Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomedie, jak si nelze dělat iluze,v jejímž středu stojí postava psycholožky Hany, která se snaží řešit nejrůznější životní situace svých klientů, mladých i starých, bohatých i chudých, i duchem, do jejichž spletitých osudů se zapojuje také její vlastní životní příběh. Ve výrazných epizodách, v útržkovitém zachycení jednotlivých emociálních příběhů lásky opětované i neopětované, žárlivé i posesivní, zvrácené i altruistické, - všech těch touhou po lásce řízených osudů, které na sebe narážejí a vzájemně se proplétají i s životním příběhem samotné psycholožky - všech, které trápí potíže spojené se zaměstnáním, kteří trpí pocitem strachu, že neobstojí, díky nejrůznějším tlakům, příliš velkou zodpovědností, konflikty s kolegy, nejistotou pracovního místa, depresemi z pocitu přetížení i jednotvárností a nudou. Autoři chtějí postihnout celý rejstřík současné problematiky tak, aby v jejich spletité kumulaci vynikla směšnost i hrůza žabomyší existence mnohých z nás. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Filmy Věry Chytilové hodnotím rozporuplně. Některé patří do mého "zlatého fondu", jiné balancují na hraně odpadu. Stejně jako tento film, jenž mám kvůli kameře a střihu vůbec problém dokoukat. Technické prostředky v realizaci fimu mě tak ruší, že se mnohdy ani nesoustředím na obsah. Film Chytilové v mé kategorii "na hraně"... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velkým minusem tohoto snímku Věry Chytilové je roztěkaná kamera, která působí až moc roztěkaně (připomíná filmy Tonyho Scotta), místy se mi dělalo i špatně. Jinak se ale režisérce podařilo do hodiny a půl vměstnat velké množství postav, jejichž střípky života nám sděluje pomocí psycholožky Hany. Přes poměrně krátkou délku se bohužel film zdá býti příliš dlouhý, až uměle natahovaný. Ale pobavit určitě umí.. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Nejsem bezvýhradnou ctitelkou paní režisérky a zvlášť jejích posledních filmů, ale tohle mne tedy fakt dostalo. Možná proto, že jsem cca ve věku paní psycholožky a vždycky jsem si říkala, že by mne to povolání zajímalo... a možná proto, že ty dvojice, co v poradně defilují jsou i ve své panoptikálnosti "ze života". Dokonce mi připadá, že ve filmu nebyla tolik "roztřesená kamera", která mě vždycky dost rozčiluje nejen u paní Chytilové. Fakt dobré, ale rozhodně ne optimistické! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Prostředí 3/10/// +Jana Janěková v hlavní roli -postavy, jejich chování, nálada snímku/// Kdybych taky někdy četl obsahy k filmům, udělal bych líp. Alespoň bych v tomto případě nečekal rodinnou komedii, jak jsem se původně z obálky celou dobu domníval. Věra Chytilová měla asi nějakou depku, že nám chtěla natočit takový film, u kterého si člověk uvědomí, že je možná až moc pravdivý a reálný. A že ten život je jeden velký problém za druhým. Jako mozaika všeho možného a špatného co se děje v lidských duších, srdcích a domácnostech je to hodně pestré, ale zároveň i hodně pochmurné. Rozhodně to není film vhodný k vánoční atmosféře a vlastně už vůbec to není film, který by vám spravil pošramocenou náladu z všedního dne. Tak komu tenhle film doporučit? Možná psychologům a psychiatrům, kteří se uvědomí že na tom nejsou zas tak špatně a nebo se pousmějí se slovy "to znám z práce"/// Celkem 36%/// ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Asi jako kdyby Ivo Jahelka zfilmoval své soudní historky :) Slepenec mikropříběhů, mimo ně skoro žádný děj. Něco je vtipné, něco méně vtipné, ale ke konci už docela otravné. Jako by Chytilová nevěděla, kam se vlastně chce dostat: film nikde nekončí, nikam nedojde, najednou přestane, když předtím už notnou chvíli diváka nudí. Jsou to takové trochu lepší 2* (Btw, na projekci mě ze všeho nejvíc pobavil Polívka, který po doběhnutí titulků v sále prohlásil: "Tož, byl jsem dobrý...") ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Igor Bareš o natáčení jedné ze scén a o režisérce uvedl: „V jedné scéně jsme jedli a jí se to nelíbilo, jak do sebe láduju knedlíky. Tak na mě naléhala: ‚Žerte víc, jste málo prase!‘ Nechtěl jsem ji zklamat, tak jsem se snažil. A až po úspěšném natočení jsem jí řekl, že kvůli své nemoci, vážné Crohnově chorobě, při které je třeba přísná dieta, vlastně knedlíky vůbec nesmím. Pověděla mi ale, že jsem jí to měl říct, že by se to zvládlo jinak." (Zdroj: super.cz) (funhouse)
  • V čase 1:02:15 můžeme v zrcadle zahlédnout kameramana při práci. (klukluka)

Reklama

Reklama