Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Co se týče univerzitních komedií, tak musím konstatovat že se jedná o slabší průměr. Film působí mírně neškodně a nějakých extra záseků jsem se nedočkal. Trošku jsem to srovnával v hlavně s Prcičkama: Spolek Beta, ale ten je o nějakou hvězdu výše. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je to sranda a dá se na to koukat, hlavně ze začátku, ale jinak je to další film "o ničem". Je to spíše marnost natočit film o něčem, co se cítí skutečné, ale přitom to je nemožné. To už je lepší, když si film na nic nehraje. No a čeho mám už celkem po krk, jsou scény typu srdceryvných proslovů plných oblbujících a obhajujích argumentů, o které se Amíci snaží snad v každém druhém filmu. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že ve skutečnosti by nic takového existovat nemohlo, nebo alepoň do té chvíle, než by se na to přišlo. Ve filmu je ale možné všechno a tak nám tu je představena docela slušná komedie z prostředí školního zařízení, kde není nic takové, jak by se na první pohled zdálo. Já bych rozhodně na takovou školu klidně šel. :-) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to tak přihlouplé, skoro jsem rád, že VŠ vypadá tak, jak vypadá - a ne tak, jak v tomhle filmu. Jo, tenhle film zkrátka zcela doslovně bere Komenského (a Maisnerovo) "škola hrou" :-) Rád bych pak viděl ty akademické tituly - LgDr (lounge doctor, dokrot flákání)! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 10/10/// +Justin Long, příjemný a zábavný děj, zajímavý příběh, dobrá hudba, některé hlášky a postavy pobaví -škoda že to občas není reálnější, takhle by se to opravdu stát nemohlo, mě teda určitě ne/// Justin Long je v tomto žánru (a možné nejen v tomto) sázka na jistotu. Stává se středem pozornosti, hraje výborně, dostává dobře napsané postavy a je radost ho ve filmech vidět. Ohledně děje se přiznám, že některé vtípky šli mimo mě a taky mi to celkově nepřišlo natolik vtipné abych se válel po zemi smíchy. Přesto mě film bavil a nejvíce jsem si užíval námět a bavil se u toho jak to probíhá a jak to celé dopadne. Film ve vás vyvolá příjemnou náladu. A mimochodem hodně mě zaujala Maria Thayer./// Celkem 82%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Aha, no... a aký to má všetko zmysel? Nápad síce pekný, ale spracovanie príšerné. Vysoká škola bez skúšok, profesorov a všemožného trápenia nikdy neexistovala, neexistuje a s veľkou pravdepodobnosťou ani existovať nebude. Nie je to snáď dostačujúci dôvod na to, aby som nazval tento film len prihlúplou, absurdnou a neopodstatnenou zlepeninou všemožných klišé? Všetko z toho sme už videli. Chceme - niečo - nové! ___ Mimochodom, nebyť konečného súdu, ktorý skončil výhrou, (ó, aké nečakané) pravdepodobne by bolo možné uvažovať aj o tretej hvizde, ale tá sa vďaka bohu stratila s pribúdajúcou nezmyselnosťou celého deja. Chcete vedieť ako sa má natočiť príjemná, zábavná, americká (teen) komédia? Takto http://www.csfd.cz/film/250530-loudilove/ . ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která nedokáže svůj nápad s falešnou univerzitou dost dobře a vtipně podat. Justin Long má jistě na víc a přišlo mně, že se do tohoto typu filmu moc nehodil. Obsazení čítá celkem známá herecká jména, ale i oni se nějak ve svých rolích ztratili a nepředvedli nic, co by stálo za pozornost. Vyložená nuda to nebyla, ale takto sterilní komedii lze vidět jen jednou. Ani jednou jsem se nezasmál. A to je u komedie docela smutná vizitka. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

50% ● Tuctová záležitost, která žánrově kopíruje podobné filmy. Znáte to, nesmyslná idea, která vás ale svou absurdností nadchne, mezitím se line nějaký nereálný děj, náznak sexy románku a na konci samozřejmě všechno dobře dopadne absolutně proti zdravému rozumu, ale to je vám jedno, protože jste si přeci přáli, aby TO dopadlo TAK jak mělo. Nicméně kdo má rád tenhle styl, patrně se nudit nebude; možná bych dal i 3*, ale fakt si myslim, že podobných kousků už bylo dost. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Existují strašné teenagerovské komedie, které o sobě tvrdí, že jsou něco víc, a existují i takové, které si nehrají na něco víc, než jsou, a umějí i celkem slušně pobavit. Bezva vejška mezi ty druhé rozhodně patří. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Typická americká teen zábava, kterou jsme měli možnost vidět už tisíckrát. Chvílema se člověk směje, chvílema si připadá trapně, chvílema nechápe a zbytek času se nudí. Scénář je docela ubohý, ale je tu alespoň trochu originální myšlenka. Nemůžu říct, že bych tenhle film úplně odsuzoval. Dalo se na to koukat a sem tam jsem se i zasmál. Ale žádná pecka to není. Tuctová zábava ..35% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

je to tři až čtyři hvězdy protože mě se tohle opravdu líbilo a bavil sem se..dobří herci, příběh taky ale je to už trochu klišé hodně předvídatelné co se bude dít atd... :) ale jinak supr komedie ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ukážka, že aj filmy z málo uveriteľným námetom môžu byť zábavné. Viac zábavné ako napr. MLADOSŤ V ŤAHU. Fajn herci v hlavných úlohách, dobré typové obsadenie vedľajších postavičiek, občas nečakane zaujímavé dialógy. Pohodička... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná, originální a hlavně oddechová komedie ze středoškolského prostředí s velice dobrým Justinem Longem. Jen mi ve filmu chybělo více humoru a celý film plyne poměrně pomalu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Bezva Vejška je "bezva sračka", ktorá je menej uveriteľná a viac absurdná ako nové filmy Stevena Seagala..Ale z nepochopiteľných dôvodov to nie je prúser, hraničiaci s nepozeratelnosťou. Až sa sám sebe čudujem, že som sa pár krát zasmial, pár nápadov bolo podarených, hudba fajn...o tých miestach, kde som neveriacky krútil hlavou radšej pomlčím... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pobavilo, rozesmálo, ale pořád je to "jen" old school komedie, která se vůbec nebere vážně. Kdyby byl humor o něco ulítlejší a konec nebyl tak klišovitý, dal bych i lepší trojku. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Film, který je určen vysokoškolákům, kteří se hodinu a půl chtějí pobavit myšlenkou na ideální fakultu, kde vlastně každý učí každého, každý si vytváří svůj vlastní rozvrh a věnuje se těm předmětům, které ho baví a navíc je vše podbarveno skvělými mejdany. Kdyby to tak fungovalo ve skutečnosti, tak by Bezva vejška ničím nevybočovala. Justin Long byl komický už ve Vybíjené, asi má talent :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vejška možná, možná až moc anarchistické na to, aby to někde mohlo fungovat (i když vystudovat sledování asijských gravure modelek - anatomie, móda, orientalistika, mezinárodní vztahy v jednom - by bylo asi fajn), ale Justin Long je bezva vždycky. Celá zápletka, příběh i pointa jede v zavedených kolejích podobných příběhů (Mládí v trapu, svým způsobem i Sexy party), ukazuje však, že je-li výborně obsazená (nejen Long, ale i ostatní vedlejší role - učitel, zrzka, energií nabitý týpek a hlavně ten tlusťoch), jde to i bez fekálního humoru (který mi však nijak nevadí, naopak, mám ho rád). Akorát ten fotr, ten byl fakt na pěst, to se pak není čemu divit, že se tam na školách střílí. Mít takové rodiče, raději bych se nechal dobrovolně adoptovat nějakým homosexuálním párem. Nečekal jsem od toho moc, nakonec jsem si to hodně užil a bavil se. O něčem snad svědčí i fakt, že jsem si to hned druhý den pustil znovu. ()

Reklama

Reklama