Reklama

Reklama

Transformers

  • USA Transformers
Trailer 1
USA, 2007, 144 min (Alternativní 138 min)

Obsahy(1)

Transformers patří k nejúspěšnějším hračkám v historii. Roboti, kteří se dokážou přetransformovat v libovolný dopravní prostředek, jsou populární natolik, že se stali hrdiny akčního animovaného seriálu. Mohli by ale být také předlohou pro hraný celovečerní akční film? Pochybnosti hravě rozmetají dva argumenty – úspěšné snímky se v současnosti natáčejí podle mnohem podivnějších námětů (třeba podle atrakcí v zábavních parcích, viz Piráti z Karibiku) a Transformers se navíc mohou opřít o dva velikány světového filmu, produkujícího Stevena Spielberga a režírujícího Michaela Baye (Mizerové 1 + Mizerové 2, Skála, Armageddon). Ti dva mají dostatečný kredit na to, aby se z projektu, který by jinak doprovázely pochyby, stal jeden ze nejočekávanějších filmů léta... Prakticky odnepaměti ve vesmíru kolem nás zuří válka dvou vyspělých mimozemských civilizaci, „hodných“ Autobots a „zlých“ Decepticons. Dosud se nám vyhýbala, ale když tito vyspělí mechanoidi objeví na Zemi zdroj energie, jehož ovládnutí může jedné či druhé straně přinést konečné vítězství, promění se naše planeta v peklo na zemi (nebo spíš ve vesmíru). Jejich invazi prožíváme společně s teenagerem Samem (Shia LaBeouf), kterého doposud trápila pouze škola, absence pořádné káry a slečna jménem Mikaela (Megan Fox), jež dává přednost jeho spolužákům. Ve chvíli, kdy se v televizi objeví první zprávy o ničivých robotech, začne mít o jeden problém navíc. Je to právě on, kdo nevědomky ukrývá klíč k onomu životně důležitému energetickému zdroji, proto má nárok na první místo na seznamu ohrožených druhů. Hned za ním figuruje zbytek naší civilizace… Spojením Stevena Spielberga s Michaelem Bayem vznikl z dětské hračky silný epický příběh, který úspěšně kombinuje dramatičnost Války světů s diváckou vstřícností Dne nezávislosti. Přestože příběhu dominují velkolepé akční sekvence, o které se starali mistři oboru, specialisté z trikového studia George Lucase Industrial Light and Magic, je v něm dostatek prostoru i pro humor a pro originální zápletku. „Nejdůležitější bude přesvědčit lidi o tom, že film, který se inspiroval dětskou hračkou, může být pro dospělé. Stačí ale pár vteřin libovolné akční sekvence a vaše předsudky budou ty tam,“ tvrdí producent filmu Lorenzo di Bonaventura. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 131)

drexik 

všechny recenze uživatele

Kdyby Optimus Prime nebyl až takový Mirek Dušín a Sam by neprocházel klišé změnou z loosera na cool hláškujícího borce, neměli by Transformeři chybu. Tahle se musíme spokojit (a dost možná velmi rádi) z dokonalou audio-vizuální orgií. ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Připitoměloučký děj plně zastiňuje nadupaná akce. Bay opět ukázal, v čem je tak dobrý.. Akce je na 5*, děj tak na 2* ale napodruhé se mi to líbilo o něco víc, takže s klidem za 4*. NA pokračování se těším. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Pěkný trikový "wow" film vhodný na otestovaní vaší nové nechutně velké LCD televize a blu-ray přehrávače. Pokud vypnete část svého mozku, možná si občas zasmějete a příjemně pobavíte. Potěší, neurazí, ale příliš nenadchne. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Jednoduše vynikající. Obyčejný příběh, ale chytře poskládaný, chvílemi vtipný, někdy vážný, někdy moralizující. Od všeho trochu, ale všechno ladí. A po vizuální stránce opravdu povedený. Není to možná nejlepší film co by měl být v Top 10 ale nevidím na něm jedinou chybu, abych mu nedal *****. ()

touchmud 

všechny recenze uživatele

Efektní režie Michela Baye, skvělé triky ILM a charisma Shia LaBeouf se spojily v téměř dokonalém akčním filmu. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Transformers nebyli původně ničím víc než hyperoblíbenou dětskou hračkou. Michael Bay o nich ale natočil akční nářez, z jehož digitálních triků vám budou lezt oči z důlků. Boj hodných a zlých robotů, kteří se umějí maskovat za auto či vrtulník, je čistá adrenalinová jízda. Proto vypněte mozek a bez obav si užijte jistojistě nadmíru zábavnou, explozivní podívanou. 80% ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Úžasné vizuálne divadlo, skvelá kamera a krásna Megan Fox pri, ktorej človeku prechádzajú zimomriavky po celučičkom tele. Pre mňa 90% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se této značce vyhýbal aniž bych věděl proč. Ovšem náhodné shlédnutí mi vytřelo zrak. Obrovské milé překvapení dělané s láskou. Jen škoda, že se to nedá říct o následujících dílech. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

To je ale blbost. :) Jasně no, technicky to vypadá vážně úchvatně, ale jinak to je bída. Dialogy naprosto směšné, tlachání o ničem. Autoboti, Optimusové, Megatroni, Megavšechno, Ultravěci,... Jsem proste MEGA zklamanej. Jedna hvězda je jen za píchatelnou Megan, talentovanýho Šíju Blafa a skvělou hudbu od Petra Jablonskýho. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Michael Bay vie v tomto chodiť. Vizuálne ide o nadupadú jazdu kde scenár nie je prvoradý, no v rámci zábavnosti plní účel. Ako bonus sa veľmi dobré pozerá na Megan Fox a Shia Lebouf je sympaťak. Keď si ale odmyslíte efekty a good feel mód, vnímam Transformerov iba ako priemernú komédiu z davu kde sa fantázií nekladú medze. Hra na osudovosť tiež moc nefungovala, a všetky extra chvály čo som počul, až tak moc nechápem. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že kdyby vše dostal do rukou jiný režisér a autor hudby, tak by vše dopadlo mnohem hůř... Transformes jsou totiž pro mě opravdovým překvapením letošního roku. Konečně nějaký pořádný, akcí nabitý film. Tomu všemu dominují naprosto luxusní efekty, které mě tak vtáhly do děje, že jsem úplně zapomněl kde jsem. Opravdový kino zážitek, který mi Michael Bay a Steve Jablonsky zprostředkovali jentak nezapomenu! Edit: I po druhém shlédnutí doma z DVD, hodnocení zůstává! ()

pytlák 

všechny recenze uživatele

Ultimátní nářez se skvělými herci, skvělou akcí a s dobrými komediálnímy momenty. 100% Kdybych mohl dát víc neváhal bych ani minutu. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Their war. Our world. Kulervoucí. Bay akce umí, ale tímhle monstrózním dílem překvapil. Robotci jsou skvělí a hláškujou, Megan je nehorázná kočka a Shia sympaťák, soundtrack tomu dodává ještě větší šťávu a souboje jsou 100%. Samozřejmě je to blbé jak sáňky, ale co víc by jste od předem avizovaného popcorňáku chtěli... Už aby byla dvojka. "We are here. And we are waiting" ()

kozina 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film!!! Díky skvělým filmovým efektům s dokonalou hudbou v pozadí.Šel mi mráz po zádech. Jen lituji že jsem na film nešel do kina!:( 100% ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Nový letní trhák Michaela Baye mě od počátku nechával chladným. Válka o naši planetu mezi mimozemskými roboty, které se dokáží měnit v lidské stroje... takový příběh mě nezajímal. To jsem ale ještě netušil, jak velká to bude zábava. Od začátku až do závěrečných titulků jistě každého udiví, kolik množství vojenské techniky měl Bay při natáčení k dispozici. V tomhle směru mu dnes může šlapat na paty jen málo jeho kolegů v branži. Ten největší důvod, proč se na film podívat, ovšem spočívá jak jinak než v dosud nejkvalitněji zpracovaných digitálních tricích. Ty bych extra nerozebíral, stačí jen říct, že je to učiněná pastva pro oči! Hned při první transformaci helikoptéry v robotického Blackouta a jím následné zničení vojenské základny v Kataru jsem zíral jako tele, a to bylo po většinu filmu. Získal si mě i mnou dopředu zatracovaný Shia LaBeouf, který se ukázal jako velký příslib do chystaného Indiany Jonese. Bez krásné hrdinky to nejde a v každém záběru přitažlivá Megan Fox tuhle roli také zvládla. Dokonalým filmem Transformers ovšem není. Akční finále v Los Angeles je sice efektní, leč hodně přehnané. Že si při boji Autobotů s Decepticony říkáte, který je vlastně který, by se chápat ještě dalo. Už ale neberu, že z LeBoufa a Duhamela nám Bay udělal superhrdiny a z konce filmu rádobydojemné představení na způsob Armageddonu či Pearl Harboru (tam mi ale slzy přišly přirozené). Splnit hlavní účel, a to bavit diváka, se mu ale vydařilo na jedničku a já mám výsledně z Transformers dobré pocity. Se zapadajícím sluncem na konci začalo hrát moje oblíbené What I Ve Done od Linkin Park a já si jen říkal, že léto 2007 mi roboti budou připomínat ještě hodně dlouho.80% ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná scifi pohádka pro starší. Myslím, že od M. Baye se spoluprací S. Spielberga se nic špatného vytvořit ani nemohlo. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Jestli se o nejakem filmu da rici, ze je Blockbuster - je to tento. Pekne audiovizualni kreace, Bay si proste evidente vyhral s pocitacovymi triky, ale film v mych ocich kazi vsechny herecke vykony a nektere trapne (divka vystupijici z auta) zabery kamery. Proste nejsem cilova skupina tohoto typu filmu. Ale bavil jsem se, teda spis sem "cumel s otevrenou pusou" na autoboty. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Michaele, takhle nějak (si představuji) se dělá zábava s přiměřenou dávkou patosu, bombastickou výpravou, jednoduchým dějem, sebehumorným pojetím a nadsázkou s mírným přesahem. Shia LaBeouf boduje. Že by byly zpět doby Mizerů a Skály? Je to jiné.. ale jen tak dál! Silné čtyři._Třetí nejlepší Bay (Mizerové, Skála) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná monstrózní pohádka. V hodně ohledech připomíná Bayovy předchozí počiny, ale tou mega akcí je před nimi. Jsem zvědav co přinese pokračování. ()

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Studio Paramount upouští od blockbusterů

Studio Paramount upouští od blockbusterů

12.09.2021

Studio Paramount v příštích letech čekají velké změny. Současný šéf Jim Gianopulous odchází a místo něj přijde Brian Robbins z americké kabelové stanice Nickelodeon. Nový ředitel studia pak nejenže… (více)

Reklama

Reklama