Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

tomeek odpad!

všechny recenze uživatele

Sem tam vtipné místečko, jinak slepenec nesouvislých kravin bez jakékoliv časové nebo dějové návaznosti. Kam zmizely Bláznivé střely a Žhavé výstřely? ()

DannyJ odpad!

všechny recenze uživatele

Od dob Scary Movie 4 nenávidim všechny filmy z tohohle odvětví filmovejch parodií. Ale tohle je fakt nejhorší ze všech! (samozřejmě sem neviděl všechny, protože na to fakt nemám sílu) Proč mi tohle někdo dělá. Pro mě to byl film plnej utrpení, na kterej sem koukal jenom abych se mučil za svoje hříchy! ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Je to další z mnoha pardoií na hollywoodskou tvorbu. Film nepostrádá vtip a báječně se u něj bavíte. Tentokrát si tvůrci vzali na paškál takové tituky jako je Deník Bridget Jonsesové, Kill Bill, Pretty Woman, King Kong, Pán prstenů, Pán a paní Smithovi a tak podobně. Parodují se i různé osobnosti šoubiznisu. Michael Jackson, Julia Roberts, Britney Spears. Film je vhodný k pobavení a oddechu. Nižší hodnocení dávám z toho důvodu, protože snímek nemohu považovat za umělecký přínos světové kinematografii. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tak, co jen říct... Takových filmů už tu bylo... No habaděj. Bohužel jsem se ani nesmál. Humor mi připadal okázalý a úmorný. Bohudíky za délku filmu. Pouhých (ale v tomto případě plně dostačujících) 79 minut uteče jako voda. A to, jaké má film kvality, je již v jeho názvu samotném. 15% ()

haushinkaa odpad!

všechny recenze uživatele

MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ VARUJE (nebo by aspoň mělo varovat): TAKOVÉTO RÁDOBY PARODIE (rozumějte SRAČKY) MOHOU ZPŮSOBIT NEVOLNOST, ZVRACENÍ A SOUCIT S AUTORY. ()

karlik4801 odpad!

všechny recenze uživatele

Co? Zase se něco snaží napodobit vtip Scary Movie? Ne děkuju, že já s tímto ztrácel čas, který už mi nikdo nevrátí. Jsou filmy u kterých se já zasměju, ale spousty lidí ne. Tohle je moc silné kafe i na mě. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Alyson Hannigan mám zafixovanou jako velmi nadprůměrnou herečku z Prciček a HIMYM. Tady u mě bohužel trochu klesla. Nepovedlo se... 25% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Neskutečná magořina, nad kterou zůstává rozum stát. Ale jasně cílená. Typický film pro takové ty večery s lidmi, kteří se těší konzumaci omamných látek. No, jelikož k takovým nepatřím a film jsem zhlédl v rámci normálního zájmu v kinematografii (i když zde docela omylem), zhruba polovinu filmu jsem jen nechápavě koukal a pak se snažil poznat co nejvíc referencí na jiné filmy (dobře, došly mi jen tři). Hovadina bez inteligence, smyslu, naštěstí nemyšlená ani trochu vážně. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Bulšit považuji za celkem zdařilou parodii, až na nějaké maličkosti. Tenhle film je horší, o hodně horší, až na nějaké maličkosti je to úplná kravina. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

….ty krávo, co tohle bylo za film!!!!....proč člověka nutí se podívat občas na film o kterém ví, že odpadem ho hodnocení nemine?????...je to prahbídná zvědavost, nebo úchylka….nebo si možná občas přejem aby ty špatné filmy opravdu existovaly, protože se jim můžeme smát, nadávat na ně, psát sprostý komentáře ( …decentně sprosté, kurvadrát)!!!!!....jo,jo….smál jsem se!!!...musim se přiznat!!!!.....když vypadla s té vázy celá mrtvá máma a ta hnusná kočka ji vojela!!!!!...scéna mi přišla hrozně hnusná, ale já se fakt smál, protože….kurva jak dostaly tu mrtvou bábu do tý vázy???.....ne, dost keců…jednu hvězdu za Eddiho Griffina!!!!!! ()

MiCM 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli je to parodie na Fotr je lotr, nebo je to prostě jen nechutně sprostě obšlehnuté.. Samozřejmě žádná sláva no.. Ale stejné i jména (kočka - Jincers, Jebal), kurňa to je přeháňka jak šlak.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Julia Jones (Alyson Hannigan) sní, jako každá holka, o té pravé lásce - jenže ta se jí neustále vyhýbá (ani není divu, Julia váží asi 250 kilo a celkově je docela odpudivá). A tak navštíví láskoporadce Hitche (Tony Cox), který jí má dopomoci k jejímu vytouženému sny. Nejdříve jí ale musí vzít do autoklempírny, aby jí automechanici trošku vylepšili fasádu - a hle, je z ní kočka. Nyní se konečně může seznámit se svým vysněným princem Grantem (Adam Campbell). Oba ale musí nejdříve o své lásce přesvědčit své rodiče a musí se vyhnout nástrahám v Grantově nejlepším příteli .. ehm přítelkyni, sexbombě Andy (Sophie Monk)... Parodie mají jednu velkou výhodu, že se na ně vždycky dá alespoň jednou podívat. Sice si člověk pak řekne, jaká to byla sračka, ale tím jedním shlédnutím až tak velké újmy nedojde (navíc může hádat, které všechny filmy si parodie bere na paškál). Děsnej doják není v tomto ohledu ničím vyjímečnej, a určitě už se na něj znovu dívat nebudu. Některé vtipy se povedly více, některé naopak méně a ani fekálnímu humoru se nevyhneme (naštěstí jen ve zvukové formě - kocour na wc)... ()

Ewey odpad!

všechny recenze uživatele

Děj filmu založený na ne zrovna logicky seřazených parodujících scénkách (i když opravdu nechápu jaký smysl má parodovat komediální scény), které jsou navíc dost trapné, takže zesměšnují spíš herce než filmy co měly zesměšnovat. ()

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama