Reklama

Reklama

Sprejeři

Trailer

Obsahy(1)

Tváří v tvář těžkým časům bojují dva mladí sprejeři za prosazení svých výtvarných vášní. A to v době, kdy se začíná rozdělovat jejich přátelství i vlastní životy. Michael "Dědic" Rosario a Curtis "Zbytečnej" Smith patří mezi nejaktivnější a nejtalentovanější malíře graffiti v sanfranciské čtvrti Mission. Ve věku deseti let, kdy mladí přátelé zoufale hledají slávu i svou vlastní identitu, začínají popisovat svými jmény městské objekty v okolí. Za více než deset let se z nich stane výborný tým pouličních umělců. Oba tajně vyzdobí betonové a ocelové plochy po celé oblasti zátoky v San Franciscu. Nicméně, když jsou za své malby Dědic i Zbytečnej zatčeni, odhalí se jejich tajné identity a jejich umělecké výtvory jsou náhle poškozeny. I když mají oba nahradit škody a navíc jim hrozí vězení, bojují za prosazení svých výtvarných vášní. Hrozí, že cesty, které si vybrali, rozdělí jejich celoživotní přátelství a nakonec i jejich životy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Snaživý náhled do světa "pouličních umělců", na kterém je však znát nezkušenost tvůrců (ať už mluvíme o naivním ději a nebo o dost jednoduché režii). Nicméně charismatický hlavní představitel (a vůbec celkově povedené obsazení), společně s několika příjemnými dějovými twisty, zajišťují jednoduché báchorce o "nepochopeném umění" stravitelnost. Veliká škoda, že se nenašlo více odvahy pro nějaké osobitější vyjádření, takhle působí Sprejeři stejně povrchně a prázdně, jako rádobycool čmárance na stěnách domů... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovej sofistikovanější Gympl bez Šteindlerů a spol. Amerika tam je vylíčena jako místo, kde jsou všichni chudí a nespokojení. Všude samý záběry na nevzhlednou čtvrť, houmlesy, mrzáky či ňákou hnusnou stoku popřípadě vrakoviště. Hlavní hrdinové si svoje mindráky řešej sprejerstvím ,ale ty jejich graffiti jsou dost ošklivý (v Praze máte milion lepších). Děj je dost nevýrazný, spíš tam žádnej ani není a spočívá v tom, že jeden z těch kámošů je dobrák a ten druhej ne. Ten hodnej (Tweener z Prison Breaku) dokonce kamarádí s nějakým oduševnělým černochem, co dělá mandaly z písku. Vyhrocené finále mi bylo putna, jelikož mi na žádné z postav nezáleželo. ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnesitelná sračka, po nějaké půlhodině jsem to trápení ukončil - tohle se fakt ani nedalo dokoukat. Dlouho jsem neviděl film, který by mě tak intenzivně iritoval naprosto vším, až se - stále zalykaje odporem - skoro i zdráhám sem cokoli psát, protože s touhle bezobsažnou slátaninou nechci mít nic společného. Když se tak dívám na relativně pochvalné komentáře ostatních, musím se skoro ptát, opravdu jsme viděli ten samý film? ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Dvaja writeri "Heir" a "Vain" (skvelý preklad, chcel by som vidieť ako niekto dáva na stenu "Dedič" a "Zbytočný" :)) majú vo Friscu asi tú najabsurdnejšiu prácu, akú filmári mohli vymyslieť pre writera. Maľujú v otcovej firme steny na bielo :) Popritom sa ale po nociach intenzívne venujú bombingu vo svojej štvrti. Budujú si rešpekt malovaním na všetko, čo im príde pod trysku. Kto nevie, o čom je graffitti scéna v Amerike, asi sa mu bude zdať nepochopiteľné, prečo malujú to isté na každý roh a pritom to vôbec nieje farebné a pekné. Kto vie, tak chápe, pre ostatných platí citát z filmu: "To je hezký" ;-) Samozrejme sú s tým spojené aj negatívne následky tejto "bohumilej" činnosti ako šprint na 800 metrov s policajtom za prdelou, celonočné mejdany so strážcami zákona vo vyšetrovačke, súdy, verejno prospešné práce a iné. Film ako taký je skôr polemika o tom, či streetart áno, alebo nie a o rozchádzajúcich sa názoroch dvoch kamošov, čo mňa osobne celkom nudilo, lebo túto otázku mám dávno vyriešenú. V každom prípade ale pozitívny kúsok k téme streetartu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Graffiti mám rád, líbí se mi. Ale nechápu sprejery, když počmárají skoro všechno. Myslím tím např. školu, garáž atd. Představte si, že si postavíte garáž a hned o dva dny později je to počmárané nezvyklými klikyháky. Přistihnout toho sprejera, tak mu osobně spřerážím ruce. No, abych jen nekritizoval sprejery a jejich „práci“ tak něco málo k tomuto snímku. Připadalo mi to takové nemastné, neslané, něco tomu chybělo. Sice obsazení herců bylo pro mě uspokojivé, ale dějová linie plynula velmi, ale velmi pomalu. A to i v tom případě, že film trvá pouze 80 min. První půlku vás to sice zaujme - dozvíte se vše podstatné a druhá půlka filmu je trochu o ničem. Režisér měl podle mého názoru mít větší odvahu, když se rozhodl, že natočí film o sprejerech. Já osobně tento film nepovažuji ani za průměrný. Dávám slabých 40 %. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Víte, proč lidi mluví sprostě ? Protože jsou hloupí a nevědí co říct. To není hra, pánové. Budete - li dále poškozovat cizí majetek, půjdete do vězení. Sakra to byl rychlej soud. Když vidím ty pomalované pražské zdi ( a převážně to jsou sračky ) říkám si, kolik lidí za to vyfasovalo alespoň veřejně prospěšné práce ? Ve filmu je spousta pravdy. Třeba to, že je lepší koukat na krásné grafity než na bilboard z reklamou na dámské vložky, nebo penzijní připojištění. Bohužel má to i zápornou stránku, barva ve spreji je docela nákladná záležitost a jak jinak je získat, když ne ukrást ? Víte co mně docela překvapilo ? Že se z filmu pomalu vytrácela Hip - Hopová a Breakdanceová hudba a pomalu je nahrazovala hudba spíše patřící k Rocku. Curtis je sprejer a zloděj a Hip - Hop k jeho koníčku patří, tak proč při jeho útěku hraje skupina Anthrax ? http://anthrax.com/NFWS/ Ten konec byl nádhernej Mike ( Lane Garrison ) si vzal příklad z kámoše Dina ( Tajai Massey ) a jeho " pískovou meditaci " aplikoval na svůj obraz, který věnoval Curtisovi ( Brian Burnam ). Hudbu k filmu stvořil Count. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak má byť toto film o sprejeroch tak ďakujem pekne, je to obyčajná dráma, ktorá miestami riadne nudí a človek sa musí pousmiať nad konaním postáv. Film má poučnú rovinu, ale neprekvapí, je predvídateľný. ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Dalsi z filmov 'Takto to moze dopadnut ak,' si budete zahravat so zakonom, ak budete brat drogy a tak pod. Aj cez to ze skoro vsetky hodnotenia su rovnake, som od toho cakal trochu viac. Soundtrack nebol vyslovene zly, len mne osobne nesadol (az na poslednu pesnicku). Zahrane to bolo slusne, takyto koniec sa tam hodil asi najviac. ()

nervana 

všechny recenze uživatele

Jednoduše je to film o dvou kamarádech z dětství, jejichž obrovskou láskou jsou graffiti. Celý život se zabývat pouze graffiti ale nelze a tak přichází čas, kdy se musí každý z nich rozhodnout co dál s vlastním životem. Quality of Life má v sobě něco, co jsem vůbec nenašel v českém "Gymplu". Tenhle kousek se mě líbil o mnoho víc, přestože hip-hop či rap jsem nikdy moc nemusel. ()

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Natěrači na cestě vzhůru...až moc podobné našemu Gymplu nebo Vejšce, skoro bych řekl, že vykradli tohlencototo.. ()

TheFoxXRX 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej snímek, když to přeženu ve stylu Kids. Docela povedená, nenáročná režije tomu dodává na realističnosti. Rozhodně se domnívám, že autor nechtěl vyjádřit žádný boj "uličníků" za záchranu velryb nebo podobně, stejně jako spousta takových mezi námi. Graffiti jsou prostě zábava a tak to je :) Jediné co jsem považoval za přehnané byl tragický konec, kdo by člověku rval hlavu za čmárání???? Na druhou stranu nežiju v Americe... díky bohu... ()

Fash 

všechny recenze uživatele

takovej spis solidni prumer....v kine to sice zazitek byl, ale netroufnu si rici, zda bych se na to podival jeste doma.... ()

MonitoRewiew 

všechny recenze uživatele

bla bla bla blablabl bl bl bla blabla bla grafiti mám rád bla bla bla ale nechápu sprejery a jejich nezvyklé klikyháky bla bla bla já píšu recenze ty kokos bla bla blalabl blb bla bla bla duklak2 ()

Reklama

Reklama