Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Cassandra je překladatelka a světoběžnice, toho času pobývající v Barceloně. Jednoho dne u ní zazvoní velmi atraktivní a velmi afektovaná krajanka Frankie, která dosti neodbytně žádá Cassandru o pomoc při hledání jisté osoby. Nejdříve se zdá, že ji chce požádat jen o tlumočení. Záhy se však z Cassandry stane detektiv-amatér, když za nemalý obnos souhlasí s tím, že pomůže Frankii vypátrat jednoho muže. Na scénu se začínají dostávat další postavy a Cassandru čeká ještě nejedno překvapení, související s její novou potrhlou známou. Svěží komediální příběh natočila americká režisérka Susan Seidelmanová, přičemž se do jisté míry inspirovala i poetikou snímků světoznámého španělského filmového mága Pedra Almodóvara. Jako prostředí, v němž se její podivuhodný příběh milostných propletenců odehrává zvolila autorka katalánskou metropoli Barcelonu, které vtiskl další významný španělský umělec, architekt Antonio Gaudí, jedinečnou mysteriózní atmosféru. Ta dokonale souzní s lehce bizarním dějem filmu a tvoří tak pozoruhodný celek. V hlavních rolích se představily čtyři výrazné americké herečky v čele s Judy Davisovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vskutku milá (ač lehce bizarní a zamotaná) oddechovka s mravním naučením... ;-) Vlastně skvěle vypointovaná netradiční komedie o věcech lidských - s pochopením, že důležité není ani tak to >být normální< , ale jací lidé doopravdy jsou a jak se mají ve svých vztazích poctivě rádi. A nakonec i ta navenek otrlá samotářka a světoběžnice Cassandra udělá "...ten svůj krok správným směrem..." a pochopí, že by se už zase jednou mohla (měla) podívat domů... Nu a závěrem ještě >Varování ministerstva věcí lidských< : Pozor na "klitorisovou slepotu!" :o))) - - - P.S. Tři a půl hvězdičky za film, zaokrouhleno nahoru za tu krásu barcelonských gaudíovských reálií... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Docela dosti příjemná oddychová podívaná, na kterou jsem zcela náhodně narazil asi tak ve tři hodiny v noci, tak nějak... Kromě působivého výtvarného pojetí filmu musím ocenit výkony všech ústředních rolí, tedy všechny dámy, i ty, co hrály pány:-). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela slušná (skoro detektivní) komedie z Barcelony se točí kolem pár záměn identit v jedné „takové normální rodince“. Okolí plné transvestitů, bisexuálů a lesbiček vypadá jak z Almodóvarových filmů, ale výsledek zase až tak kvalitní není. (A mysteriózní už vůbec ne. :) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Bohužel tomu chybí lehkost a nadsázka a potom by se i na takový bláznivý příběh krásně koukalo. Tak jak to například zvládli tvůrci filmu MOJE MATKA JE NA HOLKY (2002). ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Velice úsměvná španělská komedie, která místy hraničí s detektivkou. Celkem slušný výkon zde podala Judy Davisová alias Cassandra, dále se mi také líbil(a) Marcia Gay Harden, která dokonale zahrála transvestitu. Kromě heterosexuální Cassandry se zde objevily nejen lesbičky, ale i transvestita i bisexuál. To vše se odehrává v prostředí Gaudího geniální Barcelony, jejíž krása mě nikdy nepřestane udivovat. ___Kdybych měl vyjmenovat nejvtipnější scény, napadá mě hned schůzka Cassandry a Hamiltona v restaruraci nebo vskutku zajímavé zjištění na dámských záchodkách v klubu...Odpoledne s Gaudím je zkrátka nenáročná a celkem i vtipná komedie, na kterou se kdykoliv opět velice rád podívám. ()

Reklama

Reklama