Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

LaciLC odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipný, trápny, nechutný, zle zahraný a natočený odpad. Nikdy viac! Som fanúšikom bláznivých komédií alebo paródií a napr. Scary Movie považujem za výbornú záležitosť, ale toto malo čo znamenať?! Hanbil som sa za tvorcov, hanbil som sa za hercov, hanbil som sa za seba, že som sa vôbec niečo podobné odhodlal pozerať. Trapas najväčšieho kalibru... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Děsnej doják sází spíše na prvoplánové nechutnosti a oplzlosti, než aby se snažil vtipným způsobem parodovat množství romantických filmů, které mu "stály vzorem". Snímek mi přišel v rámci možností vtipnější, dokud byla Alyson Hannigan ve svém latexovém obleku, poté už to byla (až na prdelatou svatební koordinátorku) jedna velká a ubohá nuda. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Je mi úplně jedno, že je to pro většinu trapný humor. Já jsem se u toho smál a nahlas. Obzvlášť když jsem viděl všechny filmy, ze kterých si Děsnej doják utahuje... ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

S rozeběhem hlavou proti zdi, prsa Keiry Knightley, Eva a Vašek, Michal David naživo, tohle všechno raději než tuhle vy........... sračku. Děs běs. 16% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To ještě duo Friedberg/Seltzer mělo ohledně režie ještě nějaké kulky v zásobníku. Později je však rychle vystříleli, nějak jim to stouplo do hlavy a jejich parodie začaly stát za prd. Tohle je ještě pro mě dost často příjemně zábavné. Výšin králů parodií to nedusahuje, ale pobaví to. Mám rád úvodní taneční scénu a výtahovou scénu ke konci. Je to přesně ta dutá, tupá a debilní parodie, která vám může sednout. ()

Jenda odpad!

všechny recenze uživatele

Mohla by vás odstrašit už věta o filmu od scénáristů Scary Movie 2. Proto jsem se ani nedivil, že místo humoru oplývá film nechutnostmi a vtipy mají kadenci zaseklé pušky. Možná jsem se dvakrát pousmál, ale jinak nic. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kočka sedí na záchodě a asi dvě minuty prdí. Sakra, co je na tom tak vtipnýho, pánové tvůrci? Pokud bych vystříhal všechny trapné, fekální, nechutné a zoufale neoriginální scény a vtípky, zbyde mi zhruba tak deset zábavných minut s několika dobrými momentky, mezi než bych určitě zařadil povedenou parodii na Pimp My Ride v trochu pozměněné podobě nebo variaci na Pretty Woman. Čekání na alespoň trochu inteligentní parodii tak stále pokračuje. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Scary Movie. Epic Movie. Date Movie. Parodie, které spojuje slovo Movie. Ale vážně si tvůrci mysleli, že si lidé budou myslet, že když je tam Movie, takto bude fungovat stejně dobře jako Scary Movie? V žádném případě. Scary Movie je celkem vydařená série, co se parodií týče. Epic Movie byl něčím příšerným a Date Movie je pro mně docela i překvapením. Mezi 200 nejhorších filmů bych ho asi nezařadil, protože jsou i horší filmy. Tato parodie si bere na paškal snad naprosto všechno. Od filmů, přes song od 50 centa "Candy Shop" a nebo i třeba Pimp My Ride, což bylo spolu s kočkou na toaletě nejlepší scéná ve filmu. Jako humorných scén až tak moc nebylo a je dobré, že narozdíl od Scary Movie to šlo bez slušné řádky vulgarismů a hlavně bez jakýchkoliv fekálních hmot a nebo lidských výpadů. Koukám, jak Alyson Hannigan od American Pie zkrásněla a navíc je roztomilá. Její výkon není nic moc, ale od mladé herečky se nedá taky nic moc čekat. Jako vždy mně dostával Eddie Griffin. Jinak ostatní byli docela otravní a jejich výkony mně nebavili. Jako co ale s počtem *? Dávám dvě ale osobně je to spíše 2,5*! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v Top 200 nejhorších filmů všech dob? Proč? Znám spoustu trapnějších a horších filmů... A ač to byla kravina, někdy i trapná, já jsem se občas docela i bavil. ()

Jansen odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto filmu jsem měl tak vymytý mozek, že jsem si večer pustil Ordinaci v růžové zahradě. Bezhnutě jsem seděl a vychutnával si ty doktorské příhody. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Komentáře na CSFD.cz formulujeme kulantně, nepoužíváme zbytečné vulgární výrazy, abychom tím nepohoršili inteligentnější, rozumněji uvažující kolegy a nekazili zdravý vývoj dětského čtenáře. Svůj názor vyjadřujeme srozumitelně, aby z něj tak byly patrné naše osobní pocity z komentovaného díla i ostatním uživatelům. Protože v případě tohoto veledíla jsou veškerá slova a vulgární výrazy zbytečnost, rozhodl jsem se na tomto místě v brzké době zveřejnit fotografii Seltzerova ztopořeného pohlavního údu zaraženého až po kořen ve Freidbergově řitním otvoru jako poctu oběma fachmanům za nezapomenutelný zážitek. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Proč mě pořád oblíkáš do těch teploušskejch kovbojskejch šatů ?? Vezmu to lízátko a narvu ti ho do prdele !!" ;) ()

Dale odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako vôbec môže niekoho napadnúť natočiť niečo tak úbohé a nechutné, čo má od paródie tak ďaleko ako Maďar od Slotu. Ale možno ľuďom, čo majú IQ menej ako 20 to príde vtipné... ()

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama