Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 1

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Recenze (430)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Akokolvek je Uwe zly reziser, aspon z casti si tyka s pojmami "obkukaj" a "skopiruj". Dungeon Siege sa chce takmer v kazdom zabere podobat na co i len trocha uspesne fantasy, (inspiracia hlavne LOTR by aj nevidiaceho oslepila jasnou ziarou). Ovsem je asi zbytocne hovorit, ze zatial co Jackson vyhral s LOTR "pohar majstrov", Uwe bojuje o zachranu vo vidieckej lige. I ked obcas sa mu sem-tam gol podari strelit - niektore kamerove oblety a scenerie maju aspon naznak cara...ale fakt iba niektore :). Vyskyt opakujucich sa zaberov (asi sa tocilo vacsinou iba na prvu dobru ;) ako i civilsitov v zabere su potom usmevnymi nechcenymi vsuvkami. Od totalneho dna Uweho nastastie delia dva ludske faktory: 1) Jason Statham, ktory sice pod Bollovym vedenim uspesne potiera co i lne naznak charakteroveho herectva (to sa ovsem bez vynimky dari aj ostatnym hercom s vynimkou Matthew Lillarda - ktoreho ocividne prehravanie je nepopieratelne zamerne), ovsem v bojovom mode aj napriek chaotickemu strihu uspesne dokazuje, ze nalepku action hero nenosi nadarmo a vie narabat aj s mecom. Uspokojenie v tejto oblasti okrem Jasona zabezpecuje aj samotny choreograf bojovych sekvencii - Tony Ching Siu Tung (z tohto milenia: od Hrdinu cez Klan lietajucich dyk az po nedavnych Warlords), ktory za danych podmienok dokazal vyzdimat z ponukaneho potencialu maximum. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jasně všichni si natočíme svýho vlastního Pána prstenů, včera Boll, dneska Pomo a zejtra třeba Jarda Jágr. Všechno působilo tak lacině, jako kdyby byl rozpočet filmu ve stravenkách a ne v dolarech. Nejlepší na tomhle nedomrleti byla asi první pětimuntovka, kde tam Statham zalejval ředkvičky nebo co a mluvil jak Přemek Podlaha. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška v jednom rozhovore vyhlásil, že keby on mal tie prachy, ktoré dostal Jackson, natočil by Pána prsteňov v rovnakej kvalite. Myslím, že toto je jasný dôkaz, že to nie je o výške rozpočtu. Solídne triky, obstojne pompézna výprava a kopíranie Jacksonových kamerových obletov sú úplne nanič, keď za kamerou stojí mizerný režisér a scenár napísal imbecil. Dungeon Siege je neuveriteľný film. Polhodinu neveriackeho zízania a opakovania užasnutého "what the fuck?!" našťastie vystriedajú dve hodiny nekontrolovateľných záchvatov smiechu. Bavil som sa tak dobre, že to bolo skoro na 5 hviezdičiek. :-) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zmatené, trikově nevyrovnané, vizuálně nepříliš přesvědčivé a neskutečně hloupé. Přesto za jistých okolností zábavné. Pokud si dokážete užít špatné filmy, ve kterých hrají lidé, kteří VÍ, že za tohle nedostanou Oscara, budete spokojeni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $4,775,656Tržby Celosvetovo $13,097,915Tržby za predaj DVD v USA $15,739,346 //počet predaných kusov 921,762║ no do kelu, tak Uwe Boll musí mať teda fakt dosť štedrého sponzora na svoje skvosty, nuž ale aspoň on musí byť zo sebou spokojný veď si natočil svojho Pána Prsteňov, slušný komparz, akcia újde, triky od priemerných až k úplne mizerných, obsadenie luxus /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

S Dungeon Siegem to opravdu nemá moc společného, ale opět mě dokáže udivit Uwe Boll. Jak on dokáže sehnat takové obsazení, peníze a natočit tolik filmů za rok je mi záhadou. Právě Dungeon Siege je však jedním z jeho mála opravdu koukatelných a ne vůbec špatných filmů. Je to překvapivé? Jednou to vyjít muselo a ty "adaptace videoher" nešly kazit donekonečna, ale přesto... Uwe Boll dokázal, že to není zase taková troska a že možná všechny své odpadové filmy točil proto, aby "byl tak hrozný, že se může jen zlepšovat". Jen tak dál, tímhle tempem bude Uwe posílat 4-5 filmů ročně do oběhu ... je to dobře nebo špatně? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jessica De Rooij a Henning Lohner: 1. Farmer's Son / The Big Battle (Film Score) ,2. Blind Guardian - Carry The Blessed Home ,3. Hammerfall - The Fire Burns Forever ,4. Nightwish - Amaranth ,5. Him - Wings Of A Butterfly ,6. Sonic Syndicate - Enclave ,7. Amorphis - The White Swan ,8. Avantasia - Lost In Space ,9. The Darkness - Dinner Lady Arms ,10. Disturbed - Land Of Confusion ,11. Blind Guardian - Skalds & Shadows ,12. After Forever - Energize Me ,13. Dream Theater - I Walk Beside You ,14. Threshold - Pilot In The Sky Of Dreams ,15. Pantera - Cemetery Gates ,16. Epica - Chasing The Dragon ,17. Soilwork - Exile ,18. Mastodon - The Wolf Is Loose ,19. Muriella Dining / Forrest (Film Score) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Adorace Tolkienova světa narvaná do dvou hodin s doslova nechutným přídavkem všudypřítomných klišé. Pán Prstenů křičí z každého druhého záběru, ale kameramanovy okopírované průlety a nadlety se brzy začnou zajídat stejně jako marné pokusy o jakoukoli mytologii (viz toporný král vzpomínající na dávné doby nebo vrcholně směšný pokus o vlastní elfy). Boll zkrátka tvrdě narazil a stáhl dolů všechny zúčastněné. Kromě toho, že si na obří ostudu zadělali solidní herci typu Liotty nebo Lillarda, se bohužel ztrácí i sympaťák Statham ve slátané parodii na Aragorna. A když se na konci ukáže, že hlavní záporák vlastně neměl vůbec smysl, to je teprve rána do hlavy. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se točí spousta fantasy příběhů a v nich je nejoblíbenější kulisou drak. Některé jsou docela dobré (Dračí srdce, Království ohně), moc je příběhově nedodělaných (Eragon, Legenda o Jiřím a drakovi, Draci podzimního soumraku) a nebo trapných (Dračí doupě, Dračí srdce 2), nudných (Dračí kletba, Drak, Dračí past) a směšných (Dračí bouře, Dračí příběh). Asi jsem trpěl nějakou obsesí, ale během posledního měsíce jsem jich viděl snad dvacet (většinu občas s rychloposuvem a možná už mi splývají s realitou... Někdy se musím rychle ohlídnout a ujistit se, že na mě nějakej drak nečíhá, aby mě kousl do zadku). Ve jménu krále není o drakovi, ani se tu draci nevyskytují, ale moc nechybělo. Je to vlastně moje první zkušenost s Uwe Bollem a musím říct, že jsem po všech těch ohlasech a jeho pověsti čekal opravdu pitomost. Ale nestalo se tak. Kromě určitých nezvládnutých věcí (ten černoch, elfky, opravdu trapný záporák, nezvládnutý happyend, málo živočišnosti a vzteku, které měla mít Stathamova postava na rozdávání) je to akční a zábavný snímek. Žádná psychologická studie, prostě jen jednoduchá zábavná šestáková historka. Nejdřív jsem si říkal, kam se poděly peníze... Potom jsem si spočetl známá jména herců (10), kteří si řekli určitě o velice slušné diety, dále triky, výprava a masky a už jsem doma. Tenhle film je slušná zábava v sobotu odpoledne v telce, nenudí, neřve hloupostí do očí (protože všechno stíhá rozsekat Stathamova mačeta, kterou kdovíproč nosí i při sklízení tuřínu), je tam spousta sympatickejch herců... A kdybych jej srovnal s většinou shora zmíněnými filmy, tak tento je ten perfektní a tamty jsou ty špatné... Jen ten Liotta si mohl dupnout a nechat se namaskovat trošku jako zlej čaroděj, když už z něj udělali naprosté a dokonale neschopné pako... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší bollovka. Inspirace Středozemními dobrodružstvími je zjevná, výsledek samozřejmě nesrovnatelný, ale režisérovo zlepšení viditelné. Snaží se o působivé kamerové přelety, velkolepé bitvy i o tíživost situace. A poměrně slušně mu to vychází, alespoň v porovnání s jeho předchozími majstrštyky. I když jsou scény často navazovány poněkud zbrkle, kamera občas chaotická a záběry místy nepřehledné, už to všechno nepůsobí tak levně (jako třeba v Bloodrayne) nebo dementně (Bloodrayne 2). Arcimág Uwe zase nějakým svým kouzlem sehnal snad osm zvučných hollywoodských jmen, vezmeme to hezky popořádku: rozsah Stathamova herectví všichni známe, zde to jenom potvrdil, avšak když se film přepne do akčního módu, řádí Jason jako pitbull utržený ze řetěžu (v jednu chvíli si dokonce půjčí parádičku Tonyho Jaa). Ray Liotta se zhostil Sauronovské role, ale zcela toporně až vtipně. Z Kristanny Loken se stal tarzan kombinovaný s plivníkem, příliš si jí neužijeme, ale nijak zvlášť mě to netrápilo. John Rhys-Davies, Burt Reynolds i Ron Perlman jsou vcelku nezáživní, za to Matthew Lillard na place výrazně šaškoval. Svět kolem Stonebridge je plný magie i nelogičností, naostřených mečů i hořících šípů. Příšerně rušivá byla pro mě téměř po celou dobu hudba. Příběh není nijak zvlášť zajímavý, ale celé to tak nějak odsýpá a najednou je tu finále, ve kterém se objeví i nějaký ten vizuální efekt a pak už zazvoní zvonec a nejmonstróznějšímu snímku pod taktovkou Bolla je konec. 60 miliónů dolarů(rozpočet)/10 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Copak vy se tady u vás králi neklaníte?" Neštvěte Farmáře z Kamenného Brodu pitomými otázkami, zvlášť když nemá co ztratit a vypadá jako Jason Statham. Farmář se totiž právě rozešel rovnoměrným přímočarým pohybem vpřed, s mečem, bumerangem a magií vždy po ruce, a přitom zbavuje Krugy přebytečných hlav. Je to sice zlehka pitomé, ale taky řádně hrdinské a mému oblíbenému hereckému ansámblu pobíhajícímu po lese já prostě nedokážu dát méně než tři hvězdy. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím jako film.. Hodnotím jako film Uweho Bolla... A vzhledem k tomu, že technicky vzato Uwe Boll až do teď vlastně pořádně film nenatočil... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebylo tak děsný, když pominu, že příběh je občas kokotskej s naprosto dementníma nápadama, že tu a tam to silně nudí a že jako král tady vystupuje přiteplenej Burt Reynolds a jako dva hlavní záporáci tady jsou retardovanej pochcánek Matthew Lillard a lítající arcimág Ray Liotta a hlavní hrdina je farmář Statham, kterej se sem bohužel moc nehodil se svým ninja stylem. Nicméně abych jen nekritizoval, tak sem byl vcelku spokojenej s bitkama, sice je tady snaha o napodobení LOTR, ale to se nějak přežilo a koukat se na to rozhodně dalo a ta poslední byla dokonce dobrá, i když bohužel Uwe Bollovi absolutně nic neřiká dobrá kamera,kvalitní střih a pravděpodobně ani netuší, že existuje něco jako hudba pasující ke scénám, protože to co tam někdy hrálo k bitvám byla fakt neskutečná napasující prasárna. No aspoň, že to bylo jen 2 hodinový a nemá to těch šílených 150 minut, co je tady avizovaných ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bollovo už mnohými prepierané okaté kopírovanie Pána Prsteňov na všetkých frontoch je v tomto prípade dvojsečnou zbraňou. Na jednu stranu vďaka nemu, pozoruhodnému castingu (aj keď preplneného hercami druhého sledu) a obstojným trikom ovzniká dojem, že sa mu podarilo natočiť žáner neurážajúce fantasy. Na stranu druhú je však takmer nemožné zbaviť sa zmiešaných pocitov, že divák v podstate sleduje len výrazne lacnejšiu a výrazne horšiu verziu Jacksonovej nesmrteľnej trilógie, pričom argumentovať o tom, ktoré dielo obsahuje hodnotnejší a inteligentnejší dej či kvalitnejšie herecké výkony, je asi zbytočné. Neznalci Pána Prsteňov majú miernu výhodu, aj keď ma v podstate nenapadá jediný rozumný dôvod, prečo by si mali rezervy vo filmovej fantasy na jeho úkor dopĺňat práve Uweho dielom. Jason Statham naštastie dokáže svoju charizmu predať aj v horšom filme a Blind Guardian na záver je možno aj dôstojnejšou bodkou ako by si Dungeon Siege zaslúžil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem nikdy nerozuměl fenoménu obliby Eda Wooda, nadšeným komentářům a pětihvězdičkovým hodnocením od těch, co se pokládají nebo možná i jsou fundovanými filmovými znalci. I ty jeho "nejlepší" kousky obsahují tolik zábavných prvků, že je daleko rozumnější koukat hodinu a půl do zdi nebo dát přednost špatně sestříhanému rodinnému videu nesypatických spratků ze sousedství. Naproti tomu Uwe Boll když chce a má svůj den, dokáže natočit skvost, kde bych nadšený komentář příznivců béček a pokleslých produkcí očekával. Samozřejmě je to i nadále tuplovaný brak, který nemá ani zlomek vznešenosti a monumentálnosti úspěšných fantasy typu Pána prstenů a starých legend, ze kterých vychází. Je to ale pulpová směska všech možných prvků historizujících fantasy, bojových stylů a profláknutých žánrových klišé, která může pobavit už jen tím, jak nezakrytě Uwe Boll vykrádá své slavné kolegy a jak splácává dohromady všechno možné a vlastně i nemožné. Takže rytíři v brnění bojují stylem kung-fu a hlavní hrdina mrštně zachází s bumerangem. Králův rádce oslovuje poddané titulem občané, kvalitní a úspěšní herci přehrávají až do karikatury a tak by se dalo téměř donekonečna pokračovat. Mimochodem, můj osmiletý syn byl ze snímku nepokrytě nadšený, on ten Bollův kousek opravdu odpovídá duchovnímu obzoru dětí tohoto věku. Poměřováno stejným metrem, jaký mám k áčkové produkci, bych mohl vznést tisíc a jednu výhradu, ale pro chvíle odpočinku a pro ty, co dokáží na chvíli vypnout mozek, může být Ve jménu krále dobrá volba. Celkový dojem: 25 %. Určitě v příslušném žánru existují horší dílka a pokud by Boll dokázal udržet úroveň svých filmů na této lajně, asi by nefiguroval mezi mými nočními filmovými můrami. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak nějak by vypadal LOTR, kdy na něj měl Jackson 24 hodin.. Jakmile jsem spatřil Kurýra s bumerangem u pasu, jak sklízí řepu za hudby ze seriálu Doktor z hor, řekl jsem si, že už nemůže být hůř. Chyba! Pan režisér začne vyprávět příběh na úrovni jedenáctiletého dítěte, co mu rodiče na pouti kupují dřevěné meče, Perlman s vizáží odulého W.Ferrella se ohání krumpáčem, který někdo ze štábu před 10 minutami zakoupil v Baumaxu, do toho se pokouší věštit čaroděj Liotta, v kterém baru to zase potáhne s kolegy až do rána a vše navíc dokonale pohřbí absolutně rušivá hudba, která nemíní přestat ani během dialogů. Suma sumárum, má první audience u krále braku Bollehlava I. dopadla přesně podle očekávání a já se budu nadále jeho království nevyčerpatelné žumpy vyhýbat. Jen by mě zajímalo, na co Uwe nalákal tolik známých hereckých tváří? Na kotel eintopfu a bavorské párečky? Nebo na ukázku sexy tance a jódlování v kožených kalhotách s kšandami? Vždyť ti nebožáci musejí vědět, do čeho jdou.. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Audiovizuální peklo, v němž se znemožňují úplně všichni a kde permanentně hraje německá dechovka o třech nástrojích, které jsou defaultně nastaveny na nejlevnějších 3in1 hudebních soupravách. Tenhle zločin proti lidskosti nezachrání ani Jason Statham, jemuž to jde slušně i s obrovským mečem, a Ron Pearlman, ohánějící se kolem sebe krumpáčem. Dvě a půl hodiny čisté demence je vážně jen pro otrlé. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Povedlo se! Bollův snímek konečně není ultrašpatný, ale pouze podprůměrný. I tentokrát bývalý německý boxer dokazuje, že není příliš dobrým režisérem (ač je na jednom místě náznak jakési opravdové atmosféry) a už vůbec neumí stříhat a naplánovat si celý film tak, aby vypadal celistvě. Nicméně měl tentokrát štěstí na herce, z nichž jednoznačně vede Jason Statham. Matthew Lillard je pak ďábelsky (a zcela jistě záměrně) špatný, Ray Liotta už jen špatný. Dále měl Boll k ruce šikovného choreografa a dostatečný rozpočet, takže Dungeon Siege vypadá (oproti jeho dřívější tvorbě) celkem k světu a dá se v pohodě dokoukat, aniž by jste se výrazněji nudili (konec je ovšem trochu přepálený). Ale fanoušci LOTRa, ať se tomuhle filmu vyhnou obloukem, Boll si z něj vypůjčuje víc než se sluší. ()

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama