Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Jsou různá pohádková království a po celém světě lze nalézt místa, kde se odehrávají neuvěřitelné příběhy plné fantazie, nadsázky a dobrodružství. Večerníček České televize zavede tentokrát větší děti do moravských Vizovic, kde se v odlehlém koutě "téměř zapomenuté" skládky odehrávají epizody loutkového animovaného seriálu Krysáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejinvenčnější večerníček poslední dekády. Hodně svojský a osobitý. S hudbou od Už jsme doma jakožto bonusem navíc... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sice jen jeden díl ("Maják"), ale byla to taková sračka, že mi to prostě nedá. Trapnost. Wanek-neWanek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček je snad natočen podle skutečných událostí, protože jinak si ty nudné příběhy nedokážu vysvětlit. Vždyť konfrontace vizovických pohoďáků s pražským laboratorním hejskem nabízí tolik humorných možností, ale ani pánové Polívka s Pechou z toho nedokázali vykouzlit pořádnou zábavu. Mrzí mne to o to víc, že k tomu hudbu vyluzuje skvělé těleso Už jsme doma, ale i to, za starých undergroundových časů, dunělo daleko zajímavěji. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První díl jsem měl možnost vidět na Anifestu a udělal na mě velmi slušný dojem, pořádně mě navnadil. Celou sérii jsem pak v předpremiéře shlédl na festivalu Jičín - město pohádky. Ty čtyři hvězdičky jsou ještě z Třeboně, kde bych prvnímu dílu dal tak 80%. Po celé sérii jsem v nadšení trochu polevil. Z výtvarného hlediska je to slušný český standard, Krysáci nepostrádají švih a Bolek Polívka se do seriálu svým hlasem hodí, nicméně ze scénáristického hlediska je to spíš průměr, jednotlivé díly jsou příliš krátké, těm sedmi minutám moc nevěřím, hádal bych tak pět a půl, maximálně šest minut délky každého jednotlivého dílu - a na téhle ploše se obsáhlejší příběh rozvinout prostě nedá, zvlášť když se úvodní sekvence v každém díle opakuje. Tohle je vůbec nemoc většiny pohádkových večerníčkových seriálů z posledních let a dobře se dá dokumentovat na vývoji krtkových příběhů, kdy ty z 60. let byly patnáctiminutové, a jak běžel čas, zkracovaly se až na pět minut v poslední zatím dokončené sérii. Ze všech dílů je patrně nejlepší ten s vysavačem, kdy se úklid smetiště našim hrdinům poněkud vymkne z rukou. U české animované tvorby je dobré být vděčný za každý nový film, takže nechávám 70% celkového dojmu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

O partičce bonvivánských krys jsem se doslechl, že jsou to postavy po čertech dobrého večerníčku. A skutečně má tento seriál něco do sebe, každopádně je plný bodrého moraváctví. Uvodní písnička je prostě kůl song. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takto si žiť.. prečo nie? Aj medzi odpadom sa dajú nájsť podobné skvosty, aké nachádzajú hrdinovia tohto sympatického rozprávkového seriálu na štedro obsadenom smetisku. Nájdu si tam dokonca kamaráta... ...zo samotnej Prahy:) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tož šohaji, kdo v dětství nemiloval tuhle inovativní stop-motion klasiku, jako by nebyl. Zdejší hodnocení je prosím pěkně výsměch. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Krysáci patří mezi TOP 10 mých večerníčků! Moje děti je milujou, my dospělí se u nich smějeme, je to perfektní a docela mě mrzí, že to tolik lidí nebaví. Hlas Bolka a Pechy nemají chybu. Vtipné, laskavé a krásně animované... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček se stal povinnou pohádkou na dobrou noc pro celou rodinu. Zaujal mě okamžitě svým trefně vyjímečným pojetím a samozřejmě díky partičce z Valašska vedené mistrem Bolkem Polívkou. "Jak ses vyspal Hodane? Já dobře Huberte a ty"? Bodík * za výchovné lekce servírované dětem nenásilnou a velmi zábavnou formou. (ranní hygiena, kamarádství, solidarita, spolupráce, tolerance) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tá animácia je asi zámerne taká škaredá, no to nie je zďaleka jediná vec, ktorá mi na tomto seriáli vadí. Od príbeh, cez postavy až po dialógy to je úplne otrasné, nenájde sa tu takmer nič zaujímavé, a tak to teda nemôžem hodnotiť inak. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomuto večerňajzovi chtěl napařit tři hvězdičky. Zdálo se mi, že je příliš "protipražský". Ale vzhledem k tomu, že mám poslední dobou co dočinění s jednou pražskou velekrysou, vedle které je seriálový namachrovaný potkan z PrahEEE ještě celkem sympatickej týpek, měním hodnocení na solidní čtEEřEE bodEEE. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak,tohle se vůbec nepovedlo. Podivnost,která není v podstatě pro nikoho. Ani pro děti,ani pro dospělé. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Velice originální seriál pro nezletilý pinčlíky, kterej si myslím dosáhl trochu víc toho docenění až tak cca 10 let po jeho vzniku, kdy už si možná vysloužil takovou tu pomyslnou nálepku "kult". Tož ty krysáci só holt prostě takové typické moravské animák se skvělým dabérem Polívkó kurňa! 70% ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Konečně něco výchovného pro mrňata .... nenásilným způsobem nastíňuje dobrou povahu nás Moraváků ;-) a tu druhou povahu některých Pražáků....tohle se fakt povedlo! ()

Reklama

Reklama