Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

Mahalik odpad!

všechny recenze uživatele

Hmm, tohle je fakt hrůza. Tohle má být parodie? Tohle je od 2 ze 6 scénáristů Scary Movie? Jediný klad na téhle hrůze je Alyson Hannygan (protože mám pro ní slabost), ale toť vše! Vtipy jsou nedotažené do konce a když se najde konečně něco normálního zvrhne se to v nechutnou kravinu. Pokud se přesto budete na tento výtvor chtít podívat, dám vám radu: Až uvidíte scénu s basketbalem připravte si kýbl! ()

juta 

všechny recenze uživatele

I když tohle je spíše romantická parodie, já se i přesto neskutečně dobře bavil a možná i o něco víc, než když jsem to viděl poprvé. Alyson Hanniganová úžasná jak hubená, tak při těle, Eddie mě také bezvadně pobavil, Jennifer bych skoro v těch kudrnatých vlasech nepoznal, no celá skvadra, která se později setkala v Gnarnii byla super. Já snad z těch parodií nikdy nevyrostu. :D ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Paródia na niekoľko filmov, ale riadna kravina. Na Scary movie to nemá a už vôbec nie na vynikajúce horúce strely. Odporúčam pozerať iba v pod napitom stave. 25% - 1* ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nevtipná rádoby parodie, která mnohdy upadá až do naprosté trapnosti. Většina "vtipů" je založených buď na ochlupení nebo na vyměšování. Jediné čím se tu divák může trochu bavit, je asi to, že si zkouší, kolik filmů v různých scénách poznal. Ale třeba scéna s Pánem prstenů by mohla být i dobrá, pokud by si tvůrci odpustili to degradující zakončení ve stylu zbytku filmu. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Parodie komedií i parodií, no to mě poser. Jako hlavní objekt zesměšňování si Date Movie vybralo filmy Fotr je lotr 1,2, což jsou dle mého zdařilé komedie, ale mamutí zásluhu na tom má bezelstně tupý výraz Bena Stillera a charisma Roberta De Nira. Co se může stát, když tyto herce nahradíte dvěma nepříjemnými trapáky a většinu vtipných situací z originálů zparodujete stylem „do extrému, pokud možno nechutně“? Vznikne Date Movie, film který vydělá spousty peněz a miliony teenagerů z něj budou na prášky. Jo, časy jsou zlé, Kamile! Ale abych nebyl tak nekompromisní, musím uznat, že jednou jsem se pousmál (Pan a Paní Smithovi – „Jsme spolu pět dní“, „Šest“, „Pět,šest dní“) a smrsť parodovaných snímků byla tak vysoká, že člověka bavilo hádat filmy, ze kterých si zrovna tvůrci „utahují“. To dohromady dá celou jednu hvězdičku, ale když si vzpomenu na všechny scény s kocourem, mám sto chutí jít do odpadu! ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině...omylem! Spletl jsem se, myslel jsem, že dávají Šifru...radši jsem měl to vstupný hodit do kanálu, vyšlo by to nastejno! ()

Stegr odpad!

všechny recenze uživatele

5% - Takhle nějak vypadá naprosto zbytečný film. Kdyby to nebylo nikdy natočeno, bylo by mnohem lépe... Zlaté maliny 2006 - 1x - Nejhorší herečka VR - Carmen Electra... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +dobré obsazení, hudba, postavy, občas vtipné -především však naprosto nechutné, spoustu tělních tekutin/// Napoleon Dynamit, Těžce zamilován, Nesvatbovi, Riskni to s Polly, Moje tlustá řecká svatba, Star Wars, Mr. and Mrs. Smithovi, Jeho fotr to je lotr, Hitch: Lék pro moderního muže a určitě jsem něco vynechal. Slušnej výčet z něhož můžou tvůrci vycházet. Nebýt těch nechutností, dám klidně i 3*, pač nosnej příběh to překvapivě mělo a několik trefných parodíckých scének taky. Bohužel ale s těma nechutnostma se mi moc nechou dávat ani ty 2*, ale co nadělám když to mají dobře natočené./// Celkem 49%/// ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Parodie typu Scary Movie, která je během 85 minut celkem čtyřikrát srandovní. Když je ale ve filmu nejvtipnější logo restaurace a mlácení somráka, člověk si říká, že je asi něco špatně. ()

2-Xtreme odpad!

všechny recenze uživatele

Film chce byt tak nasilu vtipný, že to je až trápne. Miestami sa dačo dialo s mojou perou a niejak sa mykala. Hovorím si, asi sa usmievam (síce len trochu, ale je to niečo so smiechom), no po pár seknudách to prestalo a počas filu sa to zopakovalo asi tak tri krát. Takže preto také vysoké hodnotenie. Date Movie je hanba parodií. Celá recenzia: TU ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná sranda, která funguje i bez znalosti parodovaných předloh (s každou rozpoznanou narážkou ovšem zábava samozřejmě roste). Asi jsem dostatečně otrlý a odkojený přívalem pokleslých amerických filmů, abych si dokázal podobnou zábavu náležitě užít - za sebe nemám problém napsat, že mě tenhle film hodně bavil a celou tu šílenou nálož nechutností (typu stříhání beďaru kleštěmi nebo odsávání tuku ze zadku v autodílně) a pokleslé zábavy jsem si užil měrou vrchovatou. Současně je to film, u něhož mě mrzí, že na ČSFD není možné vidět procentuální hodnocení filmu VOLITELNĚ, respektive až poté, co člověk sám film ohodnotí. Podle mě totiž zrovna u tohoto filmu dokonale zafungoval stádní efekt - pár lidí to na začátku vyhejtovalo a stáhlo mezi nejhorší filmy, a pak už se to veze setrvačností, a každý, kdo sem přijde, vidí, že je to v TOP 300 nejhorších filmů, a stržen názorem ostatních automaticky snižuje své hodnocení na minimum. Nevím, je to jen můj názor, ale podle mě to tak nějak bude, a za sebe nevidím důvod, proč na tento film uplatňovat nějaká náročná kritéria. Je to prostě oddychová píčovina, kterou je nejlepší vidět s dostatečnou hladinkou v krvi, a osobně jsem viděl bambilion horších filmů. Za mě tři hvězdy nejen jako adekvátní hodnocení vtipnosti tohoto filmu, ale tak trochu i natruc ostatním. ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, kolik filmů zároveň se dá parodovat. V tomto případě je to však nepřímo úměrné zábavě. Sem tam se povede náznak vtipu či nějaká trefná parodující scéna, nad nimi však zcela převládají nechutné scény plné trapnosti, kterých je tu přehršel. Hnus, odpad, hnůj... 10% ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět odpad s velkým "O", podívejte se na tuto americkou, trapnou snůšku scén, při kterých se člověk pousměje nad nehoráznou a kýčovitou trapností. Musím uznat, že mě malinko pobavila parodující scéna na Tarantinův kult Kill Bill, ale to bylo asi to "nejpozitivnější" co jsem v tomto odpadu viděl. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť sa pri sledovaní tejto paródie na všetko a aplikácii ovocných destilátov bavila, účel splnený. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bude tím, že jsem viděl snad všechny zde parodované snímky a navíc je to svým způsobem můj oblíbený žánr (jak romantické komedie, tak parodie) - nebo proto, že tohle je jeden z těch lepších (doplň si) movie, každopádně jsem byl velmi spokojený. Tenhle film do odpadu nepatří. ()

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama