Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Cassandra je překladatelka a světoběžnice, toho času pobývající v Barceloně. Jednoho dne u ní zazvoní velmi atraktivní a velmi afektovaná krajanka Frankie, která dosti neodbytně žádá Cassandru o pomoc při hledání jisté osoby. Nejdříve se zdá, že ji chce požádat jen o tlumočení. Záhy se však z Cassandry stane detektiv-amatér, když za nemalý obnos souhlasí s tím, že pomůže Frankii vypátrat jednoho muže. Na scénu se začínají dostávat další postavy a Cassandru čeká ještě nejedno překvapení, související s její novou potrhlou známou. Svěží komediální příběh natočila americká režisérka Susan Seidelmanová, přičemž se do jisté míry inspirovala i poetikou snímků světoznámého španělského filmového mága Pedra Almodóvara. Jako prostředí, v němž se její podivuhodný příběh milostných propletenců odehrává zvolila autorka katalánskou metropoli Barcelonu, které vtiskl další významný španělský umělec, architekt Antonio Gaudí, jedinečnou mysteriózní atmosféru. Ta dokonale souzní s lehce bizarním dějem filmu a tvoří tak pozoruhodný celek. V hlavních rolích se představily čtyři výrazné americké herečky v čele s Judy Davisovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Docela dosti příjemná oddychová podívaná, na kterou jsem zcela náhodně narazil asi tak ve tři hodiny v noci, tak nějak... Kromě působivého výtvarného pojetí filmu musím ocenit výkony všech ústředních rolí, tedy všechny dámy, i ty, co hrály pány:-). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vskutku milá (ač lehce bizarní a zamotaná) oddechovka s mravním naučením... ;-) Vlastně skvěle vypointovaná netradiční komedie o věcech lidských - s pochopením, že důležité není ani tak to >být normální< , ale jací lidé doopravdy jsou a jak se mají ve svých vztazích poctivě rádi. A nakonec i ta navenek otrlá samotářka a světoběžnice Cassandra udělá "...ten svůj krok správným směrem..." a pochopí, že by se už zase jednou mohla (měla) podívat domů... Nu a závěrem ještě >Varování ministerstva věcí lidských< : Pozor na "klitorisovou slepotu!" :o))) - - - P.S. Tři a půl hvězdičky za film, zaokrouhleno nahoru za tu krásu barcelonských gaudíovských reálií... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela slušná (skoro detektivní) komedie z Barcelony se točí kolem pár záměn identit v jedné „takové normální rodince“. Okolí plné transvestitů, bisexuálů a lesbiček vypadá jak z Almodóvarových filmů, ale výsledek zase až tak kvalitní není. (A mysteriózní už vůbec ne. :) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Bohužel tomu chybí lehkost a nadsázka a potom by se i na takový bláznivý příběh krásně koukalo. Tak jak to například zvládli tvůrci filmu MOJE MATKA JE NA HOLKY (2002). ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Velice úsměvná španělská komedie, která místy hraničí s detektivkou. Celkem slušný výkon zde podala Judy Davisová alias Cassandra, dále se mi také líbil(a) Marcia Gay Harden, která dokonale zahrála transvestitu. Kromě heterosexuální Cassandry se zde objevily nejen lesbičky, ale i transvestita i bisexuál. To vše se odehrává v prostředí Gaudího geniální Barcelony, jejíž krása mě nikdy nepřestane udivovat. ___Kdybych měl vyjmenovat nejvtipnější scény, napadá mě hned schůzka Cassandry a Hamiltona v restaruraci nebo vskutku zajímavé zjištění na dámských záchodkách v klubu...Odpoledne s Gaudím je zkrátka nenáročná a celkem i vtipná komedie, na kterou se kdykoliv opět velice rád podívám. ()

Reklama

Reklama