weirdman odpad!

všechny recenze uživatele

0/10... Date movie je slovami neopísateľný zážitok. Je to jednoducho jedinečné, neopakovateľné, nenapodobiteľné, špeciálne a čo ja viem ešte aké... ()

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama