Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

moviesfan odpad!

všechny recenze uživatele

Parodie mě většinou baví. Tahle ne. Připadala mi opravdu trapná (až na ten taneček s dívkou s kilama navíc). Hodnocení: 5% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takmer bez deja, pospájaný so scén parodujúcich iné hity. Ale v podstate je taký každý film dvojice Friedberg a Seltzer, rovnaký recept a rovnaká pachuť. Kde sú tie staré dobré paródie typu Bláznivá strela. ()

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem 20 minut a chtělo se mi zvracet! Víc jsem nezvládla a přesto hodnotím, protože jsem jednoduše musela vyjádřit svůj názor. Já mám parodie docela ráda, ale tohle je doslova odpad a ani se nesnaží to nijak změnit. ()

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

niečo tak nechutné, príšerné a odporné som ešte nevidel. Zatiaľ sa jedná o najväčšiu sračku akú som vo svojom krátkom biednom živote videl. Maximálne nevkusné, nevtipné. Pod pojmom romantická komédia si dokážem predstaviť čokoľvek ale tomuto by som dal nálepku horor pretože tento "film" ma vážne vydesil. Pri pozeraní tohto odpadu spomedzi odpadov ma napadli dve veci.1- ako som to dokázal vydržať pozerať dokonca. 2- koľko hladných krkov v Afrike by za tie prachy nakŕmili...........ach, áno. Napadla ma ešte jedna vec...ak to takto pôjde ďalej(a to pôjde, keď nám tvorcovia tohto paskvilu naservírovali najnovšie Epic movie)Armageddon tu bude čo nevidieť.......... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hrozná chujovina tento filmek. Je to zplácaný ze všeho možnýho, ale tak nějak to funguje. Občas jsem se i zasmál u pár kravinek :) Za mě dávám 30% za tu kočičku :D ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Ale vzdyt zas tak spatny to nebylo :D, pravda, koukal jsem na to pod vlivem pul flasky cervenyho, ale mam pocit, ze jsem se smal docela hodne :)). Svuj ucel to splnilo...pobavilo me to...vic od takoveho filmu necekam :) ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Jen jedna nebo dvě vtipná scena nezachrani cely film. Zaručeně celý filmovy prumysl , ale zachrani až dvojice Jason Friedberg a Aaron seltzer prestanou delat filmy. Absolutně nechapu jak to mohlo v USA vydělat. Zrejme tito dva lidi zkoupili po cele Americe listky , aby mohly i nadale dokazovat , že parodie a celkově komedie umí kdekdo jen ne oni. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Podobně jako nedávno vyšlé Scary Movie 4, i toto se snaží parodovat hollywoodské trháky. Upozorňuji, že slovo snaží myslím smrtelně vážně, protože aby se dalo říct, že paroduje, to by to muselo být nejdřív vtipné. Ano, zasmál jsem se, ale jen asi 4x (nastřelovač hřebíků,mlácení bezdomovce,capoeira,stop motorky). Ano, čtete dobře, ani jedno nebyl pokus o parodii, to byly "jen" originální nápady v komedii. Bezduché odcitování dialogů z pokusně parodovaných filmů rovněž nepovažuji za zábavné. 1. hvězda za vtipy, 2. za Alyson ()

ladko odpad!

všechny recenze uživatele

Tvorcovia tohto a Epic movie musia brať veľmi ťažké drogy a vo veľmi veľkom množstve a veľmi veľmi často. To snáď ani nie je možné aby toto mohli vážne myslieť...WTF???? ()

Květula odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut vypadal můj obličej zhruba takto: 8-O !!!! A pak přišlo to otřesné poznání: "Panebože, to je Lily!!!" (příznivci HIMYM jistě chápou). To bolelo. Strašně. Dál už jsem se nemohla dívat. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Takový myšmaš gegů z hodně velkého počtu filmů. A jak to u parodii bývá jsou tu vtipy trapné a vtipy, které rozesmějí. Trapné vtipy převažují, ale někdy jsem se celkem nasmál. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z těch snesitelnějších avšak i přesto tupě natočený, s minimem normálního humoru a bez špatky talentu. Ovšem i v tomto nánosu nečeho, co zanechalo stádo koní se dají najít vtipné okamžiky. Spočítat se ovšem dají na prstech jedné ruky po amputaci několika prstů. ()

mysiak odpad!

všechny recenze uživatele

Obludnosť gigantických rozmerov, kde sa hádžu filmy do jedného vreca a je tu veľmi zle navarený parodický guláš... ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Dokonale do krajnosti přehnané. V podstatě hraná obdoba South Parku...... tak jako Disaster Movie, tohle je ideální volba pro úterní večer ... zavoláte kamarádovi, dvěma, třem ... něco pošmelíte ... a už se vezete =) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Znám teda mnohem lepší parodie , ale pár filmů opravdu trefili..většina byla ale velice nevhodná a to je jistě také důvod proč se to vysílalo opět na nově a dokonce kolem půlnoci..Čemu jsem se tedy opravdu nesmála byla parodie na Pretty woman,kterou miluju.. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Kristova noho!!!!! To bylo děsný!!!! Už nechci!!!!! Otázka proč dávám hvězdičku, má jednoduchou odpověď : za parodii na Pan a Paní Smithovi a za píseň u slavnostní večeře. Jinak bych ten film zahodil a spálil... ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutné až k zblití. A tentokrát nejde o slovní obrat. Chápu, že se nedají točit jen inteligentní filmy s charakterními herci a vytříbeným humorem, ale co je moc, to je příliš. Něco tak strašlivě odpornýho aby člověk pohledal a scény, které jsem zahlíd před tím, než jsem tenhle film poslal dálkovým ovladačem do věčných lovišť, mě budou pronásledovat ještě hodně dlouho. Tenhle pokus o komedii je ryzí exkrement. Zhovadilost. Nejnižší možná úroveň, kam až se dá klesnout. Absolutní dno. Aarone Seltzere a Jasone Friedbergu, jestli existuje něco jako peklo, mají tam pro vás připraveno Lože Vyvrhelovo. Pak budete litovat, že vás matka z lůna kdy vyvrhla. Stejně jako toho litujou ti, kteří si ještě udrželi poslední zbytky vkusu. ()

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama