Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

koci 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny příběhu jsou přitažené za vlasy, a to je jedině dobře! Není šťastné, že závěr se snaží všechno ospravedlnit a zúžit do chladné uvěřitelnosti. Divák ví, do čeho jde, a během filmu akceptuje hru s volnějšími pravidly, tak proč musíme trpět při učebnicovém třetím jednání, při němž nás autoři vezmou za ručičku a osekají všechnu filmovou kreativitu, nadšení a odlišnost... ()

montel 

všechny recenze uživatele

Bartleby Gaines (Justin Long) je středoškolák, kterého ale bohužel nevzali na žádnou vysokou školu. Aby vše zamaskoval před natěšenými rodiči, rozhodne se vyřešit tento problém po svém. Pronajme si prostory bývalého blázince, trošku to dá do pucu, příjme další mladé lidi, které nevzali nikam na školu a začne s nimi společně chodit na tuto vymyšlenou školu. Bez učitelů, bez osnov a bez jakéhokoli nátlaku si užívá jeden velký nekončící mejdan, až do chvíle, kdy školu navštíví rodiče...Naprostá blbina, kterou můžou vymyslet jen amíci a kterou víceméně před totálním průserem zachraňuje Jonah Hill. Bohužel ústřední hrdina filmu Justin Long nemá žádné charisma a dokonce jsem mu nevěřil ani tu holku, která se o něj snažila, jen když byl slušný a správný jako opravdový americký hrdina, zachraňující všechny povaleče a hlupáky. No prostě blbina jako hrom. 40% ()

pivson22 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná komedie. Film není moc vtipný a děj také poměrně zaostává, ale koukat se na to dá. Doporučuji jako oddechový film, který do jisté míry pobavý, ale přímo nenadchne. Za mě 60%. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tak tohle další americká hloupost o tom, co je absolutně nereálné, a přesto ty chudáky, co věděj o životě hovno, společnost vyslechne a pochopí. Přesto se ve filmu najde několik úsměvných momentů a situací, že ty tři hvězdičky si film zaslouží. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Mít v mládí nějaké ambice, šel bych na tuhle vejšku hned! Kdysi jsem to pouštěl na dvd kámošům na akci a bavili se všichni bez rozdílu. I teď, po 18 letech si to občas pustím a řádně se bavím, protože falešná vejška, pohodoví kluci a sexy kočky, a samozřejmě nutný nepřítel v podobě děkana skutečné vejšky a jeho poskoka - to je ta pravá Amerika. ()

Lion438 

všechny recenze uživatele

Ohrané téma vysoké školy s ovšem velmi neotřelým scénářem. Ten by ale ještě ke své dokonalosti potřeboval trochu vylepšit. Zvláště kýčovitý proslov v závěru, celé komedii moc nepřidal, spíše naopak. I když se tedy dalo od poloviny snímku čekat, že nějaký takový happyend přijde. Ale myslim si, že za pár vtipných scén a nápad se tři hvězdičky hodí. ()

luccca93 

všechny recenze uživatele

A kto by bol povedal, že ten nápad je celkom dobrý... teda ako nápad na taký film.... je to riadne nereálne... hoci v Amerike je možné všetko:D Aj som si to pozrela druhýkrát a uvedomila som si, že je to fajn film na oddych.... keď už človek nejde myslieť... Bol to prvý film s Justinom Longom a priznám zrovna sem mi vôbec nesedel.... ani trochu sa mi tu nepozdával... ()

Mzetko 

všechny recenze uživatele

No, nic moc. Místy to bylo sice poměrně vtipné, ale bylo tam příliš hluchých míst. Hlavně konec to pohřbil - v Americe je možné vše, ale akreditace na tuhle vysokou školu? To už je moc i na bláznivou komedii. ()

plsek45 

všechny recenze uživatele

Komedií z vejšky je hromada ale tohle je originál . Parta mladých se nedostane na vejšku ale rodičům tvrdí že ano tak si pronajmou starou budovu psychiatrie , trochu jí zrekonstruují a vydávají za svou školu . Jenže z malé lži se stane velký problém když se na školu přihlásí stovky lidí kteří se nikam nedostali a tato "škola" je nedopatřením přijala . Pak už se to rozjíždí parta mladých začne budovat vlastní školu :D plné zvratů a problémů ale nakonec vše dobře dopadne :) však uvidíte sami ;) ()

syvida 

všechny recenze uživatele

To je taková blbost, až je to vlastně skvělý film. Když chcete úplně vypnout a jen se tak na něco podívat tak je tohle ideální snímek. Možná je těch 5* trošku přemrštěných, ale v této chvíli pro mě nemá tento film chybu. Nejdůležitější co musíte udělat předtím, než si tento film pustíte, je prostě vypnout a uvidíte že vás to bude bavit. ()

VonavyDech 

všechny recenze uživatele

Docela slušná post-teenagerská komedie, která neurazí fekálními scénami. Hlavní myšlanka je hodně ujetá a hlavní hrdinové se tak pohybuji daleko za hranicí zákona. Bylo tam pár úsměvných momentů například rockový koncert a mokré tričko, nezapomenutelné postavy studentů. Docela jsem se pobavil, příjemný film s odlehčenější tématikou. ()

len.tilka 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavila! Ne, že bych se přímo popadala za břicho, ale je to pohodový, klidný film na volné odpoledne :) nápad založit si vlastní školu se mi zalíbil :) mohli tam ale ještě přidat nějaké jiné vážnější scény, než se jen prostě dívat, jak se tam mají všichni fajn. ()

NICOTINE 

všechny recenze uživatele

Rozhodně můj, dá se říct nejoblíbenější film. Tedy, viděl jsem ho asi nejvicekrat. Můj favorit Justin Long, ujetý Jonah Hill a vždy okouzlující Blake Lively. Myslím, že herecké obsazení mi neuvěřitelně sedlo, zdůrazňovat nemusím. Nápad na založení vysoké bez pravidel jen pro pár, také nepřijatých, kamarádů je rozhodně skvělý námět. Zvlášť, když na vašich internetových stránkách funguje tlačítko "přihlásit, bereme každého" a vám najednou stojí před vaší psychiatrickou léčebnou 300 lidi nadšených z přijetí. No jo Schreider.. "Myslím na ní když masturbuju... Cože?... Co? Cože?" :D Podle mě pan režisér nic nezpackal, vše dotáhl do konce. Pravda je že ten samotný konec se dal roztáhnout více, ale to nic nemění na tom, že od vstupu do soudní síně, přesněji po větě "proces byl přesunut do hlavní síně, moc lidi" ( nebo tak nějak), mi začal běhat mráz po zádech. Vážně jsem se bavil. Přesněji, vážně jsem se bavil už po sté u tohoto filmu. ()

anevanu 

všechny recenze uživatele

Je to americké ,,nemám ráda ameriku,ale bavilo mě na to koukat"Tak proč dávat dvě nebo tři hvězdy.Je to komedie,člověk by se měl smát a ne ,přemýšlet o hlubším smyslu. Režie Steve Pink?Není pink růžová? ()

Reklama

Reklama