Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojdielna inscenácia, dramatizácia románu H. de Balzaca. Psychologická sonda do vnútra ľudí, posadnutých túžbou, deformujúcou ich ľudské ja - erotomániou baróna Hulota počnúc až po zžieravú túžbu hlavnej hrdinky po pomste. Príbeh odstrčenej vidiečanky, ktorá je iba trpenou vzdialenou príbuznou zámožnej rodiny baróna Hulota, je príbehom nerealizovanej a márnej túžby po plnohodnotnom živote. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Nepříliš často adaptovaný Balzac, přesto thema velmi vhodné pro Magdin herecký koncert. Tempo rozvolněné, spoluhráči na svých místech dle nejlepšího vkusu (zvláště Studenková je k pomilování). Podobně jako v kauze de Laclos, i zde je radost pohledět na francouzský klasický text ve slovenské variantě. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dobrá adaptace a suverénní atmosférická režie (všemu dává dost prostoru a času), s obsazením a přesnými výkony slovenské herecké smetánky, skoro nikdo (z mužů) nechybí, Magda v netypické roli výborně obstála. Jen ta Plichtová mi nějak neseděla, nechce se věřit, že by byla tak svůdná -:) /Jedniou slabikou je špatné seřízení zvuku, i na kvalitním záznamu jsou dialogy často špatně rozluštitelné/ (90%) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti môj dojem nie je zďaleka na úrovni očakávania podľa kompletne hviezdneho obsadenia. Veľmi pomalé tempo ma uspávalo, hlavne keď postavy medzi replikami príliš dlho mlčali. Na konci udalosti nabrali na obrátkach a snáď bude zvyšok filmu svižnejší. Zvláštne je sledovať Chudíka ako najzákernejšiu a najzvrátenejšiu postavu. (6.11.2018) –––– Druhá časť sa v ničom nezlepšila, je tam ešte viac hluchých miest. Neviem, či to bol zámer už v predlohe, ale to dvorenie (veľmi) starých mužov mladým ženám až dievčatám ma irituje, pričom všetci sa tvária spokojne. (7.11.2018) –––– Posledný diel mal o niečo viac deja, viac dlhov, ktoré vyšli na povrch, a viac náhodných mŕtvych. Ale ziadne nadšenie sa u mňa nekoná, iba ak z toho, že som tie štyri hodiny Balzaca zvládol. Úplne by na ten príbeh stačili slabšie dve hodiny. Obsadenie sa veľmi nevydarilo, Magda je absolútne nevýrazná a mimo neprítomného hľadenia len monotónne odrieka repliky, Jana Plichtová mala byť najkrajšia osudová žena, po ktorej šalejú naraz piati muži... a ten vekový nesúlad. Ani neviem, čo mám pochváliť, len slabšie tri hviezdy. (8.11.2018) –––– Budete krásna ešte desať rokov. Buďte ku mne dobrá a Hortenzia sa okamžite vydá. –––– Ja nemám vkus, ale platím si odborníka. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jsou tu všichni, pár jmen chybí, ovšem představuje se tu celá slovenská elita, kterou ovšem naprosto s přehledem zastiňuje Vášáryová....tentokrát Magda. Její zapšklá, mladá stará panna, intrikánka plná zloby vůči světu i svému životu, by se neztratila ani u Bergmana a mé hodnocení drží pevně v rukou, neb celkový příběh pro mne nebyl příliš záživný. Faleš a pokrytectví povrchní, většinou zadlužené "vyšší" společnosti, kde každý miluje každého a láska nikde...maximálně ta na prodej. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama