Reklama

Reklama

Guard Dog

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 2004, 5 min

Režie:

Bill Plympton

Obsahy(1)

Příběh o milujícím psovi, kterého jeho pán vezme na procházku do parku a který se děsí jakékoli nástrahy v podobě ať už živé nebo neživé, která by mohla ohrozit život jeho pána. (ČSFD)

Recenze (29)

Matty 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že přílišná snaživost se nevyplácí. Chlápek jde na vycházku s čoklem, který jej postupně uchrání před několika živly, které na člověka obvykle venku číhají (také z toho důvodu ctím zásadu: raději sedět doma). Nikdy nevíte, jestli se vás nepokusí svým hnízdem atakovat nějaký opeřenec, jestli si kobylka neudělá z vašeho ucha dočasný příbytek, nemluvě o obzvlášt sadistickém krtkovi. Opět je to plymptonovsky morbidní, opět to má pěknou hudbu a smutnou pointu. Co chtít víc. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Animovaná tragikomika o láske škaredého čokla ku svojmu majitelovi. Klasická rúčná práca skĺbená s výbornými nápadmi a skvelou hudbou z tohoto robia naozaj velice podarený snímok. Jeden z adeptov na oscara (pre rok 2005) a zároveň moje prvé stretnutie s animátorom Billom Plymptnom. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Animace veskrze cíleně ohavná, pes má představivost, že umět psát, udělá díru do světa literatury, z veverek tu dělá režisér stvůry, což ho doživotně dostalo na můj index odporných monster, a závěr to má ze života. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Přílišná snaha psa s bujnou morbidní fantazií vede k několika černohumorným scénkám, které vrcholí vždy nějaký fatálním krvavým či smrtícím závěrem až k tomu konečnému definitivními závěru. A co z toho děti plyne za poučení: Že přílišná snaha škodí, a že ten kdo nic nedělá, nic nezkazí :-). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Plympton v plnej sile ako ho poznáme, teda opäť vynikajúci mix násilia morbidity a humoru, tentokrát aj s peknou kreslenou animáciou. Skvelé!!!! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pes, který se o svého páníčka stará a chce ho ochránit před mnohými nebezpečenstvími, je k nezaplacení, nicméně tento pes je až příliš paranoidní a bojácný, což se ve výsledku může obrátit proti němu. Zkrátka kraťas který sice neoplývá nějak výraznou animací, avšak nepostrádá nápad a překvapivý konec. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za psy! Jediní vidí všude nebezpečí a chrání vás, ne, to není paranoia, ale zdravé bezpečí, takhle psíci určitě myslí a hned to zahřeje u srdce, že každého chrání. Zlý jsou neštěkající psy! Jo a ten konec byl hloupý, kdo by nosil vodítko ve výšce krku, tak aby se dalo obmotat okolo krku? (PS: Sorry, to je asi trochu spoiler) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak takhle smíšené pocity jsem z kraťasu už dlouho neměla... Na jednu stranu perfektní Plymptonovská animace, na stranu druhou až moc brutální na mou jemnou dívčí stránku, ale na straně třetí jsem se místy fakt uchechtávala, ovšem na té čtvrté jsem zase ohrnovala nos a cítila se znechucena. A teď babo raď jestli se mi to líbilo nebo ne, natož jak to ohodnotit. Ale ten krtek byl důmyslný.. nastraží past s býkem a oblekem McDonalda.... ()

Reklama

Reklama