Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hostinci u Kolodějů slouží dvě hezká děvčata – mlsná Líza (A. Elsnerová) a falešná Berta (K. Trojanová). Líza ráda ochutnává z talířů, které jí nepatří. Berta má svého mládence Václava (M. Zounar), který na ní může oči nechat. Přesto závidí všechno všem a nejvíc Líze. Když se Berta dozví o kouzelné houbě, jež umí přičarovat lásku, ukradne ji a uvaří s přáním, aby se do ní zamiloval syn paní hostinské Jindřich (M. Kubec). Nejde jí tolik o mládence, jako o majetek. Nepřejícné děvče se totiž touží stát paní hostinskou. Jenže Líza ochutná jako první a fešný pan Jindřich se zamiluje do ní. To už ale Berta Líze neodpustí a podvodně Lízu obviní z krádeže. Jak dojde k napravení Líziny mlsnosti a Bertiny závisti a nepřejícnosti? (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Slabá pro mě naprosto nepřesvědčivá přímo nepohádková pohádka sice od vyhlášené pohádkové režisérky Vlasty Janečkové, ale to je tak asi všechno...Scénář nic moc a pak zejména špatné, nepříliš oku lahodné herecké výkony, a to přímo ve dvou hlavních rolích s nesympatických dnes už značně odrostlým duem ze seriálu "Chlapci a chlapi" s obtloustlým houbovým Martinem Zounarem a kníratým Máriem Kubcem..Ty dvě hvězdičky jen za příjemnou a sympatickou Klárku Pollertovou.. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mírný pohádkový podprůměr, na kterém je nejzajímavější to, že jsem jej celý viděl až jedenadvacet (Uch! To to letí) let od jeho vzniku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zábavně přeslazená pohádka klasičky tohoto žánru. To jsou samé tvářičky a pusinky, no, člověk si pošmákne. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Když se na mě tak křepce řehce, tak mi přinesla mi ty karbenátky, ale ať je to pořádná porce, mám hlad jako jezevec." Mužům, co si připadají vtipní a vypouštějí z úst nejapné poznámky a zejm. pokud nenechávají ruce v klidu (štípání do tváří a plácání přes zadek není, opravdu není nikomu příjemné), by se měl vyřezávat jazyk a přikovat ruce k tělu a to nejen v pohádkách. Není houba jako houba, některé houby jsou zjevně z umělé hmoty, ehm, třeba některé v téhle pohádce, větší už by byl snad jen atomový hřib. Nevím, kterou z těch dvou holek bych chtěla ve skutečném životě potkat méně, jestli tu, co by mi z kabátu na věšáku vybrala drobné z kapes, nebo tu, co by mi strkala pracky do jídla a užírala z mého talířku. Nejsem zrovna zdatný mykolog, ale wikipedia amanitu amorosu nezná, zato zná muchomůrku jízlivou, což je taky docela pohádkový název. Houbovous je dobrá pohádková postava, to "křoví" v hospodě taky, pominu-li působení houbového kouzla, je to uvěřitelné (ten kníratý úchyl by se mohl zamilovat i jen tak), ale místy všechny postavy v dobrém hereckém obsazení trochu přehrávají, až na Petra Kostku, u kterého jediného by to nevadilo, protože není "civilní" postava. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Roztomilá svěží pohádka s pohlednými děvčaty a stylizovanými maloměstskými postavičkami. Správné tradiční principy, jak je u Vlasty Janečkové obvyklé. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pěkná studiová pohádka nejen pro mykology. Díky originálnímu nápadu s kouzelnými houbami odhaluji klasické lidské nešvary. Výborné herecké obsazení. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem rád, že jsem našel název této pohádky. Původně jsem myslel, že se jmenuje Houbofous. Až tady na CSFD mi poradili správný název. Tuto pohádku jsem viděl dvakrát a moc se mi líbila i v pokročilejším věku. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Václav je hodnej člověk, ale Jindřich má zas hospodu a krásnej knír !!" ;) Mykologův vlhký sen !! ;) Jedna je kleptomanka, druhá hyperfagička, třetí se jmenuje Helena Sýkorová a píše navýsost zajímavé a originální scénáře.. A že jsou ty ženské prazvláštní stvoření, jen dokazuje tahle zdařilá poloexteriérní inscenace s pohádkovými motivy a ryze českým prostředím Vlasty Janečkové, která zase trpí prazvláštní obsesí spojenou s mužskými vousy..;) V důsledku velká rutina, byť velmi příjemná.. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

No, jo. Televizní břečka jak vyšitá. Na druhou stranu obsahuje hned dvě porce erotizujícího girl-fightu mezi Klárou Polertovou a Elsnerovic Andrej. V druhé rvačce dojde dokonce na krutopřísnej spanking... trhání kuchařskejch zástěr, box v hořčici a konečně i full frontal nudity. No dobře, kecám. Ale představa je to přinejmenším příjemná. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Není houba jako houba, to je fakt. S tím se nedá nic dělat. Tahle pohádková komedie má zvláštní kouzlo, ani pořádně nevím, co mě tak přitahuje. V hospodě u Kolodějů by se mi líbilo. Pár takových hub by taky nebylo k zahození. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hezká a příjemná pohádka, která mě osobně potěšila. Nejen pro to, že se natáčela taktéž v exteriérech, ale i slušným hereckým obsazením, vtipem a svižným dějem. Martin Zounar ještě není tak nechutný, jako v pozdějších televizních pořadech. U mě skoro na 4*. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka, která zcela zapadne mezi jiné televizní pohádky. Jediné plus vidím v prostředí, kde se děj odehrává. Restaurace specializující se hlavně na houby byla skvělá volba. Mnohokrát mi skoro z těch jídel tekla slina po bradě. A jen díky tomu dodnes vím, že tato pohádka existuje. 60% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Je to sice slabší pohádka, ale Houbovous a Mário Kubec se svým přehráváním mě fakt dostávali do kolen! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch určitě podařenějších pohádek, které se odehrávají ve skutečných reáliích a není nijak temná či trapná. Pravda - zvuk je příšerně studiový, ale příběh i postavy jsou velmi příjemné a pohádkové. V rámci nedělních hodinových pohádek se tato opravdu povedla. Hudba: Vadim Petrov ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Nějaký dobrý hodnocení si ta pohádka zaslouží, když jsem jí dočuměl celou. Nevim, jak moc mohla učarovat dětem, ale mně přišla celkem koukatelná. Postava Houbovouse byla dobrá, zápletka minimálně slušná a houbovýho Václava mi bylo hrozně líto, že se zamiloval do mrchy. Srážim hvězdičku za obří pýchavku, kvalitu televizní jakosti (aspoň se vyvarovali jakýchkoli počítačových triků, to už by byl konec) a to, že pan Jindřich nebyl vůbec fešný a že zůstal pod zotročujícím kouzlem pravděpodobně do smrti - proti lásce fakt nic nemám, ale když je vlastně nedobrovolná? Co je to za etiku? Tak nevím, jestli v téhle pohádce nakonec nutně dobro zvítězilo. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní pohádka. Dívka Líza je závistivou Bertou obviněna z krádeže, ale pravda nakonec vyjde najevo a Berta je vytrestána. Dobré herecké obsazení (s výjimkou Martina Zounara). ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

příjemná pohádka, která se obejde bez princů, draků, čarodějů a obvyklých rekvizit. Zlo je napraveno a dobro dojde štěstí, skoro aniž by samo chtělo. Jen ten chudák Jindřich k tomu přijde jako slepej k houslím. Jak už píšou mnozí jiní, Kubec děsně přehrává, ale pohádka to naštěstí snese, jen ten zoufalý Zounarův projev už je dost na hraně. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná televizní pohádka (a rozhodně lepší, než některé pohádkové kousky, které nám ČT servíruje jako hlavní pořad na štědráka). Děj je docela originální a na rozdíl od jiných pokusů o pohádkovou originalitu je i celkem smysluplný. Příběh se navíc točí kolem hospody a jídla, což je vždycky pozitivní. ()

Reklama

Reklama