Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Určitě o hodně lepší než Velkej biják a jen o trochu lepší než Tohle je Sparta!, Disaster Movie a Tupíry jsem zatím (naštěstí) neměl to štěstí vidět, vše samozřejmě bráno "v neuvěřitelném světě" pánů Friedberga a Seltzera, dvou to nekorunovaných kreténů, pardon, králů novodobé parodie. Tentokrát si skutečně pánové vzali na mušku romantické komedie všeho druhu a množství rádobyzesměšňovaných filmů opět dosahuje neskutečných počtů, nicméně v první řadě musím podotknout, že Děsnej doják pro mě charakterizuje ultimátní množství nechuťáren. Jako velký příznivec nejbrutálnějších a nejnekompromisnějších hororových řezničin jsem už měl možnost vidět hodně humusů a zvráceností, ale v případě Děsného dojáku jsem tak zhruba každých pět minut musel zavřít oči nebo se úplně otočit, jinak bych se nejspíš zblil jak šakal. Hovna, beďary, boláky, vyrážky, pot, chlupy a já nevím co ještě, to vše se na mě valilo jako jedna velká lavina hnusáren a já úchyl první třídy jsem to totálně nedával 8D! Extra hnus, fujtajblovej, fekální humor posunutý do nejextrémnějších poloh! Jinak o zápletce se zmiňovat nebudu, to nemá smysl, poměr povedených vtipů vůči těm trapným vychází zhruba půl na půl, což rozhodně jde, ovšem hodně filmu podráží nohy slaboučké ústřední duo Hannigan/Campbell, nudný a nevýrazný to páreček, většina trapáků okolo je daleko vtipnějších. Já zkrátka ale Děsnej doják nemohu hodit do úplných sraček, na to jsem se zas u toho zasmál až dost, ale v porovnání s klasikama typu Střel, Výstřelů nebo Scary Movie je to pořád pro žánr parodie naprosto pohřbívající průser! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nevtipná rádoby parodie, která mnohdy upadá až do naprosté trapnosti. Většina "vtipů" je založených buď na ochlupení nebo na vyměšování. Jediné čím se tu divák může trochu bavit, je asi to, že si zkouší, kolik filmů v různých scénách poznal. Ale třeba scéna s Pánem prstenů by mohla být i dobrá, pokud by si tvůrci odpustili to degradující zakončení ve stylu zbytku filmu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To ještě duo Friedberg/Seltzer mělo ohledně režie ještě nějaké kulky v zásobníku. Později je však rychle vystříleli, nějak jim to stouplo do hlavy a jejich parodie začaly stát za prd. Tohle je ještě pro mě dost často příjemně zábavné. Výšin králů parodií to nedusahuje, ale pobaví to. Mám rád úvodní taneční scénu a výtahovou scénu ke konci. Je to přesně ta dutá, tupá a debilní parodie, která vám může sednout. ()

numi odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli vám nepřipadá vtipné, když otřesně vypadající pokus o živého kocoura doslova šoustá vysušenou mrtvolu zemřelé babičky, a to přesně tři minuty poté, co jste ho dvě minuty sledovali, kterak úzkostlivě prožívá hlasitý průjem na záchodové míse, pak od tohohle dejte ruce pryč. Jinak doporučuju kilo travky, proložit ji Red Bullem s vodkou a pak se možná místy fakt i zasmějete. [září 2008] ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Julia Jones (Alyson Hannigan) sní, jako každá holka, o té pravé lásce - jenže ta se jí neustále vyhýbá (ani není divu, Julia váží asi 250 kilo a celkově je docela odpudivá). A tak navštíví láskoporadce Hitche (Tony Cox), který jí má dopomoci k jejímu vytouženému sny. Nejdříve jí ale musí vzít do autoklempírny, aby jí automechanici trošku vylepšili fasádu - a hle, je z ní kočka. Nyní se konečně může seznámit se svým vysněným princem Grantem (Adam Campbell). Oba ale musí nejdříve o své lásce přesvědčit své rodiče a musí se vyhnout nástrahám v Grantově nejlepším příteli .. ehm přítelkyni, sexbombě Andy (Sophie Monk)... Parodie mají jednu velkou výhodu, že se na ně vždycky dá alespoň jednou podívat. Sice si člověk pak řekne, jaká to byla sračka, ale tím jedním shlédnutím až tak velké újmy nedojde (navíc může hádat, které všechny filmy si parodie bere na paškál). Děsnej doják není v tomto ohledu ničím vyjímečnej, a určitě už se na něj znovu dívat nebudu. Některé vtipy se povedly více, některé naopak méně a ani fekálnímu humoru se nevyhneme (naštěstí jen ve zvukové formě - kocour na wc)... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Neslyšící pár ve výtahu hrají Anthony Natale a Andrea Ferrel, kteří si zde zopakovali / zprarodovali svou scénu z Jerryho Maguirea (1996). (HappySmile)
  • Carmen Electra byla za svůj výkon ve filmu v roce 2006 oceněna Zlatou malinou pro nejhorší herečku ve vedlejší roli. (Pepinec)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama